Den Ying og Yang af kostvaner: Den mikro-makro kost!

Øverst på listen over gode hensigter er den om at tabe vægt, som synes at være stigende hvert år. De fleste meningsmålinger for 2009 tyder på, at hver 1 ud af 3 mennesker ønsker at reducere deres kropsvægt. Hensigten er naturligvis dér; lige efter jul helligdage, hvor vi ting i flere kalorier end nogensinde. Men for dem, der har prøvet alt og har fået nok af de low-carb, og vægttab kostvaner, Fitness.com relæer et meget vigtigt og spændende budskab: mikro-makro kost er her, og det JoJo effekten er forbi.

Den mikro-makro kost er ikke en traditionel kost, men det henviser til en holistisk livsstil, der omfatter kost. Oprindelsen af ​​ordet makrobiotiske viser, at det stammede fra den antikke verden. Makroer på oldgræsk betyder "høj", biotikos står for "liv på." Macrobiotics kunne derfor oversættes til "Lektien fra den store liv". Selv den græske filosof Aristoteles (384 -. 322 f.Kr.), der anvendes dette udtryk. Han beskrev rækkefølge som en livsstil, hvor en simpel kost, sundhed og levetid bør opnås.

Som far til macrobiotics den japanske læge Ishizuka (1850 - 1910) ved alt om denne emaculate kost. I slutningen af ​​det 19. århundrede, udviklede han en teori, der kombinerer den fjernøstlige filosofi med vestlig videnskab biologi, kemi og medicin. Med sin Shoku-Yo bevægelse ("helbredelse gennem fødevarer"), han kritiserede dem i Vesten til Asiens voksende kost. Han opfordrede til en traditionel japansk kost af hele, uforarbejdede fødevarer, uden brug af mælk og andre animalske produkter. Vollgetreide var den vigtigste fødevarer af menneskeheden. Teorien er baseret på læren af ​​Zen buddhister, som har påtaget sig at universet bestod af to forskellige styrker, Yin og Yang. En glad og sundt liv kunne kun være muligt, hvis balancen mellem Yin og Yang blev opnået. Som to specifikke modsatrettede egenskaber (Yin: sukker, frugter, kalium; Yang: salt, korn, natrium) blev bragt sammen, skabte de en kost, der var afbalanceret.

Mens Ishizuka var den ideologiske grundlægger af macrobiotics, den japanske George Ohsawa (1893 - 1966) var hjernen bag operationen. Hans bevægelser var større og udvidet godt ind i Europa. Ohsawa lidt som 16-årig med tuberkulose, hævder, at han var helbredt ved lære af Shoku-Yo bevægelse. Som dokumentation for virkningerne af en mikro-makro livsstil han så ud over sin egen helbredelse, at Zen buddhister alle levet usædvanligt lange liv.

Men, hvad er macrobiotics nu specifikt i forhold til kosten? De er baseret på fuldkorn, der enten knust eller forarbejdet til mel skal forbruges. Fuldkornsprodukter bør være op til 50 procent af den samlede mad indtages for denne særlige kost. Friske grøntsager, bønner, nødder, frø og små mængder frugt kan også være på menuen. Da dette er en meatless kost, gærede sojaprodukter tjene som en alternativ kilde til protein. Der er også produkter fremstillet af tang. Varer, der bør tages fra din liste i mikro-makro kost omfatter: mælk, kartofler, tomater, auberginer, og sukker. Frugt og grønt skal være økologisk og bør komme fra din region.

Ifølge en medicinsk skole, er en streng mikro-makro kost ikke anbefales. Talrige undersøgelser har vist, at det forårsager mangler i vitamin B12, vitamin D, calcium og jern. Derfor ernæringseksperter advarer om, at dette ikke kan være den bedste kost for alle, især små børn. Men en høj procentdel af fuldkornsprodukter og undgåelse af sukker gør for en sundere kost. Vi anbefaler netop at sikre, at du får de rigtige næringsstoffer, uanset hvad kost du beslutter at afprøve.