Den funktion Vitamin K2

Vitamin K2 er et af de mindre kendte former af vitamin K. Det hjælper flytte kalkaflejringer fra blodårerne, hvor de kan skade din krop, dine knogler, hvor din krop kan bruge dem. Tidligere læger og forskere mente, at du ikke behøver en masse af K2 i din kost, da din krop kan syntetisere vitamin K2 fra vitamin K1. Ny forskning tyder dog på, at du har brug kosten kilder præformeret K2-vitamin for at forblive sunde.

Hvordan K2-vitamin er forskellig fra K-vitamin (eller vitamin K1)

Tidligere havde læger ikke, at vitamin K2 har særlige fordele og funktioner i sin egen. De ræsonnerede, at da din krop kan producere sin egen K2-vitamin, er det ikke meget vigtigt at medtage høje niveauer af dette vitamin i din kost. , Nyere forskning tyder på, at vitamin K2 fungerer meget forskelligt fra vitamin K1, og, at mens din krop ikke producerer sin egen K2-vitamin, er det ikke producerer tilstrækkelige mængder. Læger og forskere mener nu, at kilder i kosten af ​​vitamin K2 er vigtige.

Mange fødevarer er rige på vitamin K1. Lever, ost, grønne bladgrøntsager og sojabønner er alle gode kilder til vitamin K1. Men kun omkring 10% af vitamin K1 i din mad når din blodbanen, og vitamin K1 forbliver i kroppen for kun et par timer, før de udskilles. Omkring 80% af vitamin K i den vestlige kost er vitamin K1. Kosten kilder til vitamin K2 er sjældne.

Dog kan vitamin K2 være lige så gavnligt for kroppen som vitamin K1, og det er svært for kroppen at syntetisere tilstrækkelige mængder af dette centrale vitamin. Din krop er i stand til at absorbere næsten alle vitamin K2 du spiser, og den forbliver i blodet i mange dage efter forbrug.

Funktion og fordele af vitamin K2

Vitamin K2 største funktion er at forhindre ophobning af kalkaflejringer i blodårerne. Når kalkaflejringer dannes i arterierne, din risiko for hjertesygdom går op. K2-vitamin fjerner calcium fra blodet, og flytter den til knogler og tænder. Derfor vitamin K2 er afgørende for stærke, sunde tænder og knogler, samt en stærk, sundt hjerte-kar-system.

Vitamin K2 er også en kraftig antioxidant, og som sådan kan forhindre en række sundhedsproblemer, herunder kræft og fedme. Antioxidanter i K2-vitamin kan hjælpe med at forhindre skader fra frie radikaler inde i din krop, at bremse tegn på ældning.

Kilder til Vitamin K2

Nyere forskning har væltet den gamle forestilling om, at mennesket ikke behøver kosten kilder til vitamin K2. Faktisk har vi alle brug for et passende niveau af vitamin K2 i vores kost. Gærede fødevarer, ligesom ost, soja tempeh, natto (en traditionel japansk soja fødevarer) og sauerkraut er alle gode kilder til vitamin K2. Andre kilder omfatter kyllingebryster og lever, hakket oksekød, æggeblomme og smør. Smør af økologisk, fritgående mælk er højest i K2-vitamin.