Den funktion K-vitamin

K-vitamin refererer til en gruppe af vitaminer, der omfatter vitamin K1 og K2-vitamin. Vitamin K1 syntetiseres af planter. Vitamin K2 er hovedsageligt fremstillet af både mennesker og dyr, men også af bakterier, der findes i tyktarmen. Den â € ~Kâ € ™ i vitamin K er afledt af det tyske ord "koagulation." Koagulation er den proces, hvor blodet danner blodpropper. K-vitamin letter funktionen af ​​flere proteiner, herunder dem, der er ansvarlige for blodpropdannelse. Det spiller en afgørende rolle i cellevækst og i metabolismen af ​​knogler og andre væv.

K-vitamin og Blodprop Formation

Blodpropper gennem en proces kaldet â € ~coagulation cascadeâ € ™. Itâ € ™ s kaldes en kaskade, da det indebærer en kaskade af enzymer aktiverer hinanden. Fibrin er dannet ved enden af ​​kaskaden. Fibrin er det protein, der klumper sammen til dannelse af en del af proppen / blodprop i et forsøg på at stoppe blødningen. Aktiveringen af ​​nogle af de enzymer i koagulationskaskaden er også afhængig af vitamin K. Det er på dette princip, orale antikoagulanter som warfarin (Coumadin) funktion. Mens blodpropper dannes naturligt at stoppe os fra hemorrhaging ihjel, kan de også være farlige, hvis de indgiver i hjerte eller blodkar. Dette forhindrer blodet i at nå sin destination, hvilket resulterer i død af målvævet. Antikoagulanter er ordineret til patienter med risiko for at danne sådanne blodpropper. Disse antikoagulanter blokere vitamin K-funktion, hvilket resulterer i nedsat dannelse af blodpropper. Det er primært vitamin K1, der bruges, når det kommer til blodpropper.

K-vitamin og sunde knogler

K2-vitamin spiller en vigtig rolle i knogledannelse. Det er også involveret i forebyggelse af knogletab. K-vitamin modificerer protein osteocalcin. Dette giver osteocalcin evnen til at binde til calcium. Calcium kan derefter hjælpe til dannelse af knoglematrix.

Nyere forskning har vist, at vitamin K arbejder også med D-vitamin for at lette funktionen af ​​osteoblaster, de knogle bygning celler. På den anden side, det virker til at hæmme produktionen af ​​osteoklaster (de celler, som opdeling knogle).

K-vitamin og cellevækst

Gas6 er et protein, der er vigtigt for regulering af cellevækst, proliferation og forhindre celledød. Dens funktion er afhængig af vitamin K. Det hjælper også celler til at kommunikere med hinanden. Aktuel forskning tyder også på, at dette protein kan være involveret i udviklingen og ældning af nervesystemet.

Vitamin K Forhindrer hjertekarsygdomme

Når der er en mangel på vitamin K, betyder osteocalcin ikke binder calcium. Dette betyder, at calcium ikke kan binde til knoglematrix. Med manglen på calcium knogler i sidste ende blive porøs. Calcium er da også fri til at rejse i blodet, og i sidste ende bliver deponeret i arterierne. Dette forårsager en åreforkalkning, en tilstand også kendt som atherosklerose.

Skønt vitamin K er almindeligt kendt for sin deltagelse i blodpropper, har det vist sig at fungere inden for flere systemer i kroppen. Det er også opretholder sunde knogler, fremmer cellevækst og forhindrer hjertekarsygdomme.