Den fedtforbrændende Soda, der hævder at gøre dig tynd

Der er en overflod af tilsyneladende-mirakuløse fødevarer, der lover alt fra grænseløs energi til at kurere forkølelse, men den seneste dille er en sodavand, der hævder at hjælpe dig med at sprænge væk fedt. Pepsis partner i Japan, Suntory Holdings Limited, har afsløret en fedtforbrændende sodavand kaldet "Pepsi Special", som selskabet hævder i en pressemeddelelse hjælper dig i dit vægttab indsats ved "undertrykke optagelsen af ​​fedt." Den pressemeddelelse rapporterer også, at denne nye sodavand hæmmer den typiske stigning i triglycerider, der opstår efter indtagelse af et fedtholdigt måltid.

Den fedtforbrændende Soda, der hævder at gøre dig tynd

Hvordan virker det hævder at arbejde?

Men hvad er i denne særlige soda, der gør det så godt, specielt? Pepsi Special indeholder en ingrediens kaldet dextrin, som er en opløselig kostfiber (en type af fiber, der opløses i væsker). Dextrin også almindeligt forekommende i visse fiber kosttilskud, herunder Benefiber. Men videnskaben om dextrin ikke rigtig understøtter påstanden om, at det kan blokere fedt absorption. Faktisk blev de undersøgelser, der tyder noget fedt-blokerende potentiale ikke engang gennemført på mennesker - de blev udført på rotter. Undersøgelsen fandt, at rotter, der blev fodret med en kost af både fedt og dextrin absorberet en mindre mængde fedt end de rotter, der fik ingen dextrin. Men resultaterne af dyreforsøg ikke kan ekstrapoleres til mennesker.

Faktisk, ifølge Harvard School of Public Health, de få undersøgelser, der er udført på mennesker, der forbruges dextrin fandt, at de deltagere oplevede gas, oppustethed, og smertefulde mave smerter. Derudover er der ikke langt sigt undersøgelser med konsum af dextrin blevet gjort.

Hvornår vil Amerika Få Pepsi Special?

Så du vil snart være at se Pepsi Special på butikshylderne i nærheden af ​​dig? Ingen så hurtigt. Heldigvis Food and Drug Administration (FDA) afskrækker tilføje næringsstoffer, især dem ikke godt undersøgt for effekt og sikkerhed, til fødevarer. Hvis Pepsi har til hensigt at bringe denne vildledende produkt til det amerikanske marked, vil det sandsynligvis blive mødt med pushback, og retmæssigt så. Som diætist, jeg er rystet over, at et produkt som dette endnu eksisterer, selv om jeg ikke kan sige, at jeg er chokeret over på grund af den ikke-indsats, quick-fix mentalitet mange har om vægttab. Tænker, at det er OK at tilføje næringsstoffer til usunde fødevarer for at gøre dem synes sundt er latterlig. Ikke at sige, at en lejlighedsvis soda som en behandler er usundt, men disse drikkevarer er almindeligt forbruges på daglig basis, og i portionsstørrelser, der er ekstremt stor.

Soda virksomheder har i årevis forsøgt at gøre udokumenterede sundhedsanprisninger om deres produkter, og de er endelig at få kaldt ud for det. Adskillige højt synlige mærker er for nylig blevet sagsøgt i fordringer deres produkter giver en form for sundhedsmæssige fordele, udråber produktet er fuld af antioxidanter eller andre falske prale.

Lad os ikke narre af såkaldte fedt-kæmper sodavand eller andre fjollede marketing, hvis sigte er at tjene penge på vores søgen efter sundhed og wellness. Vil du være sikker på at få nok fiber til at bekæmpe flab? Kom tilbage til det grundlæggende - spise en velafbalanceret kost, der indeholder masser af frugt, grøntsager, fuldkorn, bælgfrugter, nødder og frø. Drik masser af væske og gøre nogle form for fysisk aktivitet hver dag.