Den bedste 5 Vegetar proteinkilder

Kød kan synes synonym med protein, men sandheden er, at frugt, grøntsager, korn og bælgfrugter har alle proteiner, også. De fleste fødevarer - selv salat og selleri - mindst omfatte visse af denne muskel-bygning næringsstof.

Så hvorfor gå veggie? For én, vil du spare dig selv kolesterol-raising mættet fedt, mens få masser af fiber og immun-styrke antioxidanter. Kød produktion også beskatte på miljøet, der kræver langt mere vand, energi og andre ressourcer end vegetabilske fødevarer. Uanset om du giver Meatless mandag et skud eller har svoret off kød til gode, vil disse top proteinkilder holde dig fodrer og tilfreds uden skyld. For optimal sundhed, mål for 46 gram protein per dag, hvis du er en kvinde, eller 56 gram, hvis du er en mand.

Den bedste 5 Vegetar proteinkilder

1. Quinoa

I modsætning til de fleste korn, quinoa er et komplet protein, hvilket betyder at det indeholder alle de essentielle aminosyrer. Og med en imponerende otte gram pr kogte cup, denne hjertelige behandler pakker i mere protein end et æg. Quinoa indeholder også masser af jern og magnesium, og smager fantastisk i en kold salat eller som en varm akkompagnement til grillet svampe og zucchini. Du kan også bruge quinoa som en erstatning for ris i de fleste retter.

2. Linser

En kop linser giver en kæmpestor 18 gram protein, hvilket er mere end du finder i en kylling underlår eller en servering af dåse tun. Linser er også særligt høj i fiber til at støtte i fordøjelsen og hjælpe du føler dig fuld, og indeholder masser af kalium for et sundt hjerte. Men linser er ikke en komplet proteinkilde - parre dem med ris eller andre kornsorter til at opfylde dine daglige aminosyre behov.

3. Valnødder

Selvom du ikke kan lave en Hovedretter ud af valnødder (de er for rig på fedt og kalorier), en ¼-kop servering af denne smøragtig snack giver mere end fire gram protein. Plus, valnødder er en god kilde til omega-3 fedtsyrer, som WebMD rapporter kan medvirke til at reducere din risiko for hjertesygdomme og samtidig bekæmpe andre alvorlige sundhedsmæssige betænkeligheder som gigt, demens og endda depression. Drys valnødder på salater, kigge efter valnød smør spredes på sandwich eller blot pop en håndfuld mellem måltiderne for varig energi.

4. Tempeh

Fremstillet fra sojabønner, tempeh er en kilde til komplet protein. I modsætning tofu og andre soja kød dog tempeh går gennem en gæringsproces, der neutraliserer en kontroversiel stof kaldet phytinsyre. Phytinsyre kan påvirke absorptionen af ​​næringsstoffer som zink, kobber og calcium, hvilket er grunden til nogle sundhedseksperter anbefaler, at begrænse indtagelsen af ​​ugærede sojaprodukter. Prøv at grille marineret tempeh og betjener den med brune ris og dampede grøntsager, eller lave en tempeh Reuben sandwich på hel-rugbrød med en bunke af sauerkraut. En 100-gram servering af tempeh giver mere end 18 gram protein.

5. Seitan

Seitan er næsten ren protein, pakning i omkring 21 gram af næringsstoffer per ounce. Det giver også jern og er meget lavt fedtindhold. Seitan er lavet af hvedegluten, så det er ikke sikkert for dem med gluten allergi. Det er heller ikke et komplet protein, så sørg for at spise andre proteinkilder hele dagen for balance. Denne alsidige "hvede kød" er ofte pakket som meatless bacon og kylling, og har en sej, krydrede smag.