Dehydrering

Dehydrering

Definition

Dehydrering er tabet af vand og salte, der er væsentlige for normal kropsfunktion.

Beskrivelse

Dehydrering opstår, når kroppen mister mere flydende end det tager i. Dehydrering kan forstyrre den skrøbelige fluid-salt balance der er nødvendig for at opretholde sunde celler og væv. Den menneskelige krop er i almindelighed over 60 procent vand. Kroppen arbejder for at opretholde vandbalancen gennem mekanismer såsom tørst fornemmelse. Når kroppen kræver mere vand, hjernen stimulerer nerve centre til at tilskynde en person til at drikke for at forny vandet butikker. Vand indtag kan variere meget på daglig basis, påvirkes af faktorer som adgang til vand, tørst, vane, og kulturelle faktorer.

Nyrerne er ansvarlige for at opretholde vandbalancen gennem afskaffelse af affaldsprodukter og overskydende vand. Vand er primært absorberes gennem mave-tarmkanalen og udskilles af nyrerne urin. Variationen i vandmængde indtages er afhængig af evnen af ​​nyrerne til at fortynde og koncentrere urinen efter behov.

Børn har brug for mere vand end voksne, fordi de bruger mere energi, og de fleste børn, der drikker, når de er tørstige få så meget vand som deres systemer kræver. Dehydrering hos børn resulterer sædvanligvis mister store mængder væske og ikke drikker nok vand til at erstatte tabet. Denne betingelse normalt opstår hos børn, der har en maveinfluenza præget af opkastning og diarré, eller som ikke kan eller vil ikke tage nok væske for at kompensere for store tab, der er forbundet med feber og svedtendens af akut sygdom. Dehydrering kan skyldes sygdom; et varmt, tørt klima; langvarig udsættelse for sol eller høje temperaturer; ikke drikker nok vand; og overforbrug af diuretika eller andre medikamenter, der øger vandladning.

Typer af dehydrering

Dehydrering er klassificeret som mild, moderat eller svær baseret på, hvor meget af kropsvæske er tabt, anslået tab i kropsvægt. Mild dehydrering er tabet af ikke mere end 5 til 6 procent tab af kropsvægt. Tab af 7 til 10 procent betragtes moderat dehydrering. Svær dehydrering (tab på over 10 procent af legemsvægt) er en livstruende tilstand, der kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Komplikationer på dehydrering

Når kroppens væske forsyning er alvorligt forarmet, hypovolæmiske chok er sandsynlig. Denne betingelse, som også kaldes fysisk sammenbrud, er kendetegnet ved bleg, cool, klam hud; hurtig hjertebanken; og overfladisk vejrtrækning.

Blodtryk undertiden falder så lav det ikke kan måles, og huden på knæ og albuer kan blive plettet. Angst, rastløshed, og tørst stigning. Efter et barns temperaturen når 107 ° F (41,7 ° C) skade på hjernen og andre vitale organer sker hurtigt.

Demografi

Dehydrering er en væsentlig årsag til spædbarn sygdom og død over hele verden. Dehydrering er ofte et resultat af gastrointestinal sygdom og diarré hos børn. Blandt børn i USA, kortsigtede diarré resultater i omkring 200.000 indlæggelser og 300 dødsfald om året. I udviklingslandene, dehydrering fra sygdom er en almindelig dødsårsag hos børn under fem år, der tegner sig for omkring 2 millioner dødsfald om året.

Dehydrering årsager og symptomer

Dehydrering er et underskud på kropsvæske der opstår, når produktionen af ​​vand overstiger indtag. Dehydrering stimulerer barnets tørst mekanisme. Årsager til dehydrering kan omfatte følgende:

 • faldt vand eller væskeindtag
 • diarré
 • opkastning
 • overdreven varme
 • overdreven sveden
 • feber
 • overdreven vandladning (polyuri)
 • diuretika eller anden medicin, som øger væsketab
 • koffein eller alkohol forbrug

Sved og outputtet af urin både faldet under dehydrering. Hvis vandindtag fortsætter med at falde kort af vandtab, dehydrering forværres og et barn kan blive kritisk syg.

Reduceret indtag væske kan være et resultat af følgende:

 • appetit tab forbundet med akut sygdom
 • kvalme
 • bakteriel eller viral infektion eller betændelse i svælget (pharyngitis)
 • betændelse i munden forårsaget af sygdom, infektion, irritation, fordærve sår eller vitaminmangel

Andre forhold, der kan føre til dehydrering omfatter følgende:

 • sygdom i binyrerne, som regulerer kroppens vand og salt balance og funktionen af ​​mange organsystemer
 • diabetes mellitus
 • spiseforstyrrelser
 • nyresygdom
 • kronisk lungesygdom

Med mild dehydrering, øget tørst og rastløshed er normalt de eneste synlige symptomer. I moderat dehydrerede børn, øjne lidt indfaldne, og munden og tungen er tørre. Tørst øges: et ældre barn beder om vand, og et yngre barn drikkevarer ivrigt når de får tilbudt en kop eller øse af vand. Huden er mindre elastisk end det burde være, og er langsom til at vende tilbage til sin normale position, efter at blive klemt. Den radiale puls (håndled område) kan påvises, men hurtig. Den bløde plet på en babys hoved (fontanelle) er noget forsænket. To af de følgende symptomer indikerer normalt en vis grad af dehydrering: drinks ivrigt, tørstig, rastløs, irritabel, indsunkne øjne, eller hud knivspids går langsomt.

Børn med svær dehydrering er normalt sløv, i en døs, eller endda i koma. Symptomerne er endnu mere synlige (dybt indsunkne øjne uden tårer, meget tør mund og tunge, hurtig og dyb vejrtrækning). En huden knivspids trækker meget langsomt (over to sekunder). Børn, der er vågen er meget tørstig, selvom et barn kan drikke dårligt hvis i en døs. Et barn kan ikke have tisset i seks timer eller længere. Når du er i hypovolæmiske chok, systolisk blodtryk taget i armen er lav eller ikke påviselig, arme og ben er cool, og neglen senge kan have en blålig eller lilla misfarvning. To af de følgende symptomer indikerer svær dehydrering: sløv eller bevidstløs, meget langsom hud knibe, indsunkne øjne, og ikke er i stand til at drikke eller drikke dårligt.

Dehydrering kan forårsage forvirring, forstoppelse, ubehag, sløvhed og feber. Huden bliver bleg og kold, slimhinderne foring mund og næse mister deres naturlige fugtighed. Pulsen undertiden racer og åndedrættet bliver hurtigt. Tab Betydelig væske kan forårsage alvorlige neurologiske problemer eller død.

Hvornår skal ringe til lægen

En læge skal underrettes om enhver et spædbarn eller et barn viser tegn på dehydrering eller en forælder frygter, at en mave virus eller anden akut sygdom kan føre til dehydrering.

En læge skal også underrettes, hvis en af ​​følgende er tilfældet:

 • Symptomer på dehydrering forværres.
 • En ammet eller flaske-fodret spædbarn ikke er i stand til at brødføde eller dårligt feeds.
 • Et spædbarn eller barn tisser meget sparsomt eller ikke tisse på alle under en periode på otte timer.
 • Et spædbarn yngre end to måneder har diarré eller opkastning.
 • Svimmelhed, sløvhed, eller overdreven tørst opstår.
 • Barnets hjerte slår hurtigt.
 • Barnet har tørre øjne, indsunkne øjne, tør mund, eller ikke producerer tårer.
 • Der er blod i afføring eller opkast.

Et spædbarn kan blive dehydreret inden for timer efter indtræden af ​​sygdom. I almindelighed, jo mindre barn bør lavere tærskel for intervention sundhedspleje hvis der er mistanke dehydrering.

Diagnose

Et barns symptomer og sygehistorie alene normalt foreslå dehydrering. Fysiske symptomer er normalt alt, hvad der er nødvendigt for at diagnosticere dehydrering, selvom laboratorieundersøgelser kan bestilles af lægen. Fysisk undersøgelse kan afsløre chok, hurtig hjerterytme, og / eller lavt blodtryk. Laboratorieundersøgelser, herunder blodprøver (for at kontrollere elektrolyt niveauer) og urinprøver (f.eks urin Vægtfylde og kreatinin) kan anvendes til at vurdere problemets alvor.

Behandling

Øget væskeindtagelse og udskiftning af tabte elektrolytter er ekstremt vigtige for at genoprette væske balancer hos spædbørn og børn, der er dehydreret. Behandlingen gives baseret på sværhedsgraden af ​​dehydrering. Behandlingen bør omfatte to faser: en rehydrering fase og en vedligeholdelsesfase. I rehydrering fase, væsketab udskiftes hurtigt, inden for tre til fire timer, indtil normal hydrering er opnået. I vedligeholdelsesfasen er kalorier og væsker givet. Hurtig genfodring bør følge hurtig rehydrering med det mål at barnet vender tilbage til en ubegrænset, alderssvarende kost, herunder faste stoffer. At tilbageholde fødevarer for at hvile tarmen ikke anbefales. Amning bør fortsættes på alle tidspunkter gennem begge faser af behandlingen. Fuld styrke formel normalt tolereres. Ændring formel eller fortynding til halv styrke er fælles praksis, men er som regel unødvendig og kan endda forlænge symptomerne og forsinke ernæringsmæssige opsving.

Hvis du vil erstatte kalorier hurtigt under akut sygdom, bør fødevarer gives, så snart barnet vil tolerere det. Under begge rehydrering og vedligeholdelse faser, væsketab fra opkastning og diarré bør udskiftes kontinuerligt. Begrænsning laktose (mælk og mælkeprodukter) er normalt ikke nødvendigt, men kan være nyttige i et barn med en alvorlig tarmsygdom eller diarré i et underernæret barn.

Børn med minimal dehydrering vejer mindre end 10 kg (22 pounds) bør gives 60 til 120 ml (2-4 ounces) af en oral rehydrering opløsning (ORS) for hver episode af opkastning eller diarré-afføring. Som vejer mere end 10 kg (22 lbs) bør gives 120-240 ml (4-8 ounces). Fødevarer bør ikke begrænses. Børn med mild til moderat dehydrering bør gives 50 til 100 ml (ca. 2-3,5 ounces) af en ORS pr kg legemsvægt i løbet af to til fire timer for at erstatte væsketab. Yderligere ORS bør administreres til at erstatte løbende tab fra opkastning og diarré. I et sygt barn, kan en teske, sprøjte, eller medicin dropper bruges til at tilbyde en lille mængde først med beløb stigende som tolereres. Hvis barnet synes at have mere, kan mere gives. Svær dehydrering er en medicinsk nødsituation, der kræver intravenøs væske med det samme.

For moderat eller svær dehydrering, skal et barn blive behandlet i en medicinsk facilitet. Moderat dehydrering kan behandles oralt, men alvorlig dehydrering kræver barnet indtage væske intravenøst ​​(IV). Ved behandling af dehydrering, skal den underliggende årsag også blive behandlet. For eksempel, hvis dehydrering er forårsaget af opkastning, medicin kan ordineres til at løse disse symptomer. Men anti-diarré medicin anbefales ikke til børn. Et barn, der er dehydreret som følge af diabetes, nyresygdom, eller binyrerne lidelser skal have behandling for disse tilstande, samt for den resulterende dehydrering.

For ældre børn, der er mildt dehydreret, bare drikke almindeligt vand kan være alt den behandling, der er behov for. For spædbørn og yngre børn, især når syg, drikker en kommerciel ORS bør fremmes. Forældre bør følge anvisninger på mærkningen, når der gives børn Pedialyte eller andre kommercielle produkter anbefales til at lindre dehydrering. Sport drikkevarer er ikke anbefales, da de indeholder en masse sukker og kan forværre diarré.

For nøjagtigt at beregne væsketab, er det vigtigt at kortlægge vægt ændrer sig hver dag, og registrere, hvor mange gange et barn kaster eller har diarré. Forældre bør bemærke, hvor mange gange en babys ble skal skiftes.

Alternativ Behandling

Gelatine vand kan erstatte elektrolyt-udskiftning løsninger, hvis en ORS er ikke tilgængelig. Den er lavet ved at fortynde en 3-oz pakke i en liter vand eller ved at tilføje en fjerdedel teskefuld salt og en spiseskefuld sukker til en pint af vand. Modtagelse den rigtige mængde elektrolytter er meget vigtig, og derfor hjemmelavede løsninger såsom gelatine (eller tilsætning af salt eller sukker til vand) kan ikke anbefales på grund af potentialet for eventuelle fejl ved blanding. Dog kan disse være nyttigt, hvis der ikke kan opnås ORS i en nødsituation. Forældre bør holde en dåse ORS på hånden til nødsituationer.

Formler, der indeholder soja fiber er blevet rapporteret at reducere flydende afføring.

Prognose

Mild dehydrering sjældent resulterer i komplikationer. Hvis årsagen er elimineret, og tabt væske udskiftes, kan mild dehydrering normalt helbredes hurtigt.

Opkastning og diarré, der fortsætter i flere dage uden udskiftning tilstrækkelig væske kan være dødelig. Imidlertid, dehydrering, der hurtigt genkendes og behandles har et godt resultat.

Forebyggelse

Sikring af, at børn altid drikke tilstrækkelig væske i løbet af en sygdom med til at forhindre dehydrering. Forældre kan undgå dehydrering hos spædbørn og børn, som er opkastning eller har diarré ved at øge væske for at kompensere for tab. Spædbørn og børn med diarré og opkastning bør ORS som Pedialyte straks at hjælpe med at forhindre dehydrering.

Børn, der ikke er syge, kan opretholde væskebalance korrekt ved at drikke vand eller væske, allerede inden de er tørstige. Børn skal drikke væske før de går udenfor for at udøve eller spille (især på en varm dag). Dehydrering kan normalt forebygges ved at drikke nok væske til urin forbliver farven på blege strå. Vand i fødevarer, især frugt og grøntsager, er en stor kilde til væske. Frugt og grøntsager kan indeholde op til 95 procent vand, så en velafbalanceret kost er en god måde at holde sig hydreret.

Forældre bør vide, om nogen medicin deres barn tager kan forårsage dehydrering og bør få omgående lægehjælp for at korrigere eventuelle underliggende tilstand, der øger risikoen for dehydrering.

Andre metoder til at forebygge dehydrering og sikre tilstrækkelig væskeindtag er som følger:

 • spise mere suppe ved måltiderne
 • drikke masser af vand og juice ved måltiderne og mellem måltiderne
 • holde et glas vand i nærheden

Børn bør ikke gives kaffe eller te, fordi de øger kropstemperaturen og vandtab. Undgå koffeinholdige læskedrikke kan også reducere risikoen for dehydrering. Disse drikkevarer er alle diuretika (stoffer, der øger væsketab).

Vigtige vilkår

 • Diuretikainduceret en gruppe af lægemidler, der hjælper med at fjerne overskydende vand fra kroppen ved at øge tabt ved vandladning beløb.
 • Elektrolytter-Salte og mineraler, der producerer elektrisk ladede partikler (ioner) i legemsvæsker. Almindelige humane elektrolytter er natriumchlorid, kalium, calcium og natriumhydrogencarbonat. Elektrolytter styrer væskebalancen i kroppen og er vigtige i muskelsammentrækning, energiproduktion, og næsten alle større biokemiske reaktioner i kroppen.

Ressourcer

Bøger

Batmanghelidj, F. Vand: For sundhed, For Healing, For Life: Du er ikke syg, Du er Thirsty New York: Warner Books, 2003.

Kleinman, Ronald E., og American Academy of Pediatrics Udvalg for Ernæring. Pediatric Nutrition Handbook, 5. udg. Elk Grove Village, IL: American Academy of Pediatrics, 2003.

Læger Udvalg for Responsible Medicine Sund kost for Life for Børn Hoboken, NJ:.. Wiley, 2002.

Speakman, Elizabeth, og Norma Jean Weldy. Kropsvæsker og elektrolytter, 8. udg. London: Mosby Incorporated, 2001.

. Willett, Walter C., og PJ Skerrett Spis, drik og vær Sund: The Harvard Medical School Guide til sunde kostvaner New York:. Simon & Schuster Source, 2002.

Workman, M. Linda Introduktion til Væsker, elektrolytter og syre-base balance London:.. Saunders, 2001.

Tidsskrifter

Steiner, MJ, et al. "Er det barn dehydreret?" Journal of American Medical Association 291, no. 22 (juni 2004): 2746-54.

Organisationer

American Academy of Pediatrics. 141 Northwest Point Blvd., Elk Grove Village, IL 60007-1098. Websted: http://www.aap.org/en-us/Pages/Default.aspx.

American College of Emergency Physicians. 1125 Executive Circle, Irving, TX 75038-2522. Websted: http://www.acep.org.

Websteder

Rehydrering Project. Tilgængelig online på http://www.rehydrate.org (adgang November 16, 2004).

"Hvorfor er Dehydrering så farligt?" Rehydrering Project. Tilgængelig online på http://www.rehydrate.org/dehydration/index.html (adgang November 16, 2004).