De skjulte farer af Extreme Exercise Trend

Jo hårdere du trykker, jo bedre din træning, ikke? Ikke så hurtigt. Selv ekstreme øvelse stilarter som CrossFit, sindssyge og P90X er picks hot for gym-gængere og hjem-motionister ens, kan de ikke være så sikker som du tror. Så overbevisende som reklamerne er (som ikke lokkede ved tanken om at få "rippet" i alle aldre eller fitness-niveau?), De undlader at vise de potentielle farer ved ekstreme træning. Det betyder ikke, du behøver at droppe disse populære rutiner fuldstændigt, men du bør kende de risici og lære at beskytte dig selv, før den intensive træning begynder.

De skjulte farer af Extreme Exercise Trend

De potentielle farer

Måske den mest skræmmende risiko for ekstreme øvelse er, at det til tider forårsager en tilstand kaldet rhabdomyolyse, kaldet "rhabdo" for korte. Mens rhabdo er sjældent, kan det medføre store sundhedsmæssige problemer, og er til tider dødelig. Rhabdo opstår, når muskelfibre nedbryde og ind i blodbanen. Disse fibre, kaldet myoglobin, cirkulere gennem kroppen og forårsage nyreskader.

Rhabdo kan være forårsaget af en række faktorer, herunder skader, statiner, amfetaminer og alvorlig anstrengelse - ligesom den type, ekstreme træning kræver.

ABC News for nylig interviewede en 29-årig iværksætter ved navn Matt Lombardi som udviklede rhabdo efter hans allerførste P90X træning.

"Jeg var så øm, jeg kunne ikke løfte mine arme og så lagde jeg mærke min tisse var farven på cola," siger Lombardi. "Efter at google P90X og mine symptomer, jeg straks lavet en aftale med en nyre specialist."

Lombardi erfaring landede ham en fem-dages hospitalsophold. Heldigvis blev han efterladt uden nogen permanent skade.

Selv om ikke alle af risikoen for ekstrem motion er helt så alvorlige, har lægerne været siden opsvinget af disse højintensive rutiner ser flere og flere workout skader. Dr. Stephen Fealy, en ortopædkirurg, fortalte ABC, at han nu ser mindst en patient om ugen med forstuvede sener eller muskler fra overanstrengelse.

Fordelene

På trods af disse risici, høj intensitet øvelse er ikke alle dårlige. Flere undersøgelser viser, at det brænder kalorier mere effektivt end moderat intensitet motion, og endda øger dit stofskifte i timevis bagefter. I et land plaget af fedme, en hvilken som helst teknik, der hjælper folk forblive trim, bør ikke udelukkes. Efter alt, at opretholde en sund vægt reducerer risikoen for hjertesygdomme, diabetes og andre kroniske sygdomme.

Det centrale er at vide, din kondition og ikke presse for hårdt. Overanstrengelse kan sende dig til lægen hurtigt, så pause når du føler dig overvældet, og ikke udøve nogen aktivitet, der forårsager smerte. Hvis du har været en sofa kartoffel for det seneste årti, ikke hoppe hovedkulds ind i en ny ekstrem workout rutine - starte langsomt, og gradvist bevæge sig op til mere vanskelige programmer.

Som med de fleste ting i livet, mådehold er afgørende for en sund øvelse rutine. Tillad rigelig hvile mellem træning - muskler har brug for inddrivelse tid til at vokse, alligevel - og giv dig selv to dage off om ugen for at forhindre overtræning. Tilgang din fitness rutine med tålmodighed og sund fornuft, og du kan nemt minimere risikoen for ekstrem motion.

De skjulte farer af Extreme Exercise Trend

Ønsker at brænde en Ton af kalorier? Stand Up!