De morgenfriske er gladere

Det menes, at folk generelt falder i to kategorier: dem, der er tidligt i seng og tidligt at stige, og dem, der kommer for sent i seng og vågne op sent. Forskerne fra University of Toronto (Canada) har foretaget en undersøgelse, der gav et svar på spørgsmålet om, hvem der er gladere, de såkaldte "lærker" eller "ugler".

De morgenfriske er gladere

Undersøgelsen omfattede 735 frivillige: 435 personer i alderen 17 til 38 år og 300 personer i alderen 59-79 år. Indlæggene fra de to grupper viste, at den såkaldte "ugle s", der falder i søvn sent og komme sent, føler værre end "lærke s": det er meget sværere for dem at tilpasse sig den konventionelle måde at leve på og komme ned til arbejde - en 8-timers dag synes en tortur for dem.

De morgenmennesker, der vågner op og stå tidligt op, er generelt gladere og roligere, føler sig godt og har lettere ved at tilpasse sig den arbejder tilstand. Deres immunsystem fungerer bedre, og de er generelt sundere end sent op.

Forskerne anbefaler ældre at stige tidligt. Ifølge de observationer, ældre mennesker, der står tidligt op føle sig meget bedre end yngre mennesker, der ophold i sengen indtil middag.

Eksperterne mener, at "lærker" bør bringes op fra barndom, men selv senere i livet alle kan finde styrken til at ændre tilstanden af ​​deres søvn og vågenhed og lære at være en tidlig udvidelseskort. Godt helbred, mangel på ekstra vægt og depression, glade syn på livet, lykke for hver dag, og følelsen af meningsfulde liv er værdige til det.