De 5 måltider om dagen Plan: Hvorfor du skal spise mindre portioner oftere

I de sidste par år, kan du er begyndt at høre flere og flere mennesker taler om at spise 5 måltider om dagen. Selv om det er blevet en populær samtale stykke, kan ikke forstå, hvordan det kan hjælpe dig med at forbedre dit helbred. Uanset om du forsøger at tabe sig, styre dit blodsukker eller sikre korrekt ernæringsmæssige indtag, 5 måltider om dagen kan være lige hvad lægen beordrede.

Vægttab

En af de vigtigste grunde til, at du skal spise mindre portioner oftere er da dette kan forhindre udviklingen af ​​at blive overvægtige eller fede. Forskning har vist, at mennesker, der spiser kun to eller tre store måltider i løbet af dagen har en tendens til at spise flere kalorier end folk, der bryder deres kalorier i fem eller seks mindre måltider. Dette synes at være delvis på grund af det faktum, at når du spiser morgenmad på 7:00 om morgenen, og så skal du ikke spise frokost indtil 01:00 om eftermiddagen, er du så sulten, at du spiser flere kalorier, der er nødvendige at hjælpe mætte din sult. Denne overspisning fører til forøget kalorieindtagelse, og efterfølgende vægtøgning.

Steady blodsukker

En anden vigtig grund til, at du skal spise mindre portioner oftere skyldes, at denne vane kan have på dit blodsukker. Mens blodsukker typisk bruges oftest i diskussioner om mennesker med diabetes, er det også vigtigt for sunde mennesker, der ikke lider af denne betingelse. Blodsukker er med til at give dig den energi og udholdenhed, du har brug for at gøre det gennem dagen. Når du spiser, din krop nedbryder maden, og det sukker, som er frigivet fra mad kommer ind i blodbanen og bliver blodsukkeret. Når du spiser flere små måltider i løbet af dagen, får du en stabil forsyning af blodsukker. Når derimod du spiser kun to eller tre store måltider, får du en stor dosis af blodsukker, og så kan ikke få nogen til yderligere fem eller seks timer. Disse store blodsukker pigge og nedbrud er ikke kun årsag til følelser af træthed, men kan også skabe ravage med mange af kroppens naturlige processer.

Nedsat Mulighed for ernæringsmæssige mangler

Spise 5 måltider om dagen kan faktisk være med til at sikre, at du får alle de vitaminer og mineraler, du har brug for at holde din krop i god stand. Forskning har vist, at mennesker, der spiser flere måltider gennem dagen tendens til at variere deres kost mere end dem, der blot spise to eller tre store måltider. At få den rette mængde vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer er afgørende både for et godt helbred hos mennesker i alle aldre og køn.