De 4 sundeste Verden Køkkener

Vi har alle været der - stirrer på tilsyneladende tomt køleskab på en torsdag aften, overvejer at skrabe sammen et måltid eller gå ud at spise. For nogle er tanken om spisning betyder en nat væk fra kosten så godt. Men mange etniske køkkener har sunde valgmuligheder; det første skridt er at vælge en af ​​følgende køkkener, der har de sundeste basisfødevarer.

De 4 sundeste Verden Køkkener

1. Japanese

Japan har nogle af verdens ældste levende mennesker, så det er indlysende, at de må gøre noget rigtigt. Staple fødevarer omfatter greens som bok choy og tang, ris og sojabønner og soja produkter som tofu og miso pasta. Fisk er proteinet af valg og forbruges oftere end kylling eller rødt kød som i de vestlige samfund, hvilket betyder, at fedt forbruges det meste umættet (hjerte-sund) i modsætning til de mættede fedtstoffer, der findes i oksekød og fjerkræ. Slik og desserter er ikke almindelige, men dem, der serveres er typisk fremstillet af ingredienser fra ris eller bønner, ligesom klæbrig ris kager eller ris mel dumplings fyldt med røde bønner pasta.

Gør det endnu sundere, de tilberedningsmetoder almindeligt anvendt i Japan røre stegning eller dampning, som anvender lidt til ingen fedt og heller ikke nedbryder næringsstoffer som kogning har vist sig at. Drikkevarer af valg er te og lejlighedsvis, vin.

Ud at japansk? Gør det endnu sundere ved at vælge brune ris, hvis muligt, for at øge din fiber indtagelse. Undgå tempura elementer, som der friturestegt og fyldt med overskydende fedt. Husk, at det er let at overdrive ris, så vælger nogle sashimi og edamame (sojabønner) for at få mest muligt ud af din tage ud måltid.

2. Thai

Thai måltider er fyldt med friske grøntsager, krydderurter og krydderier. De fleste retter er familie-stil curries eller supper serveres med ris. Curries indeholder ofte fisk, kokosmælk, og mange urter og krydderier som chili, koriander, kaffir lime, gurkemeje, koriander og spidskommen. Thailand har en lav forekomst af gastrointestinale cancere, sandsynligvis på grund af den høje mængde af krydderier bruges som ingefær og citrongræs, som har vist sig at have fordøjelsesforstyrrelser fordele. Ligesom i Japan, de vigtigste tilberedningsmetoder er røre stegning, grilning eller dampning som hjælper med at holde fedtindholdet lavt. Thai måltider er ofte færdig med frisk frugt i modsætning til dessert. Kokosmælk er højt indhold af mættet fedt, så de bedste muligheder er supper, simple røre fries eller thailandske oksekød salat.

3. Greek

Grækenland er i hjertet af den region i Europa er kendt for Middelhavet Diet, som har vist sig at være beskyttende mod hjertesygdomme. Kosten er høj i umættede fedtstoffer som olivenolie og fisk, og lavt indhold af mættet fedt indeholder fødevarer som rødt kød og stegte retter. Staples i græske køkken omfatter oliven, nødder, skaldyr og gedeost. Lille mængde af yoghurt og lam er også inkluderet, men mange retter kredser grøntsager - tror moussaka, fyldte druemost blade og hummus. Mange af saucer er tomat-baseret, og de fleste salatdressinger er simple olie og eddike kombinationer oliven.

4. Mexican

Traditionel mexicansk måltider er baseret på bønner og ris, tomater og hele korn tortillas bruge majs. Mexicansk mad er et godt eksempel på noget, der er blevet "amerikaniseret", og derfor kan ofte være en usund valg - tror Taco Bell. I stedet for de traditionelle bønner og ris, får vi ost og syrnet fløde fyldt tacos. Men gå tilbage til sine traditionelle rødder, mexicansk mad er meget sundt. De fleste vegetabilske proteinkilder er ufuldstændige, hvilket betyder, at ikke alle de aminosyrer, som vi kræver fra fødekilder er til stede. Men at sætte bønner og ris sammen danner et komplet protein, så det er en stor mulighed for vegetarer. Undgå masser af ost og creme fraiche, som er mættede fedtstoffer, og i stedet vælge avocado eller guacamole til at øge din umættet fedt indtag.

Uanset om du beslutter dig for at gøre noget eller spise ude, disse køkkener har de bedste muligheder for friske, nærende retter, så du kan opretholde en sund kost.