Dåse vs. friske frugter og grøntsager

Friske frugter og grøntsager er en vigtig del af din kost. Alle ved, at de skal spise masser af frugt og grønt hver dag. Men mange mennesker ønsker at vide, om konserverede frugter har de samme fordele som friske.

Friske Frugter og Grøntsager

Friske frugter og grøntsager har meget høje niveauer af vitaminer og mineraler, din krop har brug for. De fleste af disse frugter har en høj mængde af C-vitamin, som øger dit immunforsvar.

Frugt og grøntsager indeholder også kostfibre, som er påkrævet for at holde din tarm kørende. Undersøgelser har antydet, at fiber vil reducere dine chancer for at lide af fordøjelsesproblemer kræftformer.

Selv om der er andre kilder til C-vitamin, grøntsager og frugt har meget høje koncentrationer. Et enkelt medium kartoffel vil give dig omkring 50% af dit anbefalede daglige indtag af C-vitamin og en stor mængde fiber. En mellemstor appelsin indeholder mere C-vitamin end du rent faktisk har brug for hele dagen.

Så snart frugt plukket det naturligt begynder at forfalde. Friske frugter og grøntsager mister næringsstoffer, indtil de er spist. Opbevaring af friske frugter og grøntsager er også meget vanskeligt, da de vil omkomme hurtigt.

Friske frugter og grøntsager er den bedste kilde til disse vitaminer og mineraler. Det er fordi de er helt naturligt og har de højeste mængder af vitaminer og mineraler. De fleste mennesker også nyde smagen og konsistensen af ​​frisk frugt.

Hvis du ikke har noget imod smagen af ​​konserverede frugter så kunne du overveje at spise disse. Dette vil give mange af de samme næringsstoffer og mineraler.

Dåse Frugt & grønt

Når frugter eller grøntsager på dåse, de ikke mister nogen af ​​deres næringsstoffer. Dette skyldes, at nedbrydningsprocessen standses indtil dåsen åbnes igen. Det betyder, at hvis de er pakket snart efter plukningen så de kan indeholde højere niveauer af næringsstoffer end friske frugter og grøntsager bragt fra en købmand. Ideelt frugten vil blive dåse, hvor det er plukket.

Konserverede frugter og grøntsager er meget praktisk, fordi de er tilgængelige hele året uanset årstiden. Dåse råvarer vil vare i mange måneder eller år uden behov for køling. De er et nyttigt mad til lager i dit skab, hvis du ikke kan gå på indkøb eller anden grund.

De ernæringsmæssige værdier af disse frugter og grøntsager skal være præcis den samme som frisk plukket frugt. Nogle af disse er meget høj i natrium eller sukker. Nogle konserverede frugter har tilsat sukker eller sirup, som kan mindske de sundhedsmæssige fordele, du oplever. Hvis du køber dåse frugt derefter forsøge at finde mærker, der er lav i sukker og natrium.

Hvilket er bedre?

Dåsemad er ikke så populær som frisk, fordi smag og tekstur er så forskellige. Ernæringsmæssigt set, men de er meget ens. Hvis du ikke kan få frisk frugt eller grøntsager eller anden grund, så dåse er helt sikkert et godt alternativ.