Damemode i 1940'erne

Damemode i 1940'erne


En af de mest populære epoker til reproduktion og vintage slid, for damemode i 1940'erne kombineret stil og funktionalitet opnå en varig elegance. Dette kom som en overraskelse for dem, der boede gennem den æra og husket det for sine mangler og problemer, samt nogle drabness. Wartime mode præsenteret en udfordring, og alle steg til denne udfordring, som de gjorde det meget større global - med stjernernes resultater.

En oversigt over Damemode i 1940'erne

1940'erne oplevede to markante stilarter i dametøj. Fra begyndelsen af ​​Anden Verdenskrig i 1939 indtil begyndelsen af ​​det New Look i 1947, kvinders kjoler var knælang og fremhævede vatterede skuldre - en af ​​de få kendetegn i tøj, der var ellers enkle, takket være krigstidens rationering. Sportstøj blev mere almindelige, og kvinder brugte en masse opfindsomhed i at blande adskiller at gøre en garderobe synes mere forskelligartet, end det var. Hjemmelavet tilbehør og udarbejde krøller tilladt kvinder at vise deres flair uden udgift eller affald. Hatte, specielt lavet af stof genbrugsmaterialer fra ældre stykker, gik vild.

Damemode i 1940'erne

Silhuetter var barsk, men selv i jakkesæt eller fabriksbygninger overalls, krøller og lyse læbestift holdt udseendet feminine. Med jakker kortere, den peplum blev enormt populær, hjælpe med at indsnævre hofterne og stadig vise en trim talje. Tøj var enkel og praktisk, men kvinderne stadig formået at se attraktive selv under de hårdeste dage af krigen.

The New Look

Med krigen igen og materialer til rådighed igen, Paris modeskabere, som havde været tilsidesat under besættelsen af ​​Frankrig, endnu engang tog mode roret. Christian Dior banebrydende New Look, som fremhævede en nappede taljen, længere længder og fyldigere nederdele, med værfter og værfter af stof og en mere klassisk feminin billede oprettet. The New Look blev bygget på Dior ønske om at lade kurver af feminine krop støbes af tøjet, med den stil en sekundær aspekt.

Karakteristik af New Look inkluderet:

 • Bløde, skrånende skuldre, snarere end skulderpuder set tidligere i dette årti
 • Smalle talje, som i mange tilfælde blev dannet af korsetter
 • Nederdele svøbt stramt over hofterne
 • Fuld nederdele
 • Fuld buster

Kvinder, der var kommet til at elske den enkelhed af krigstidens stilarter protesterede, men denne gang, Paris vandt.

Designere i 1940'erne

Mens Dior førte an med sin nye New Look blev andre designere i 40'erne ligeledes banebrydende nye stilarter og materialer. Disse omfattede:

 • Vera Maxwell: Første designer til at bruge Ultra Suede i hendes designs.
 • Bonnie Cashin: Designeren som introducerede kvinder til støvler som mode.
 • Ann Klein: Hvem lancerede hende klar-to-wear kollektion, der revolutionerede kvinders sportstøj.

Rosie the Riveter

Symbolet af arbejdende kvinder under krigen, er Rosie udseende personificeret først og fremmest af slacks, som var noget meget få kvinder bar indtil dette punkt. Film stjerne Marlene Dietrich wore bukser i 1930'erne, og det blev anset for chokerende. Reproduktioner af damemode i 1940'erne fokuserer mest på de kjoler, men for de fleste kvinder, deres daglige garderobe bestod af løse, komfortable bukser eller overalls og solide støvler. Hår blev omhyggeligt bundet op i en farverig tørklæde. A "Rosie" kunne stadig bære læbestift og holde hendes øjenbryn godt manicured, men hun var en vigtig del af krigsindsatsen, og stil var ikke en del af ligningen.

Festtøj

For en ung, ugift kvinde, fri fra arbejde var tid til sjov, selv med få mænd rundt. Aften kjoler var stadig lang, men ikke nær så omfattende som i tidligere årtier, selv for de rigeste i samfundet. Formelle kjoler sjældent slidt på højden af ​​krigen. Selv Oscars skyede formel påklædning, med deltagere iført cocktail kjoler og endda passer i stedet.

Når kvinder gik dans, præferencen igen var for rayon kjoler knælange slidte i løbet af dagen. Disse kjoler var bedst til swing og jitterbug dans, sprudlende danse populære, fordi de tillod alle til at boltre sig en usikker tid. Manglen strømpe betød, at kvinder bar ben makeup, og nogle gjorde faktisk maling linjer ned deres ben til at ligne sømme, som det ofte vist i film. Kvinder kompenserede for de enkle kjoler og manglende strømper med bakelit smykker og falske blomster i håret, tilføjer farve og verve til en mørk tid.

Hvor finder 1940'erne Beklædning

Damemode i 1940'erne

Mens mange stykker enten ikke overleve eller faldt ud af mode, er det stadig muligt at finde både vintage 1940'erne kvinders tøj og 1940'erne reproduktioner online, herunder på:

 • Useful Vintage: Denne butik har specialiseret sig i begrænset oplag reproduktion vintage slid.
 • Sydneys Vintage Clothing: Denne Alabama-baserede vintage shop har også sælger varer online. De materiel over 5000 vintage tøj og tilbehør poster.
 • Circa Vintage Clothing: Denne vintage forhandlerens webshop indeholder mange 40'erne poster. De har også en udvalgt bestand af reproduktion stykker.
 • Dorotheas Closet: Denne Iowa-baserede forhandler har deres vintage lager også med på deres web-butik, pænt ordnet efter årti. De tilbyder layaway amd gavekort så godt.
 • Blue Velvet Vintage: Ud over ægte vintage tøj, Blue Velvet tilbyder også et stort udvalg af reproduktion slid.
 • Unik-Vintage: En top udvalg af vintage-inspirerede poster, herunder svære at finde mærker, særlige lejlighed kjoler og tilbehør.

Efter krigen

Selv om den klassiske 1940'erne udseende er krigstidens stil, fra krøller og hatte ned til ankel-rem sko, efterkrigstidens udseende herskede gennem 1950'erne. Kvinders mode ville ikke genvinde så meget komfort og funktionalitet, indtil tøj revolution i 1960'erne. Men hvad kvinderne i 1940'erne havde forfalsket blev ikke glemt. Bukser gik aldrig helt ud af mode igen. Kvinder, der har haft en smag af det arbejdsliv, kæmpede hårdt for at bo på arbejdspladsen.