Cyklisk Opkastning Syndrome

Definition

Først beskrevet i 1882, cyklisk opkastning syndrom (CVS) er en sjælden idiopatisk lidelse karakteriseret ved tilbagevendende perioder opkastning i en ellers normal barn. Ordet, idiopatisk betyder, at oprindelsen af ​​den lidelse er ukendt. Syndromet kaldes abdominal migræne, da det kan være forårsaget af nogle af de samme mekanismer i centralnervesystemet, der forårsager migræne.

Beskrivelse

Børn med cyklisk opkastning syndrom har anfald af svær kvalme og opkastning, som kan vare i timer eller dage. I nogle tilfælde er opkastning er så alvorlig, at barnet ikke er i stand til at gå i skole i flere dage. De episoder veksler med perioder med normal mave-funktion.

De anfald af opkastning, der kendetegner CVS begynder sædvanligvis på samme tidspunkt af dagen som tidligere episoder, sidste omtrent samme tidsrum, og har de samme symptomer. Den mest almindelige mønster er alvorlig kvalme og opkastning, der begynder sent om natten eller tidligt om morgenen. Barnet kan kaste op så ofte som seks til 12 gange i timen i løbet af en periode på en til fem dage, selv om sager er blevet rapporteret, hvor episoden varer i ti dage. Det kastede materiale kan indeholde blod eller galde såvel som slim eller vandig væske.

Ud over opkastning, kan barnet har en hovedpine, lav feber, svimmelhed, smerter i underlivet, tung savlen og diarre. Nogle børn bliver også usædvanlig følsom over for lys, mens andre kan være ude af stand til at gå eller tale.

Demografi

Børn mellem tre og syv år er mest modtagelige for CVS, selv om det kan forekomme på ethvert tidspunkt fra barndom til voksenalderen. Den gennemsnitlige alder for patienter på debut er 5,2 år, men CVS er blevet diagnosticeret hos patienter så gammel som 73.

Hyppigheden af ​​cyklisk opkastning syndrom i den almindelige befolkning er ikke kendt for visse fra begyndelsen af ​​2000'erne, men det menes, at lidelsen sandsynligvis underdiagnosticeret fordi andre sygdomme og lidelser kan også forårsage perioder af akut kvalme og opkastning. Nogle forskere mener, at så mange som et barn i 50 kan have CVS.

CVS synes at påvirke alle racer og etniske grupper ligeligt. Den kvindelige-til-mand-forholdet er blevet rapporteret som 11 til ni.

Cykliske Opkastning syndrom årsager og symptomer

Årsager

Årsagen til CVS er fra 2004 et mysterium. Ligheder med migræne foreslå en fælles sag, men ikke er fundet nogen håndfaste beviser. Det vides dog, at 82 procent af patienter med CVS har en familie historie af migræne sammenlignet med 14 procent af kontrolpersoner. Patienter kan normalt identificere nogle faktor, der går forud for et angreb. Fælles udløser af CVS episoder omfatter følgende:

 • stress og spænding
 • visse fødevarer, især chokolade og ost
 • bakterielle eller virale infektioner, især forkølelse, sinus infektioner og influenza
 • varmt og fugtigt vejr
 • køresyge
 • mangel på søvn
 • menstruation

I sommeren 2003, to hold af forskere i Italien og USA rapporterede, at nogle tilfælde af CVS synes at være forårsaget af en DNA-mutation, der påvirker et velfungerende mitokondrierne (energi generatorer) i humane celler, og at denne mutation er arvet fra moderen. Der er behov for yderligere forskning, men for at afgøre, om andre genetiske faktorer er involveret i CVS.

Symptomer

Opkastning i forbindelse med CVS kan langvarig og føre til sådanne komplikationer som dehydrering; udhuling af tand emalje, der fører til huller i tænderne; ubalanceret blod elektrolyt niveauer; og tåreflåd, brændende, eller blødning i spiserøret (synke rør). Mellem angreb, men barnet har nogen tegn på nogen sygdom.

CVS har fire særskilte trin eller faser:

 • Prodrom: En advarsel symptom (eller gruppe af symptomer) vises lige før et akut anfald af sygdom. Patienter med CVS føler ofte smerter i underlivet et par minutter eller timer før opkastning starter. Voksne med CVS har ofte angst eller panikanfald som prodrom.
 • Episode fase: Patienten er aktivt kvalmende og opkastning og kan ikke holde nede mad eller medicin gives gennem munden. Han eller hun kan også føle sig døsig, svimmel, eller opbrugt.
 • Recovery fase: opkastning stopper og barnets normale appetit og niveau af energi tilbage.
 • Symptom interval.

Hvornår skal ringe til lægen

Den opkastning og andre symptomer forbundet med CVS er så alvorlige, at forældrene vil normalt ringe til lægen i den første episode, før et mønster er blevet identificeret. Det kan tage flere sygdomsepisoder inden forældrene eller lægen mærke et mønster.

Diagnose

Den vigtigste og mest vanskelige aspekt diagnosticere CVS er at sikre, at der ikke er en akut og livstruende hændelse i gang. Så mange forskellige sygdomme kan forårsage opkastning-fra tarmobstruktion til epilepsi-at en præcis og rettidig diagnose er kritisk. Fordi der er ingen måde at bevise diagnosen CVS, skal lægen i stedet modbevise hver anden diagnose. Denne proces, der er kendt som en diagnose for udstødelse, kan være trættende, dyre, udmattende og involverer næsten alle systemer i kroppen. Den første episode af cyklisk opkastning syndrom kan diagnosticeres som maveinfluenza når noget mere alvorligt dukker op. Først efter flere episoder og flere frugtesløse søgninger efter en årsag vil en læge normalt overveje diagnosen CVS.

En omhyggelig historie-tager er afgørende for at gøre den korrekte diagnose af CVS. En familie historie af migræne, især på moderens side af familien, bør advare lægen til muligheden for, at patienten har CVS. Lægen kan også bestille blodprøver for metaboliske screening eller billeddiagnostiske undersøgelser af nyrer, galdeblære, tyndtarm eller bihuler, for at udelukke endokrine forstyrrelser, gastrointestinale lidelser, nyresygdom og kronisk bihulebetændelse.

I nogle tilfælde kan lægen henvise patienten til en psykiater for evaluering for at udelukke depression, angst, eller en spiseforstyrrelse.

Behandling

Der er ingen permanent kur mod cyklisk opkastning syndrom fra begyndelsen af ​​2000'erne. Læger fra 2004 anbefaler en kombination af flere strategier for forvaltning af uorden:

 • Undgåelse af kendte kosten eller stress-relaterede udløsere: Disse udløser som varmt vejr eller bil transport kan imidlertid være vanskeligt eller umuligt at undgå.
 • Profylaktisk behandling med medicin: Profylaktisk behandling henviser til behandling, der er givet for at forebygge en sygdom. Anbefales Denne tilgang til børn med CVS, der har 10 til 12 episoder om året eller har opkastninger varede længere end tre dage. Flere forskellige medikamenter har givet gode resultater i små forsøg. Den antimigræne narkotika amitriptylin (elavil) og cyproheptadin (Periactin) klarede sig godt til børn i en studiegruppe. Propranolol (Inderal) er undertiden effektiv for børn med CVS, og erythromycin hjalp flere patienter i en undersøgelse, ikke fordi det er et antibiotikum, men fordi det irriterer maven og opfordrer den til at flytte indholdet fremad i stedet for omvendt.
 • Forfejlede behandling: mislykkede behandling er behandling gives for at stoppe et anfald af CVS, efter at den er begyndt. Lægemidler, der har vist sig at fungere godt som mislykkede midler er ondansetron (Zofran, en antinausea lægemiddel) og sumatriptan (Imitrex, en antimigræne lægemiddel). Kan gives Disse stoffer intravenøst, og sumatriptan er også tilgængelig som en nasal opløsning.
 • Støttende pleje: Støttende pleje for episoder af CVS indeholder sådanne antinausea stoffer diphenhydramin (Benadryl) eller chlorpromazin (Largactil), og intravenøs væske efter behov.

En anden medicin, der er blevet rapporteret til at være en succes i behandling af børn med CVS er dexmedetomidin (Precedex), der oprindeligt blev udviklet til at bedøve patienter åndedrætsværn i intensivafdelinger indstillinger. Forskerne fandt, at dexmedetomidin lettet angst samt kvalme forbundet med CVS.

Alternativ Behandling

Forfatningsdomstolen homøopatisk medicin kan fungere godt i behandling af CVS, fordi den tager fat personens generelle sundhedstilstand, ikke kun behandling af akutte symptomer.

Stress management teknikker kan være nyttige for ældre børn eller teenagere i at forebygge episoder af CVS udløst af følelsesmæssig eller psykisk stress. Disse teknikker kan omfatte afslapning svar er udviklet af Herbert Benson, meditation, og biofeedback.

Ugentlige ambulant akupunktur behandlinger er også nyttigt at nogle børn med CVS.

Ernæringsmæssige Bekymringer

Undgå dehydrering er den primære ernæringsmæssige bekymring under episoder af cyklisk opkastning syndrom. I de fleste tilfælde vil barnet opdrage vand, der tilbydes i den akutte fase af et angreb, selv om han eller hun kan være meget tørstig. Omkring 50 procent af børn kræver en intravenøs infusion af glucose og vand for at forhindre dehydrering.

Nogle børn har en normal appetit for mad hurtigt efter opkastning stopper, mens andre kan tage flere dage at vende tilbage til en fuld kost. Forældre bør tilbyde barnet klare væsker først for at undgå dehydrering og gradvist genindføre fast føde som barnets appetit forbedres.

Prognose

Den gennemsnitlige varighed af cyklisk opkastning syndrom er 2,5-5,5 år. Nogle børn dog fortsat have sygdomsepisoder ind i voksenalderen. Omkring 60 procent af børn diagnosticeret med CVS i sidste ende udvikle migræne hovedpine i ungdomsår eller den tidlige voksenalder. Hvis de mere alvorlige komplikationer af langvarig opkastning held kan forebygges eller forvaltet, dog kan de fleste patienter føre en normal tilværelse mellem akutte anfald.

Forebyggelse

Nogle episoder af opkastning kan forhindres ved at undgå bestemte udløsende faktorer eller ved at tage forebyggende medicin. Som årsagen til lidelsen er fra 2004 endnu ikke fuldt forstået, men der er ingen måde at forhindre CVS som helhed.

Forældrekontrol Bekymringer

Cyklisk opkastning syndrom kan være en tung følelsesmæssig og økonomisk byrde for familierne til ramte børn. Episoder med CVS er ofte oprørende eller ligefrem skræmmende at andre familiemedlemmer, ud over det faktum, at de ofte forkæle familieudflugter eller ferier, når de er udløst af spænding eller køresyge. Desuden kan CVS forstyrre et barns skolegang; de fleste børn diagnosticeret med sygdommen glip et gennemsnit på 20 skoledage om året og kan kræve vejledning eller hjemmeundervisning.

Se også Dehydrering; Motion sygdom; Kvalme og opkastning.

Ressourcer

Tidsskrifter

Boles, RG et al. "Mødrene arv i cyklisk Opkastning Syndrome med Neuromuskulær sygdom." American Journal of Medical Genetics 120A (1 August, 2003): 474-82.

Cupini, LM, et al. "Cyklisk Opkastning syndrom, migræne, og epilepsi: en fælles underliggende lidelse?" Headache 43 (april 2003): 106-07.

Khasawinah, TA, et al. "Foreløbige erfaringer med Dexmedetomidin i behandlingen af cyklisk opkastning syndrom." American Journal of Therapeutics 10 (juli og august 2003): 303-07.

Li, BU, og L. Misiewicz. "Cyklisk Opkastning Syndrome: a. Brain-Gut Disorder" Gastroenterology Clinics i Nordamerika 32 (September 2003): 997-1019.

Salpietro, CD, et al. "En Mitokondrie DNA Mutation (A3243G mtDNA) i en familie med cyklisk opkastning." European Journal of Pediatrics 162 (oktober 2003): 727-28.

Organisationer

Cykliske Opkastning Syndrome Association i USA og Canada (CVSA-USA / Canada) 3585 Cedar Hill Road, NW, Canal Winchester, OH 43110. websted:. Http://www.cvsaonline.org.

National Organization for Sjældne Diagnoser Inc. (NORD) 55 Kenosia Avenue, PO Box 1968, Danbury, CT 06813. websted:. Http://www.rarediseases.org.

Websteder

"Cyklisk Opkastning syndrom." Tilgængelig online på http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/cvs/index.htm (adgang November 16, 2004).

Sundaram, Shikha, og B. UK Li. "Cyklisk Opkastning Syndrome". EMedicine, 10. august 2002. Tilgængelig online på http://www.emedicine.com/ped/topic2910.htm (adgang November 16, 2004).