Cubanske teenagere

Cubanske teenagere


Cubanske teenagere er mere tilbøjelige til at deltage i kostskole end teenagere, der bor i USA. En del af grunden til, at mange cubanske teenagere deltage kostskole er, at mange af de store skoler i landet er statslige-run kostskole faciliteter. Ifølge teenagere i Cuba af Sandy Donovan, er 85 procent af teenagere i Cuba indskrevet i high school. På grund af dette, mange cubanske teenagere tilbringer en god del af deres unge år væk fra deres familier i kostskole.

Cubanske Teenagere og Uddannelse

Uddannelsessystemet i Cuba er en smule anderledes end det er i USA. I USA, studerende generelt deltage grundskole for lønklasse 1 til 5, midt skole for lønklasserne 6 til 8 og gymnasiet for lønklasse 9 til 12. I Cuba, alle elever deltager grundskoleuddannelse i seks år og derefter gå videre til sekundær. Den sekundære uddannelse slutter i en alder af 16. Fra dette punkt, kan de studerende vælge, om de ønsker at gå videre til at pre-college-niveau uddannelse eller faglige kurser. Uddannelse indtil en alder af 16 er obligatorisk og mange teenagere vælger at gå videre forbi det. Faktisk er uddannelsesniveauet i Cuba ofte betragtes som en af ​​de stærkeste uddannelsessystemer i verden.

I 1970'erne blev forældre får valget om, hvorvidt de ville sende deres børn på kostskole. I 1990'erne, at regeringen begyndte at styre systemet mere og dekreteret studerende ville deltage kostskole.

Effekten af ​​Boarding School

Da så mange teenagere deltage kostskole, mange teenagere bliver desensibiliserede til tanken. I stedet for at bekymre sig om at forlade deres venner og familie, de er villige til at gøre det, som de har ventet på muligheden siden bliver meget unge teenagere. Der findes mange grunde til, hvorfor en cubansk teenager nyder deltage kostskole:

 • Den blomstrende uddannelsessystem af landet
 • Møde nye venner
 • Fokus på studier
 • Nye oplevelser end dem, de er vant til
 • En chance for at komme væk fra arbejde (mange teenagere i Cuba arbejde på deres slægtsgård eller i virksomheden, når de ikke er i skole)
 • En mulighed for at udvikle flere færdigheder

Mens der er disse fordele for cubanske teenagere, er der også mange bekymringer som:

 • Mange studerende føler indkvartering af faciliteterne mangler såsom ikke får nok mad, for lidt plads i sovesale eller for mange studerende i samme rum.
 • Den intense fokus på uddannelse kan ofte være for krævende for unge teenagere.
 • Mangel på social aktivitet såsom venner og fester.
 • Manglen af ​​'sjove' ting at gøre
 • Bliver væk fra venner og familie hjemme for længe. Teenagere i kostskoler i Cuba generelt kun se deres familier på lange pauser. Forældre ikke ofte besøger deres teenagere i skolen.

Regeringen og Uddannelse

Uanset hvad dit perspektiv på kostskole kan være, cubanske studerende ikke har et valg i sagen længere. Nogle nævner, at da Fidel Castro begyndte sit styre over hele landet, har uddannelsessystemet været moderniseres og uendeligt bedre for teenagere. Forud for sin rolle i regeringen, var der stadig mange, der ikke kunne læse eller skrive og uddannelse var velsagtens subpar.

På den anden side af argumentet, nogle mennesker, at færdigheder i landet har altid været højere end i andre latinamerikanske lande. Desuden er nogle af disse mennesker bekymre sig om effekten af ​​tvungen kostskole på udviklingslandene teenagere. De rolig det er for tidligt i en teenagere 'liv til at trække dem væk fra deres forældre.

En Final Thought

Mens nogle teenagere kan se på at gå væk på kostskole som en stor oplevelse, måske andre teenagere, der har været på kostskole ikke føler på samme måde. Hvordan ville du have det hvis deltage kostskole var obligatorisk ligesom det er med cubanske teenagere?