Crokinole Board Game

Crokinole Board Game


Skabt i slutningen af ​​det nittende århundrede har Crokinole brætspil forudsat timers sjov i årenes løb.

Crokinole Board Game Set-Up

Spillet kræver en Crokinole bestyrelse og forskellige farvet diske.

Crokinole boards er almindeligvis fremstillet af træ, selv om de også kan oprettes fra enhver glat overflade. De er cirkulære, generelt med en omkreds på 26 inches, selv om der kan være nogle små variationer i størrelse. Spillet bord udskrives med en række ringe. Den ydre ring er skyderiet linje. De indre ringe udpege forskellige niveauer af point, hvilket fører til en ring af små kofangere bevogter højeste scoring zone og et lille hul i midten af ​​brættet.

Crokinole diskene er lavet af metal, plast eller træ, og de kan være massive skiver eller ringe. Skiverne er traditionelt knipsede med fingeren, men små signaler er tilgængelige til at forbedre nøjagtigheden eller bistå spillere med nedsat mobilitet. Hvorvidt et bestemt spil vil bruge fingre eller stikord er helt op til de involverede aktører.

Regler for Play

Den Crokinole brætspil ligner shuffleboard i sin grundlæggende gameplay og objektiv. Den er designet til to spillere eller fire spillere i hold af to.

 • Hver spiller starter med 12 discs. Parvis spiller, vil holdet delt skiverne til at modtage seks hver.
 • En almindelig måde at afgøre, hvilken afspiller vil gå første er at skjule en disk i hver hånd og spilleren, hvis farve er valgt går først.
 • Brættet er opdelt i fire kvadranter, og hver spiller er tildelt en kvadrant til optagelse.
 • Den første spiller forsøger at bladre en disk i det midterste hul.
 • Hvis den lander i hullet, er skiven tages ud af spil. Hvis den ikke gør det, skal den næste spiller forsøge at banke disken ud i bestyrelsen.
 • Hvis disken er slået ud i bestyrelsen, er det taget ud af spillet. Hvis den næste spiller ikke lykkes i det mindste røre den anden skive, er hans eller hendes skive taget ud af spillet.
 • Spillet fortsætter, indtil alle diske er blevet spillet.
 • Ved udgangen af ​​en runde, skal spillerne beregne deres point. At få disken i hullet i midten tjener 20 point. Regionen mellem hullet og kofangere er værd 15 point. Den næste cirkel er værd 10 point, og udenfor ringen er værd 5 point. Hvis en disk rører linjen mellem scoring kredse, det tjener den lavere pointværdi.
 • Ved afslutningen af ​​en runde, er det antal point det vindende hold tjener bestemt ved at finde forskellen mellem snesevis af begge hold.
 • Spil, indtil du når 100, eller en anden tidligere bestemte antal point.

Strategi

En stor del af Crokinole strategi perfektionere dine mål og regulere den kraft, hvormed du skubber skiverne. Få en fornemmelse for spillebrættet kan også hjælpe din indsats. Hvor meget friktion giver overfladen give? Er der nogen uslebne pletter eller andre uregelmæssigheder? Små variationer fra bord til bord kan kaste dig ud dit spil, hvis du ikke passer på, men de kan lige så let bruges til din advantage.Since scoren for hver runde bestemmes af forskellen mellem spillernes scoringer, selv om du er ikke at have din bedste spil, det er til din fordel at score så mange point som muligt. Hvis en anden spiller trækker videre med nogle store skud ind i hullet i midten, ikke give op. Du kan stadig vinde spillet, hvis du mister den runde, og dit mål bør være at lukke hullet så meget som muligt, så hans eller hendes samlede score går op så lidt som muligt i slutningen af ​​runden.

Yderligere ressourcer

 • For en mere grundig kig på reglerne for Crokinole, Hilinski.net er en gaming site med en omfattende side om Crokinole.
 • AaronGooding.com er en personlig hjemmeside fra Canada, hjemsted for Crokinole, med en anden påtage sig spillets regler.