Cricket: Regler Tips

Dead Ball

En bold er død, når:
a) en grænse er scoret
b) den indgiver i en gærdespiller tøj eller udstyr
c) den indgiver i en hjelm på markholdet
d) dommeren kalder "over" eller "tid"
Det betyder som regel, at det er tid til en ny leverance
at være udelukkede af bowler og batsman kan ikke
score flere kører fra, at leveringen. Han skal
står den næste levering og derefter score kører.

LBW

En gærdespiller er givet ud LBW, når bolden rammer
krop og opmanden er af den opfattelse, at bolden
vil ramme træstubbe, havde gærdespiller helt savnet
det. Men der er visse undtagelser. Hvis bolden har
slog uden benet-stump, så gærdespiller kan
aldrig gives ud LBW.
I det andet tilfælde, hvis bolden er sat udenfor
off-stump, og har også ramt den gærdespiller uden for hans
off-stump, kan han ikke blive givet ud. Højden er også
tages i betragtning. Selv hvis batsman er støder op til
træstubbe men bolden har ramt ham højt på benene
så chancerne er, at han vil blive til gode
tvivl.

Køre ud

Dette sker, når en gærdespiller er fundet kort af hans jord, mens han kører en tur og markspiller har nedbrudt gærdet. I dag er der tredje dommere placeret til at give en nøjagtig afgørelse, hvis der er nogen form for tvivl i hovedet på dommerne på banen. Det bowler ikke krediteret med gærde, som han ikke har nogen rolle at spille i at tage gærdet.

Leg Byes

Et ben farvel krediteres gærdeholdet hvis en angriber spiller til en rimelig bolden og det kommer fra hans person eller tøj og går for kørsler. Vil kun blive givet disse forsøg, hvis gærdespiller har forsøgt at spille bolden med sit bat eller han har forsøgt at undgå at blive ramt af bolden.

Slips

Dette er et område stilling, hvor markspiller ligger ved siden gærdet-keeper til at forsøge at fange eventuelle billeder, der kan er kommet af kanten af ​​gærdespiller s bat. Der kan være flere numre for at glide og det maksimale den kan nå er 9, da disse er de maksimale fielders at et hold kan brede sig ud i marken.

Bred Ball

En bred kugle signaleres af dommeren, hvis hans opfattelse bolden er så høj eller bred ud gærdet at gærdespiller ikke kan nå det, mens stående i sin normale position. En straf på én køre gives for en bred, men hvis gærdespiller kører to kørsler, så vil det stå som to wides. Bolden er ikke død, når et bredt kaldes, og angriberen kan gives ud forvirrede eller ramt gærde og en gærdespiller kan være ude, løbe ud eller behandles bold eller blokerer banen. På én dag cricket fortolkningen er strengere.

Fanget

Når en gærdespiller rammer bolden og en markspiller i feltet griber bolden før det falder på jorden den gærdespiller er ude fanget. En anden form er, når han er fanget bag det er, når fangsten holdes af gærdet-keeper.

Forvirrede

Dette sker som regel, når der er en spinner bowling. Hvis en gærdespiller, mens i hans følge op, er fundet kort af den krølle og gærdet-keeper løsner gærdet, så gærdespiller er givet ud forvirrede. Det bør være hurtig og helst forsinkelse vil resultere i en køre ud afgørelse får og bowler vil ikke blive krediteret med gærde.