Coral klokker

Coral klokker


Coral klokker, Alunrod, Heuchera Denne gruppe af hårdføre stauder har set masser af opmærksomhed fra opdrættere i de senere år. Når betragtes som temmelig gammeldags, traditionelle have koral klokker har toppe af diminutiv lyserød til rød-orange blomster, der danner en tåge af farve om de fligede blade. Nu et væld af sorter er tilgængelige i et stort udvalg af blade farver og former. Der er omkring 36 arter af Heuchera hjemmehørende i Nordamerika, nogle mere prangende end andre. Hybrider af Heuchera americana og H. sanguinea er den mest almindeligt dyrket. En meget populær sort er H. 'Palace Purple ", som har dybe lilla blade og rødlig-lilla stilke med hvide blomster i slutningen af ​​foråret. Når der dyrkes i sol, bliver bladene en bronze farve. Andre sorter har blade, der er chartreuse, ruffed, sølv skimmeldannelse eller chokolade farvet. Nogle er blevet udvalgt til større blomster så godt. Både blade og blomster fungerer godt i snit blomsterdekorationer.

Coral Bells vækstbetingelser

Coral klokker er hårdføre i zoner 3-8. De dyrkede sorter er bedst i jævnt fugtig, veldrænet jord med masser af organisk stof. De er intolerante af tunge lerjord og foretrækker en neutral til basisk pH. I varme klimaer koral klokker gøre bedre i delvis skygge. Division hvert tredje år, vil hjælpe forsikre levetiden af ​​dine planter. Nogle hjemmehørende arter, såsom Prairie Alunrod, Heuchera richardsonii, trives i fuld sol og tåler tørke. Dens blomster er grønne og temmelig diskret, men bladene bliver lyse rødt i efteråret.


Generelle oplysninger


Videnskabeligt navn - Heuchera spp.
Almindeligt navn - Coral klokker, Alunrod
Plantning tid -Spring eller efterår
Bloom tid - sommer at falde Habitat - Woods, Prairie
Bruger - Shade haver, grænser


Videnskabelig klassifikation


Kingdom - Plantae
Division - Magnoliophyta
Klasse - tokimbladede
Order - Rosales
Familie -Saxifragaceae
Genus - Heuchera
Arter - spp.


Beskrivelse


Højde - 12-36 inches
Spread - 12-18 inches
Habit - Mound
Texture - Medium
Vækstrate - Moderat
Leaf - Rund, lappede, behåret
Flower - rød, orange, hvid, grøn
Seed - Lille, brun


Dyrkning


Lys Krav -Partial skygge
Jord - Fugtig, organisk, veldrænet
Tørke Tolerance - Varierer

Heuchera Dyrkning

Plant koral klokker 12 til 18 inches fra hinanden i foråret eller efteråret. De fleste typer har en mounded formular 12 inches høj med luftige blomsterstilke nå yderligere 12 til 24 inches. Fjern brugt blomsterstilke efter blomstring for en anden flush af blomster. Heuchera er nemt dyrkes fra frø. Soen i bakker indendørs i slutningen af ​​vinteren, eller direkte i haven, når jorden er varmet. Planter kan øges ved division i efteråret, eller jordstængler stiklinger rod i varme i løbet af foråret. Da planterne alder kroner vokser op af jorden og bør mulched eller løftes, adskilt og genplantes. Coral klokker er generelt fri for skadedyr og sygdomme. Meldug kan forebygges ved afstand planter korrekt for at sikre god luftcirkulation. Barkflis vinteren i koldt klima. Rydde op i foråret ved at fjerne døde blade.

Landskabspleje og andre anvendelser

I landskabet Heuchera er dejlige på kanten af ​​skovhave, som en kant plante foran buske eller højere stauder, eller som en accent i flerårige grænser. Parre dem med ornamentale græsser, iris eller Hostaer til en kontrast mellem form og tekstur. Den tørrede, pulveriserede rod har været anvendt medicinsk som et astringerende til behandling af mavesår og dysenteri. Det fælles navn Alunrod kommer fra dets anvendelse som bejdsemiddel i døende tekstiler, hvor det er en erstatning for alun. Coral klokker tiltrække kolibrier.