Container Garden Design

Container Garden Design

Container haven design kan være så elegant eller så simpelt som du vil have dem til at være. At vælge den rigtige container, planter og placering til din container haven tilføjer stil og bremse appel til dit hjem.

Container Gardens

Container haver er simpelthen planter dyrket inde plantageejere. Denne type haven har altid været populært, især blandt byboere, der nyder en munter gryde med blomster på altanen eller stoop.

Vælge et tema

Det første skridt i at skabe din have er at træffe afgørelse om et design tema. Er din stil mere land eller klassisk? Afslappet eller formel? Mange mennesker vælger container haver at matche deres hjem. Hvis du planlægger at inkludere container haver foran dit hjem, skal du sørge for at vælge en stil komplementerne stedet sammenstød med dit hjem overordnede udseende.

Nogle tema ideer kan nævnes:

 • Formel eller Traditional: Kendetegnet ved klassisk, rene linjer og symmetri, en formel eller traditionel container haven er elegant, enkel og smagfuld. Hvis du ejer en Colonial, Federal eller georgiansk stil hjem, for eksempel, en formel eller traditionel ordning kan bedst egnet til din container haven design. Stone urner eller formelle plantageejere passer den traditionelle stil.
 • Uformel: Et uformelt container haven indeholder planter, der er valgt for deres skønhed stedet for at følge nogen stive design guidelines, så du kan vælge, hvad du vil. Enhver type container, kan anvendes, men terra cotta, plast og lignende stilarter er populære.
 • Cottage: Cottage haver blande enårige og stauder, og stole på gammeldags favoritter. Container havearbejde langs Cottage Garden temaer kan omfatte gammeldags sorter og løse arrangementer, der komplimenterer den overordnede hjem stil og haven. Pudsige beholdere, såsom gamle trillebøre eller vandkander, går godt med en hytte havestil. Altankasser er fantastisk til at indfange dette land sommerhus look.

Vælg den rigtige blomster og planter

Valg af blomster til hjemmet container haver er også en del af designprocessen. Mange mennesker vælger blomster på havecentret baseret udelukkende på deres skønhed eller duft. Det er vigtigt at forstå flere faktorer for at sikre passende valg:

Container Garden Design

 • Lette krav: Nogle planter trives i lyse, fuld sol. Andre foretrækker et skyggefuldt sted eller dappled lys. Det er vigtigt at bemærke, hvor meget sollys området for din container haven modtager og at vælge de rette planter. Mens du kan justere mange faktorer såsom jord og fugt, lys er næsten umuligt at justere. Fuld sollys seks timer eller mere af direkte sollys om dagen; delvis skygge eller delvis sol definitioner varierer, men normalt betyde formiddag eller eftermiddag kun lys.
 • Vækst vane: Bemærk højden og arealkrav for hver blomst, du vælger. Nogle planter vil smitte af kanterne af gryden eller altankasse, og gør bedst, når det bruges nær kanten af ​​en container haven. Andre planter som Dracaenas er høj og spikey, og de ser bedst placeret nær bagsiden eller midten af ​​en container haven.
 • Sæsonfisk eller stauder: De fleste container haver bruger enårige, selv om stauder og buske, såsom buksbom, rosenbuske og hibiscus, anvendes også. Sæsonfisk kan være den letteste for en nybegynder container gartner til at prøve.

Container Choices

Gartnere ansætte stor kreativitet, når de plante container haver. Du behøver ikke bruge en formue på smarte potter eller særlige beholdere.

 • Plastic potter: Har du fundet i de fleste hjem og havecentre, plast potter har mange fordele. De har normalt forborede huller i bunden, der tillader ekstra vand for at undslippe. De er let, nem at rengøre, og gemme godt. Mange er nu tilgængelige med dekorative fælge, der gør dem til at se mere som støbt sten eller terra cotta på afstand. Bedst af alt, de er den billigste løsning.
 • Stone beholdere: Stone containere giver en kongelig, elegant luft. Fra naturlige grå støbt beton til andre typer af sten, disse beholdere tilføje en rig look. Afhængigt af deres størrelse, kan de være meget tunge, så vær helt sikker på, hvor du vil have dem, før at fylde dem med jord; de kan være umuligt for dig at flytte når de er beplantet med blomster.

Container Garden Design

 • Terra cotta potter: Den traditionelle urtepotte materiale er terra cotta, en rødlig ler. Disse potter tilføje en sød, land-stil dekorativt touch til haven. De er relativt billige og findes i mange størrelser. Terrakotta giver mulighed for nogle vandfordampning, så i tillæg til de drænhuller, kan den porøse karakter af potterne gøre beholderen have udtørre hurtigere. De skal også tages indendørs og opbevares af de elementer om vinteren, ellers nedfrysning og optøning kan få materialet til at splintre.
 • Whiskey tønder: Whiskey tønder eller halve tønder faktisk træfade bruges til at lave whisky. Når drikken er fermenteret, whisky producenter sælger venstre over tønder til haven center branchen. Whiskey tønder er ganske populære for container haven design, især halv tønder. Tønderne bevarer nogle af whisky lugt, men det vil ikke skade planterne. Den største ulempe ved at bruge whisky tønder som plantageejere er, at træet vil rådne med tiden, hvilket tvinger dig til at udskifte beholderen.
 • Altankasser: Picture en gammeldags altankasse fyldt med vinca vinstokke og Bacopa breder sig siderne, og kronet med chokerende lyserøde pelargonier. Det er en iøjnefaldende syne. Altankasser kan monteres på alle overflader, og nogle er lavet med beslag til at hænge over en veranda rækværk. Disse container haver føje vidunderlige charme til ældre huse.
 • Vandkander: Mange gartnere genbruge gamle vandkander i dekorative plantageejere. Gamle metal vanding dåser tilføje en finurlig touch til haven. Bor drænhuller indeni, fylde med jord, og plante dem op til en sjov have touch.

Der er hundredvis flere valg af planterss for container haver. Gamle husdyr vanding trug, genanvendte badekar og håndvaske, spande, trillebøre; du navngive det, og nogen har formentlig plantede en have i det. De vigtigste elementer til at overveje, når du vælger beholdere til din have er at sikre god dræning, så tilføje huller i bunden af ​​enhver container.

Design Tips

Når du har valgt dine containere og planter, er det tid til at sætte det hele sammen. Følg disse enkle tips til smukke præsentation:

Container Garden Design

 • Placer høje, strittende eller straight-vækst planter i midten af ​​en rund potte eller i midten af ​​et vindue boks for at tilføje højde og interesse.
 • Vælg draperinger eller afsluttende planter til kanterne. Vinca vin og Bacopa både drapere godt over kanterne af gryder og altankasser. Petunias og Lantana også tilføje smukke blomster, og nogle kaskade over kanterne af potten.
 • Må ikke overcrowd planterne. Følg anbefalinger til afstand. Husk, som planterne vokser, de vil udfylde potten.
 • Vælg enårige for både blomsterfarve og løv farve. Coleus, med sin brogede bronze og grønne blade, tilføjer stor farve og interesse. Begonier har også dejlige bronze farvet løv eller lys grønne blade og små, men levende blomster. Ved at kombinere disse planter med andre enårige skaber levende og farverig hjem container haver.
 • Spil farver fra modsatte ender af farvespektret fra hinanden. Green betragtes som en neutral når designe haver. Blå og lyserøde blomster kontrast pænt, som gør levende gule og mørkeblå eller lilla blomster. Du kan også designe en container haven rundt omkring én farve, vælge temaer og variationer på fælles blomsterfarver som rød, pink, gul eller blå.
 • Nogle blomster tiltrækker kolibrier og sommerfugle. Hvis du kan lide at se naturen på nært hold, tilføjer potter af pelargonier eller altankasser fyldt med Lantana, pelargonier og zinnias i nærheden af ​​et vindue eller udendørs siddepladser område giver helt showet som fugle og sommerfugle besøg hele sommeren.

Mere Inspiration

Der er så mange variationer på container haver, som der er gartnere. For nogle ideer til gnist din kreativitet, kan du besøge følgende websteder.

Container Garden Design

 • Idéer: Fra altankasser til veranda plantageejere, Idéer indeholder detaljerede planer, instruktioner og forslag til dig at skabe den perfekte container haven til at supplere enhver indretning.
 • Havearbejde Guides: En guldgrube af ideer og ressourcer, hjælper Havearbejde Guides nybegyndere og erfarne gartnere både skaber deres drøm container haver.
 • Container Garden Design: Dette er en komplet hjemmeside helliget container haven design, der dækker plan udvælgelse, udvælgelse container, design tips og meget mere.

Container Havearbejde er for alle

Uanset om du har en lille rum eller et parti, container havearbejde giver selv de største brune tommelfingre med chancen for at spille i snavs. Find en gryde, Grib nogle jord, købe en seks pack af enårige, og skabe din helt egen container haven!