Collectible Mønter

Collectible Mønter
Hvede cent

Collectible mønter kan findes overalt fra antikke butikker til ens egen lomme. Som enhver anden antik, de giver en forbindelse til fortiden. Disse mønter kan være en investering, da begge samlerobjekter eller ædle metaller, men ligesom alle andre finansielle investeringer, de bærer risici.

Betingelse

Som med alle antikviteter og samlerobjekter, værdien af ​​en mønt afhænger af dens tilstand. De officielle ANA Grading standarder for amerikanske Mønter bruger disse standard kategorier:

 • Uncirculated
 • Yderst fin
 • Meget fin
 • Bøde
 • Meget tilfreds
 • God
 • Om gode

Hver standard kategori omfatter flere gradueringer.

Indkøb Mønter

Nye samleobjekter mønter kan købes direkte fra USA Mint. Andre kilder omfatter mønthandlere, shows, konferencer, i-personers auktioner, og andre individuelle samlere.

Du kan også finde samleobjekter mønter på internettet. Nogle steder at overveje, er:

 • Coast to Coast Mønter bærer mange forskellige typer af samleobjekter mønter. Uanset om du er på udkig efter en 1652 Oak Tree shilling eller en 1946 Gåture Liberty halv dollar du kan afslutte din samling på dette websted.
 • New World Coin og stempel har været i branchen siden 1976. carry alle former for mønter og frimærker, og har en af ​​de strengeste klassificering systemerne i et mønt forhandler.
 • Collect.com er en auktion site for samlere. De har en stadigt skiftende række mønter, samt andre former for samleobjekter.
 • Midwest Mint køber og sælger mange forskellige slags mønter. De tilbyder også gratis vurderinger.

Fælles Collectible Mønter

Collectible Mønter

Tidligt Udsendes Mønter

Følgende er nogle af de mest almindeligt indsamlede mønter. Med undtagelse af Morgan dollar, kan de fleste af disse mønter lejlighedsvis findes blandt rundsendt mønter i dag.

 • Indian Head Cents Indian Head cent blev produceret fra 1859 til 1909 og designet af James Barton Longacre, gravør for Philadelphia Mint. Hovedet viser en stiliseret indiansk i en fjer hovedklæde, der forestiller Liberty. Bagsiden er udstyret skjold USA i toppen, med en eg krans omgiver sider af medaljen, og et bundt pile i bunden.
 • Mercury Dimes: På trods af navnet, lederen på Mercury dime ikke er i virkeligheden den græsk-romerske gud Merkur, snarere en bevinget leder af Liberty. (Den frygiske hue med vingerne ligner billeder af Merkur.) Adolph A. Weinman designet Mercury skilling, og enkelheden og elegance af hovedet og søjlen på bagsiden gør det til et af de mest attraktive amerikanske mønter. Det blev slået 1916-1945.
 • Hvede Cents: Hvede cents, officielt kendt som Lincoln hvede ører cents, blev slået fra 1909 til 1958. Den forreste viser profilen af Abraham Lincoln stadig er i brug på dagens øre, mens det omvendte viser to stilke af hvede. Begge sider er designet af Victor David Brenner, en produktiv designer og gravør.
 • Buffalo Nickels: Buffalo Nickels, også kendt som indisk hoved Nickels, blev produceret fra 1913 til 1938. Hovedet har en profil af en indiansk og halen af en amerikansk bison. Begge blev designet af billedhuggeren James Earle Fraser, berømt for dette design og for hans "End of the Trail" skulptur.
 • Morgan Dollars: Morgan sølv dollars blev slået 1878-1904, og igen i et år i 1921. Efter opdagelsen af enorme mængder af sølv i den amerikanske vest, den amerikanske regering beordrede finansministeriet til at købe tonsvis af sølv og skabe mønter med det i et forsøg på at holde prisen op. Morgan dollar, opkaldt efter designeren George T. Morgan, var et af disse projekter. På grund af deres mængde af sølv, mange af disse mønter blev smeltet om, og dermed hæve prisen for samlere.

Identifikation Autentiske Collectible Mønter

At lære at identificere dine mønter er en vigtig del af at være en samler. Et af de mere vigtige emner, som du kan have en god identifikation mønt vejledning. Sørg for, at billederne i bogen er store, og at du kan se detaljerne nemt. Tjek den måde beskrivelserne er skrevet; du vil have dem til at være let at forstå og hjælpsomme. For mønter fra hele verden, Krause Standard Catalog of World Coins er en af de mest autoritative. For amerikanske mønter, mønten Verden og BlackBook prisoversigter er standarder.

Studere altid dine mønter omhyggeligt for at finde den dato samt enhver unik funktion af mønten. Mens finde en falsk er meget sjældent det sker, og jo mere du ved om, hvad ægte mønter ligne jo lettere vil det være at få øje på den falsk. Nogle ting at kigge efter, er:

 • Forsøge at gøre en side ved side sammenligning. Autentiske mønter vil afvige i farve, størrelse, vægt, og føle fra forfalskninger.
 • Se efter tegn på slid. Mens forfalskninger kan have en vis slitage, de vil normalt ikke de samme tegn på slid som en ældre mønt.
 • Kig efter forskelle fra en autentisk mønt. Når du studerer mønter mere vil du være i stand til nemt at spotte en falsk.

Endelig som for et ægthedscertifikat fra forhandleren. Dette garanterer, at du mønten som beskrevet.

Omsorg for mønter

Altid håndterer mønter med rene hænder eller, endnu bedre, mens iført bomuldshandsker. Selv nylig vasket hænder kan forlade fingeraftryk og fingeraftryk bære olier, der kan korrodere mønter. Hold altid mønter i kanterne snarere end ansigterne, og når du lægger dem ned, lægge dem ned på en blød klud for at undgå ridser.

Medmindre du ved præcis, hvad du laver, være forsigtig med rengøring mønter, da det faktisk kan reducere deres værdi. Hvis du ønsker at rense en mønt, brug mild sæbe og vand og ikke krat det. Når du er færdig, pat det tørre med et blødt håndklæde. Opbevar mønter køligt og tørt steder, og med en slags beskyttende dække. Du kan købe materialer specielt designet til opbevaring af mønter på mønthandlere, hobbyforretninger, og endda nogle boghandlere.

Indsamling mønter kan være en god investering, og en fascinerende hobby.