Coco Chanel har samarbejdet med nazisterne

Der har altid været tegn på den ikoniske franske designer Coco Chanel 's samarbejde med nazisterne under Anden Verdenskrig, og nu er det hele kom sammen i en bog, der fulgte på salg på tirsdag.

Coco Chanel har samarbejdet med nazisterne

Bogen, som er skrevet af Hal Vaughan og titlen "I seng med fjenden: Coco Chanels Secret War", fastlægger designerens hidtil skjulte del af livet på det tidspunkt, hvor Frankrig var besat af tyskerne.

Ikke alene blev Chanel dele seng med en nazistisk spion Baron Hans Gunther von Dincklage, men også var engageret i spionage. Hendes krigstid kæreste var i Paris med den opgave at overvåge en spion ring i Frankrig og i Middelhavsområdet og var i konstant kontakt med propaganda minister Goebbels, Tysklands anden mand efter Hitler.

Vaughan bog spor Chanel liv fra at blive en spion for den tyske efterretningstjeneste organisation Abwehr gennem hendes forskellige missioner til slutningen af ​​krigen, da det lykkedes hende at flygte blive arresteret. Ligesom mange andre high-stående franskmænd, som blev afsløret som tyske samarbejdspartnere, er Chanel afsløret som en glødende anti-Semitist.

Da krigen var forbi, Chanel, sjældne sygdomme, siden den tid, hun var 12 og et banebrydende designer, gik til Schweiz og vendte tilbage til Paris 9 år senere for at fortsætte sin designer karriere. Ingen gebyrer nogensinde blev rejst mod hende.