Co-Sleeping

Co-Sleeping

Kontrovers fortsat omgive tanken om co-sovende. Fordele og ulemper løbende drøftes, og forældrene fortsætte med at forsvare deres meninger om emnet. Skulle du co-sove med din baby? Er der nogen fordele for praksis? Hvad med sikkerhed? Hold læsning, og derefter træffe en informeret beslutning om co-sove med din baby!

Hvad er Co-Sleeping?

Co-sovende er, når barnet får lov til at dele mor og fars seng. Faktisk er sengen undertiden benævnt en "familie seng", i stedet for. Baby kan have sit eget værelse, men når det er tid til "nat-nat", vil han putte i med sine forældre indtil morgen.

Fordele ved Co-Sleeping

Der faktisk er flere fordele ved at dele seng med dit barn. Det kan tage dig et par nætter at justere til at sove med din baby, selv om.

 1. Amning-ammende mødre, der co-sove med deres babyer finder, at dette er en bekvem metode til at tage sig af disse middle-of-the-night fodringer uden at efterlade en varm seng.
 2. Søvnmønster-Forældre kan øjeblikkeligt reagere på et barns skrig, når de deler en seng. Babyer også falde i søvn lettere med komforten i en kærlig forælder tæt ved. Både forældre og barn kan opleve, at de sover bedre, også!
 3. Limning-Forældre, der co-søvn er limning også.
 4. Infant Fysiologisk Stimulation-Ifølge Holistic Pediatric Association, kan det hjælpe en barnets umodne nervesystem regulere sig selv under søvn.
 5. Bedtime Frygten reduceret eller elimineret-Børn, der co-sove med en forælder er langt mindre tilbøjelige til at lide af nat rædsler eller mareridt.

Sikkerhed Issues

Selv om de ovennævnte udsagn er tvingende grunde til at begynde samarbejdet sove med dit barn, er der nogle sikkerhedsmæssige spørgsmål, der bør behandles.

 1. Den amerikanske Consumer Product Safety Commission advarer mod at placere babyer op til en alder af to til voksne senge.
 2. Den amerikanske Academy of Pediatrics tyder på, at co-sovende kan øge risikoen for SIDS (vuggedød)
 3. Kvælning er en meget reel risiko.
 4. Strangulering kunne opstå, hvis barnet skulle blive fanget mellem madrassen og hovedgærde, trinbræt, eller væg.
 5. Babyer bør ikke have lov til at sove med småbørn!

At skabe et sikkert Co-Sleeping Miljø

Hvis du vælger at co-sove med din baby, kan du oprette et mere sikkert miljø for dit barn.

 1. Sørg for, at madrassen passer stramt ind i bedframe, og at der ikke er plads mellem sengen og væggen, hvis din seng er placeret mod en væg.
 2. Sæt din baby til at sove på ryggen.
 3. Sørg for, at lagner og tæpper er ikke på eller i nærheden dit barns hoved eller ansigt.
 4. Brug ikke en pude til din baby, og sørg for din baby vil ikke komme i kontakt med din pude til at reducere en risiko for kvælning.
 5. Placer ikke din seng nær vinduer der har snore eller bånd til persienner eller gardiner til at reducere risikoen for kvælning.
 6. Du må ikke tage medicin eller drikke alkohol før sengetid. Dette kan holde dig fra at vågne op, hvis du skulle rulle over på din baby.
 7. Lad ikke dit barn alene i en voksen seng.

Relaterede Baby Links

 • Baby søvnmønster
 • Baby Sleeping gennem natten
 • Baby Sleep Problemer
 • Baby søvnmønster
 • Newborn Baby søvn vaner
 • Toddler Sleeping gennem natten