Chutes og Stiger

Chutes og Stiger


Chutes og Stiger, undertiden kaldet Snakes and Ladders i Great Britian, er en meget populære børns spil, hvor to eller flere spillere rulle en terning eller et spin en spinner og flytte brikker rundt en grided 8x8, 10x10 eller 12x12 bord (afhænger af land) . På tavlen er stiger, der forbinder to forskellige felter, der tillader spilleren en genvej, der er tættere på slutningen. Også i bestyrelsen er slisker, der også forbinder pladser, men når landede på, bringe afspilleren tilbage mod begyndelsen af ​​nettet.

Indholdet af US Version

  • Spinner (spinner pil og base skal vedlægges)
  • Gameboard
  • 4 tokens med stande
  • Vejledning

Aldre og spillere

Spillet er bedst for to til seks spillere. Mens alle aldre kan spille spillet, anbefales det, at alderen 3-8 spille spillet. Selvom næsten ingen færdigheder er påkrævet, bør du spille de første par spil med dit barn, så han eller hun kan få hænge af spillet.

Generelle regler for Chutes og Stiger

Den yngste spiller går først. De netkvadrater er nummer et gennem fireogtres (hvis du bruger en 8x8 gitter) starter i nederste højre og stiger med en i en slange-lignende måde, indtil den allersidste firkant. Hver spiller starter ved nummer et kvadrat. Spilleren kaster en terning og flytter passende antal pladser. Hvis token lander på en firkant med en stige bund, så spilleren får lov til at glide op ad stigen til pladsen det er knyttet til. Hvis token formår at slutte på en firkant med en sliske top, så er spilleren skal glide ned til pladsen den er tilsluttet.

Rolling en seks tillader spilleren at have en anden tur. Hvis denne spiller kaster tre seksere i træk, så skal spilleren starte på pladsen nummer et og kan ikke bevæge sig igen, indtil han eller hun kaster en anden seks.

The Game Tidligere kendt som Snakes and Ladders

Spillet migreret til USA i 1943 og blev omdøbt Chutes og Stiger. Men før det overhovedet nåede England, blev spillet spillet ofte i Indien tilbage i 1500-tallet. Derefter blev spillet ved navn Leela og har haft flere åndelige aspekter. Spirituelle lærere brugte spillet til at tale om moral til børn. For eksempel stiger repræsenterede dyder som generøsitet og ærlighed, mens slangerne repræsenterede Laster som begær, tyveri og mord. For at gøre spillet endnu mere symbolsk, dem, der skabte Leela boards ofte sat færre stiger end slanger på brættet for at vise, at rejsen i god sti er hårdere end rejsen af ​​den dårlige vej.

USA Version

Den amerikanske version er ikke så langt væk fra de oprindelige Snakes and Ladders eller selv den indiske udgave, Leela. Chutes and Ladders har 100 pladser, hvilket gør det til en 10x10 bord. Den nuværende version bruger en spinner i stedet for en dør, men gameplayet er stadig den samme: en spiller skal udvikle pladsen ved pladsen op i bestyrelsen bevæger sig op stiger eller ned sliske som nødvendigt.

Afbilledet på brættet er stiger og dias (slisker) og karikaturer af børn udøver legeplads aktiviteter, hvilket svarer hvad de åndelige lærere gjorde for den indiske version. Børnene i bunden af ​​stigen udføre gode handlinger, og for det, er de belønne og i stand til at flytte til toppen af ​​stigen. Dem i toppen af ​​stigen høste frugterne. Hvis man ser på de involverede med slisken børn, dem i toppen af ​​skakten udføre forbryderiske gerninger, der forårsager problemer og kaos. På grund af dette, er de børn straffes og flyttes til bunden af ​​skakten.

Udover den generelle Chutes and Ladders spil, kan du også finde tema versioner af spillet. Dora Explorer og SvampeBob Firkant har versioner af spillet, der har billeder af deres respektive figurer på tavlen. Regler er grundlæggende de samme, og disse versioner ville være godt for børn, der er fans af shows.