Christopher Radko

Christopher Radko
Christopher Radko kunstner Michael Sneed designet denne ornament, "Fuldstændig charmerende", for Autism Awareness i 2008. Copyright Christopher Radko

The New York Times kaldte engang Christopher Radko den "Czar af julegave", og med god grund. Det firma, der bærer hans navn designs omkring 500 udsøgte glas Julepynt hvert år, samt andre ferie dekorationer. Radko blev engang citeret for at sige, "Jeg er ligesom Santa. Der er ikke tid off."

Begyndelsen

Christopher Radko havde altid haft en opgave for rengøring og opbevaring af familiens gamle, rustne, støbejern juletræ stå. Når 22-årige var på familiens hjem for ferien, besluttede han, at det var tid til en udskiftning, og familiens 14-fods træ blev placeret i en ny rød-og-grøn bevoksning. De indrettede det med over 1000 europæiske Mundblæst glas smykker, hvoraf nogle havde været i familien i fire generationer. Hver ornament havde sin egen historie, hvilket gør kollektionen en slags levende dagbog.

Den følgende dag, standen kollapsede og træet styrtede ned, smadre næsten alle smykker. "Chris har ødelagt jul. Hvad skal vi gøre?" hans bedstemor skrev til nogle fortsatte sin søgen. Ingen ornamenter blev foretaget, men en samtale med en farmaceut, der brugte mundblæste glas bægre førte Christopher til en lille glaspusteri fabrik og en håndværker, der var ivrig efter at genoplive kunsten engang praktiseres af sin egen oldefar. Radko skitserede nogle af hans familie ornamenter og et par af hans egne designs, og glaspuster producerede flere dusin.

Venner købte nogle af de smykker, og Radko indså han havde en ønskelig produkt. Mens han stadig arbejder i postrummet af et talent agentur, tilbragte han sine frokost timer, der viser hans design i New York butikker. Hans første detail konto var Georg Jensen, en top-of-the-line smykker butik.

Radko dag

I dag er tusindvis af stormagasiner og gavebutikker bære smykker, cookie krukker, sne glober og andre Radko samleobjekter. Christopher Radko solgte virksomheden i 2005 og skilte sig fra selskabet kort tid derefter. Virksomheden, nu under ledelse af Rauch Industries, udøver sin design indflydelse, og Radko mærke fejrer 25 års jubilæum i 2010.

Holdet af designere på Christopher Radko har skabt over 10.000 dekorationer. Mere end 3.000 håndværkere i Polen, Tyskland, Italien og Tjekkiet producerer dem i deres sommerhus workshops. Læs denne LoveToKnow jul interview med to kunstnere fra premier design team, Joseph Walden og Michael Sneed.

Marketing

Retail

I øjeblikket kan Christopher Radko kreationer købes i løbet af 2.500 butikker. Disse omfatter detailhandlere såsom Bloomingdales og Saks Fifth Avenue, samt Londons legendariske Harrods og Fortnum og Mason. Mange fine uafhængige gavebutikker bære linjen hele året rundt.

Print

I sine tidlige år var Radko designs også solgt gennem et selskab katalog. Graphic Arts Månedlig har klappet den høje kvalitet af kataloget illustrationer, der konstaterer, at det betragtes som et samlerobjekt selv.

Starlight magasin, skrevet til Radko Collectors Club, er produceret af Radko. En kaffe-table book, Christopher Radko ornamenter, blev udgivet af Clarkson Potter i 1999.

Online

Virksomheden hjemmeside blev oprettet i 1998 for at give fans en kilde til information om ornamenter. Online butik åbnede i 1999.

Sekundær Marked

Tidlige Radko designs er blevet særdeles ønskelige samleobjekter. Et ornament, den "Partridge I et Pear Tree", blev oprindeligt prissat til $ 38. Den har solgt for så meget som $ 1000 på det sekundære marked. Radko ornamenter sælges gennem forhandlere, auktioner, nyhedsbreve og på internettet.

Omkring 40 procent af Radko ornamenter er pensioneret hvert år som helt sikkert øger værdien af ​​tidligere designs.

Christopher Radko fans

Radko ornamenter findes i samlinger af berømtheder som Elton John, Oprah Winfrey, Robert Redford, Kim Basinger, Elizabeth Taylor, John Travolta, Dolly Parton, Robert DeNiro, og Arnold Schwarzenegger. Hans første Hanukkah ornamenter blev produceret på anmodning af Barbra Streisand.

"De er de mest ekstraordinære ornamenter jeg nogensinde har set," siger Whoopie Goldberg, en mangeårig fan.

.