Christian Lacroix på kanten af ​​konkurs

En verden af mode er i risikabel situation. Nogle berømte modehuse står tilbage med meget få chancer for at overleve den nuværende finansielle krise. Det første offer for den globale økonomiske depression er allerede kendt. Repræsentanter for Christian Lacroix franske modehus kan ikke nøjes gæld med deres kreditorer (generelt situationen prognoser konkurs).

Christian Lacroix på kanten af ​​konkurs

Christian Lacroix finansielle tab i 2008 er anslået til 10 millioner euro, mens netto indtjening var 30 mio. Ifølge Figaro avis, vil selskabet miste endnu mere i 2009. Salget fra sommerkollektionen pret-a-Porter faldt næsten med en tredjedel. Designerens tøj er heller ikke i efterspørgslen, da mange faste kunder mistet en del af deres kapital som følge af den finansielle krise.

Lederne af modehuset vendte sig til Paris finansielle domstol beder om beskyttelse mod kreditorerne; domstolen vil meddele sin beslutning (kravet vil være enten tilfredse eller modehuset vil blive sat til afvikling) i næste uge. På dette tidspunkt den berømte tøjmærke er det første offer, blandt de førende verden designer virksomheder truet af nuværende finansielle krise.

Lad os minde om, at grundlæggeren af huset, Christian Lacroix, er i øjeblikket den mest indflydelsesrige og kendte figurer i verden af mode. Takket være sin evne til at kombinere markant forskellige farver og få utrolige resultater, er den franske designer kaldet "master med en magisk pensel".

Arles-fødte designer åbnede sin egen modehus i 1982. I løbet af de år af sin eksistens, han skabte mange smukke kollektioner Haute Couture; hans kreationer blev ofte udvalgt af sådanne berømtheder som Christina Aguilera (brudekjole), prinsesse Diana, Nicole Kidman, Helen Mirren. I 2004 Lacroix skabte fase kostumer til Madonnas verdensturné Re-Invention.