Christian Dior Haute Couture 2013

At minimalistiske Raf Simons erstattet maksimalistisk John Galliano på Christian Dior "trone" har forårsaget en blandet reaktion både i mode og blandt de sædvanlige mode entusiaster. Nogle sagde, at Parlamentet havde taget stien til modernisering, fordi den vanærede modeskaber kreativitet var slags gammeldags, mens de andre mente, at hans afskedigelse betød et tab af mærkets særlige stil og charme. Den nylige præsentation af haute couture kollektion kan sætte alt på sin plads, og forlige de to synspunkter.

Christian Dior Haute Couture 2013

I sine interviews, den nye kreative direktør for brand optaget mange gange, at han behandlede arven fra Christian Dior med omhu og trak inspiration fra mesterens arkiver, forsøger at tilpasse dem til den moderne virkelighed. Galliano foretrak frodig indretning, og Simons er tættere på arbejdet i en "arkitekt" - han bygger et element ved at skabe komplekse og levende feminine silhuetter, hvilket gør vægt på taljen og skulder linje.

Christian Dior Haute Couture 2013

I den nye kollektion, Simons præsenterede sine variationer på det nye udseende tema endnu en gang: korte og lange fluffy kjoler, samt silhuetter i stil af tresserne. De dominerende farver tøj var bløde pastelfarver, lyse rødt, koral og gul. Designeren også tilføjet blomsterprint, broderi og applikationer.

Christian Dior Haute Couture 2013

De stylister besluttet, at alle modellerne skulle have korte Alfe frisurer og lyse skinnende læber, besat med rhinsten. Den futuristiske motiv blev forstærket af metalliske lædersko med en spids tå. Billedet af en pige i stil med Dior Haute Couture forår-sommer 2013 kollektion viste sig at være fantastisk, men helt praktisk. Men vi stadig nødt til at vente på, at udtalelsen fra mode kritikere.