Chow Chow

Chow Chow

Vil en Chow Chow passer til din livsstil? Mens racen ligner en overfyldt bamse, de er faktisk langt mere kompliceret end som så.

Den Chow Chow

Den Chow Chow er en stærkt bygget hund, hvis robust ramme modsiger hans fortid som brugshund. Gennem århundreder disse hjørnetænder er blevet anvendt til trækvogne, besætning husdyr, og endda hjælpe i jagten. Denne jack-of-all handel endda brugt tid som slottet vagthund for det kinesiske kejser.

Helhedsindtryk

Den Chow bør forelægge indtryk af at være firkantet, med sin højde og længde kun om lige. Chow bageste ben mangler vinkling af andre racer, og denne rethed giver ham hans underskrift hurtig tempo, endnu opstyltet gåtur.

En af Chow mest berømte kendetegn er hans blå / sort tunge, helt forskellig fra den lyserøde tunge findes i andre racer.

Størrelse

Den Chow Chow er en mellemstor, tung udbenet hund, og han skal se klar til arbejdskraft.

 • Gennemsnit højde- Seventeen til tyve inches høj ved manken
 • Vægt- Fyrre-5-75 pounds

Frakke

Racen er kendt for sin tykke pels, der dækker ruller af kød. Den ru pels sort er måske den mest almindelige, og hvad du måske normalt billede, når Chow kommer til at tænke. Rigelig møbler dækker hale, ben og bryst, men det er den store "rough" omkring hoved og hals, der giver denne race sin lighed med den kongelige lion.There er også en glathåret sort, selv om den er mindre almindeligt stødt.

Farver omfatter:

 • Forskellige nuancer af rød
 • Sort
 • Blå
 • Forskellige nuancer af kanel
 • Fløde

Som man kunne forvente, Chows stald og kræver en god portion dyb lagdelt børstning for at holde dem fra måtter.

Personlighed

Den Chow Chow har skulen er tegn på hans alvorlige, tankevækkende karakter. Han er en kræsne sjæl, som ikke vil åbent velkommen fremmede i, hvad han anser for hans domæne.

Den dybe fold af kød og pels omkring øjnene giver også ham noget begrænset udsyn, og det er derfor, han er så nemt forskrækket når nærmede fra siden. Det er altid bedst at annoncere din tilstedeværelse eller gøre det til en vane at nærme denne hund fra en vinkel, hvor han kan se dig.

Som du måske allerede formode, kan Chow ikke være den ideelle kæledyr for en familie med børn, selv om der er helt sikkert et par undtagelser til enhver regel. Faktum er, at dette er en race, der ikke sætter pris på overraskelser eller pludselige bevægelser.

På den lyse side, denne race gør en stille hus følgesvend for voksne, og kræver langt mindre motion end andre hunde af en sammenlignelig størrelse.

Trainability

Chows er stærkt intelligente og kan lære, hvad de vil, men det vigtigste er de nødt til at vil. En Chow finder du hans lige, og vil ikke automatisk ko slæb til din vilje, medmindre han er enig, det er nødvendigt for den aktuelle opgave.

Sundhed Issues

Dette er en forholdsvis lang levetid race, overlevende omkring femten år i gennemsnit. Mens de er betydeligt sundere end mange af deres kolleger racer, der er få ting at se til.

Chows er:

 • Tilbøjelige til hedeslag
 • Modtagelige for entropion, en abnormitet i øjenlåget
 • Ved risiko for Canine hofteledsdysplasi

Konklusion

Den Chow Chow er bestemt ikke en nybegynder race og du bør seriøst vurdere din livsstil før erhverve en. Har du små børn, som kan se din nye hund som en play ting? Har du underholde ofte? Disse er ikke altid de ideelle situationer for en Chow. På den anden side kan en Chow lave en robust, beskyttende og kærlig følgesvend til dem, der forstår hans unikke personlighed.

Hvilken kategori vil du falde i?

Eksterne links

 • ChowClub.org
 • ChowWelfare.com