Chihuahua

Chihuahua
Glat Chihuahua

Chihuahua Kendetegn

Et produkt af gamle mexicanske racer, Chihuahua er en lille, men stolt hunderace værdsat for sin kammeratskab og kærlig natur. Disse er iltre, Merry små hunde, der elsker livet og angribe den med gusto.

Udseende

Ifølge den amerikanske Kennel Klub racens standard:

  • Krop:. Kroppen er blot en smule længere end den er høj, og det "s compact Det overlinie er niveau, og halen skal udføres enten segl eller krum over ryggen.
  • Størrelse: Denne hund skal være godt afbalanceret, og det bør ikke overstige seks pounds.
  • Hoved: Hovedet er denne race mest karakteristiske træk. Kraniet er godt afrundet og er ofte beskrevet som en "æble hoved." Øjnene er fuld og rund, og de bør give et næsvis udtryk. Ørerne skal være store og holdt oprejst, og de bør blusse til siderne på omkring en 45 graders vinkel, når hunden er afslappet. Næsepartiet er moderat kort, og stop er veldefineret, hvor snude møder hovedet. Den bid er enten niveau eller saks, og bites, overskrides, underbid betragtes som en alvorlig fejl.
  • Pels: Enhver farve er tilladte herunder faste farver, samt hunde med mærkning eller stænk.

Personlighedstræk

Den Chihuahua, også kendt som en Chi, kan være den mindste hunderace, men det helt sikkert packs en tæve i personligheden afdelingen. Selv om mange kan stadig have, at billedet af skælvende Chi så udbredte årtier siden, dagens Chihuahua er en anden kunde. Takket være den vidunderlige arbejde ansvarlige opdrættere har Chi fancy kunnet høj grad at forbedre temperament denne sød race.

Dette medlem af Toy gruppe er mere sandsynligt, at kongen / dronningen af ​​alle it-undersøgelser. De er ganske robust og endda Terrier-lignende i temperament, og fuld af selvtillid. Selvfølgelig hver hund er et individ, men samlet set har forbedringen i personligheden været fantastisk. Det skal bemærkes, at mens disse hunde har en naturlig kærlighed til børn, er den lille størrelse af disse hunde ikke gør dem til de bedste kæledyr for små børn.

Denne race er territoriale, tro dybt i hakkeorden, og vil mobbe hinanden for at etablere deres plads i rækkefølgen af ​​dominans i deres familie gruppe. Normalt disse spørgsmål løser sig selv, men hvis du finder to af dine kæledyr er alpha hanner / hunner, vil du sandsynligvis nødt til at affinde dig til at holde dem adskilt.

Trainability

Uddannelse synes at være den Chihuahua er et svagt punkt. Det er ikke til at sige, at de ikke er intelligente nok til at lære, fordi de er. Imidlertid er dette dyr drevet af stærke territoriale instinkter. Dette resulterer i befugtning omkring huset for at markere territorium, og hunnerne synes at være bedre end mænd i denne henseende. Det betyder, at du skal være absolut påpasselig, når der begynder potte uddannelse, og sørg for at rengøre op ulykker, så dit kæledyr ikke trækkes tilbage til det sted. Nogle ejere finde en kattebakke eller Wee Wee Pads nyttige.

Chihuahuas faktisk tager godt til lydighed uddannelse, og kan lære at følge kommandoer konsekvent. Det kan faktisk være til nogen hjælp med potte uddannelsesspørgsmål mange ejere står over for. Agility træning synes også at appellere til deres tankegang, og der er ikke noget så yndig som synet af en af ​​disse små mægtige mus racing rundt på banen på Full Tilt.

På grund af deres kærlige og blide natur med mennesker, disse legetøj hunde også gøre vidunderlige terapi hunde, lysere atmosfæren under plejehjem visitations

Grooming

Long Coat Chihuahua

Grooming et kæledyr Chihuahua er ret ligetil. Racen kommer i to varianter; Glat Coat og Long Coat. Den glathåret sort er en leg at bade og tørre, og selv om den lange frakke befordrer flere hår, er det stadig forholdsvis let at vedligeholde, så længe du sørge for at finkæmme gennem frynser og nederdel på bagsiden. Du kan bade så ofte som en gang om ugen, hvis du ønsker. Tånegle og ører behøver at blive kontrolleret mere regelmæssigt på denne race. Da de ikke bruge den tid kører rundt som andre racer, de ikke har mulighed for at bære deres negle ned, så holde dem klippet. Ører skal renses ud to gange om måneden med en vatpind dyppet i lidt alkohol.

Sundhedsspørgsmål og Life Span

Generelt Chihuahuas er en sund race, oftenlive 12 år eller mere, men der er et par sundhedsmæssige betænkeligheder at være opmærksom på.

Patella Luxation

En fælles arvelig tilstand, patella luxation er dislokation af knæskallen. Nogle gange refereret til som et flydende patella eller glider knæskallen, problemet opstår, når knæskallen bevæger sig fra sin normale position forårsager hunden at halte. I de fleste tilfælde kan kirurgi afhjælpe problemet.

Tænder problemer

En Chihuahua har en meget lille mund ofte resulterer i overbelægning af sine tænder. Når tænderne er overfyldte, er mad let fanget mellem dem forårsager tarter og plak at opbygge. Sommetider tænder skal fjernes eller tabt i en tidlig alder. Et andet tand problem, der ofte forekommer i Chihuahuas er tilbageholdelsen af ​​hvalp tænder. Når dette sker, den voksne tand vokser i siden af ​​hvalpen tand.

Hypoglykæmi

Hypoglykæmi opstår, når blodsukkeret i en Chihuahua bliver ekstremt lav. De lave niveauer forårsage hundens krop til at gå i chok, normalt omtalt som sukker stød. Når dette sker hunden bliver svag, da de essentielle næringsstoffer, som ikke kan nå sin krop og hjerne. Mange hunde bliver meget søvnig eller viser en ekstrem mangel på energi. De kan begynde at ryste, udviser en mangel på muskel koordination og synes desorienteret. Betingelsen, hvis den ikke behandles korrekt, kan resultere i kramper, koma og død.

Usædvanlige Hoved

Mens hvalpe af de fleste racer er født med en åbning i knoglen på toppen af ​​deres kranium, det lukker med løbetiden. Ifølge Chihuahua Club of America, Chihuahua åbning, kaldet molera, kan naturligvis være åben hele dens liv, og er ikke en grund til alarm. Det betyder, at du altid skal have nogle pleje for dit kæledyr hoved, men det næsten aldrig er et problem, medmindre åbningen er usædvanligt bredt. En usædvanligt bred molera ved fødslen kunne være et tegn på hydrocephalus (aka vand i hovedet), og selvom meget sjældne, er det værd undersøgelse af en dyrlæge. Lige bemærke, at tilstedeværelsen af ​​en molera ikke automatisk betyder en Chihuahua har hydrocephalus.

The Famous Taco Bell Chi

Denne hund bragte en stor opmærksomhed på racen, selvom det ikke var den bedste repræsentant for standarden. Men en Chi er en Chi, og Gidget gjort sit præg. Hendes indflydelse blev også mærkes på Chihuahua redning programmer på tværs af nationen, når forhastede ejere overgav deres kæledyr efter at indse mængden af ​​opmærksomhed racen kræver.

Besøg Breeders

Hvis du er på udkig efter en meget intelligent lille hund, der er loyal og kærlig, kan en Chihuahua være det perfekte valg for dig. Besøg velrenommerede opdrættere og race redninger i person og få en fornemmelse af Chihuahua personlighed ved at tilbringe tid sammen med dem. Uanset om du vedtage en voksen hund fra et krisecenter eller vælge en hvalp fra en opdrætter, vil du være fortrolig med personlighed og behov i din nye følgesvend.