Chianti vine

Chianti vine
Chianti vin

Toscana Rhapsody

Toscana er postkortet for Italiens vin land. Det har rullende bucolic bakker, maleriske bakketop byer, jordiske sienna-minimalistisk italienske villaer (ofte nedslidte gårde i maskerade, men hvorfor brokker), og et kludetæppe mønster af olivenlunde og vinmarker dækker jordnær og romantiske landskab. For mange, Toscana eksemplificerer Italien fantasi med sin lange historie, indgroede traditioner, kunst, kultur, italiensk køkken og selvfølgelig vin. Italien er et af verdens største vinproducenter med et utal af vine til at prøve. Men spørge nogen til at navngive en italiensk vin og refleksivt de vil svare, "Chianti." Dette kendskab kan udspringe fra strå omfattet Fiasco flasker hængende fra loftet på Luigis Ristorante eller måske fra en bestemt grufulde Anthony Hopkins film. Og mens karakteren Hannibal lide Chianti når han dines, han er ikke alene. Det er en medium fyldig tør vin, der er lyst med kirsebær, blomme og hindbær frugt, der kan være krydret og afbalanceret, med afstivning surhedsgrad, der gør det allestedsnærværende Chianti en indbydende match med mad og ikke overraskende, italiensk mad.

Chianti Country

Chianti som region er i centrum af Toscana. Det kører hele toscanske landskab, fra Firenze på den nordlige grænse og breder syd til den middelalderlige by Siena. Toscana er kendt for andre vigtige vine udover Chianti - der er Brunello di Montalcino, Vino di Montepulciano, og Super Tuscans. Men da alle veje fører til Rom, alle vine fører til Chianti. Tænk på regionen som Chianti pie skåret i otte Chianti zoner og inden for DOCG udpegede appellation, Classico er den mest berømte og modellen for den eponyme vin. Det er sagt, er generelt mere Chianti produceret i de øvrige syv zoner i Chianti Rufina, Colli Fiorentini, Colli Aretini, Colli Senesi, Colline Pisante, Chianti Montespertoli, og Chianti Montalbano. Vin fra disse ikke-Classico regioner kan mærkes blot som Chianti eller med deres subzone navn.

The Black Rooster-Chianti Classico

Vine fra de andre Chianti zoner kan variere fra god til ekstraordinære, de fleste er af den slankere, enklere og let quaffing sort. En subzone, Chianti Ruffina kan producere ekstraordinære og overlegen vine. Men det er det Classico, der dominerer Chianti kategori og kommandoer opmærksomhed. Vinen er fremstillet i denne italienske region i århundreder og Chianti vinfremstilling kan dokumenteres så langt tilbage som det 13. århundrede. Det er her, Chianti i gang og resten af ​​DOCG udvikler omkring denne epicentret. Chianti som institution skete i 1716, da Medici storhertug Cosimo III udstedte en bekendtgørelse lovgive vin regionen omkring landsbyen Gaiole, Castellina, Radda og udvides til at omfatte Greve. Og så Chianti begyndte. Disse var core tilstødende distrikter, der dannede kernen i Chianti Classico. Med tiden blev disse strakt udad og i 1932 blev grænserne defineret til at omfatte kommunerne San Casciano Val di Pesa, Barberino Val d'Elsa, Tavernelle Val di Pesa, Castellnuovo Berardengo, og til sidst Poggibonsi. (Her må jeg tilstå, at Poggibonsi er min favorit. Det er ikke nødvendigvis på grund af vinen, men bare fordi jeg elsker at sige Poggibonsi. Gå fremad, prøv det. "Poh-ghee-bon-cee." Sjov, eh?)

Hvad du vil også bemærke på flaskehalsproblemer etiketter Classico flasker er billedet af en sort hane omgivet af en rød ring, samt den italienske, Chianti Classico. Denne Gallo Negro er blevet varemærket symbol for Classico vine og repræsenterer et konsortium af producenter, der sluttet sig sammen med chartret at beskytte autentiske Chianti vine. De vedtog Gallo Negro at repræsentere deres konsortiet og til at symbolisere deres engagement i kvalitet og Chianti integritet. Hvorfor Gallo Negro? Tja, det er Italien efter alle, og der er en legende, udstenede de evigt stridende bystater i Siena og Firenze i løbet territorium. En ridder fra hver by skulle fastlagt på Roosters morgen krage. På det sted, hvor ridderne mødtes skulle være grænserne mellem byerne. Nå, Siennese brugte en buttet og fedt hvid hane og Florentinerne brugte en afpillede og sultende sort hane der galede langt tidligere, hvilket giver den snu Florentines et forspring og dermed en større aktiepost i Chianti. I dag er der mere end 600 medlemmer af Gallo Negro konsortiet, herunder små til store producenter og kooperativer. Den sorte hane på flasken vil normalt indikere en højere kvalitet vin over andre Chiantis.

The Wine

Den oprindelige Chianti vin blev lavet overvejende med Canaiolo drue blandet med flere andre. Moderne Chianti kan spores tilbage til en indflydelsesrig Chianti vinproducent, Baron Ricasoli, der i 1872 erklærede en overlegen formel på 70% Sangiovese, 15% Canaiolo, og 15% Malvasia. Dette blev standardformlen og det var strengt reguleret indtil 1984, da de DOCG regler ændres, så mindst 75% Sangiovese med op til 10% ikke-traditionelle druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. I det foreliggende, Classico regler tillader op til 100% Sangiovese. Loven foreskriver mindst 75% Sangiovese, med et maksimum på 10% Canaiolo, 6% hvide druer, og op til 15% af Cab-Merlot-Syrah vinsmagere. En anden note til Chianti er reference til Riserva. Disse er den højere kvalitet Chianti Classico vine, der anses værdig til yderligere aldring og ved lov skal være fyldt i to år på egetræsfade med tre måneder i en flaske, inden de ledes. Riservas er lavet af de bedste årgange og skrue op for Chianti et hak med komplekse varianter uden for cherry-blomme-hindbær frugt kombineret med røg, læder, mineraler og tankevækkende intriger med nuanceret krop. Riservas er begrænset fra at bruge nogen hvide druer.

Super Tuscans

Lige et par ord om Super toscanske vine. Disse er fra de frafaldne vinproducenter, der ønskede at bryde med den strenge omkvæd struktur Chianti, at mange følte skabt livslede blandt vinproducenter og nedbrudt vinens kvalitet og prestige. Super toscanske vine brød fra Chianti love og traditioner, der producerer vin uden om det regulerede formel. Et eksempel på dette er den iconclastic vinproducent, Marchese Piero Antinori. I 1982 introducerede han sin Tignanello lavet af 85% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. Han var ligeglad, om ordet, Chianti, forekommet på etiketten. Han var ude for at lave en bedre realiseret vin dikteret af god vinfremstilling i stedet tradition. Han brød formen og andre fulgte ham.

Mad

Længe kendt som spaghetti og frikadelle vin, Chianti er virkelig den proverbially italiensk mad vin, venlig og alsidig. Det går bare om med noget: pasta, pizza, fjerkræ, svinekød, oksekød, grøntsager og ost.

Chianti Omdømme

Ligesom vejret i San Francisco, Chianti omdømme svinger. Det kan forvist til billige plonk kategori eller det kan stige til højere breddegrader ekspertisecentre. Sangiovese, af natur, kan være en pertentlig sort for vinbønder til at arbejde med, stærkt påvirket af vejret, jord og klima. Kvalitet årgange er inkonsekvent, hvilket bidrager til Chianti forvirret omdømme. Forbedrede vinfremstilling teknikker og et vågent øje med kvalitetskontrol, har imidlertid hjulpet Chianti genvinde noget af sin statur.

Nogle producenter i bestemmelse

Der er mange vidunderlige vinproducenter. Det følgende er en forkortet liste over nogle af de bedste producenter, der er let at finde. Mange af disse producenter er ikke strengt i Chianti, men kunne også have godser i Montalcino eller Montepulciano så godt. For eksempel producerer Antinori hans Super toscanske vine i Chianti, men også har flere godser som Peppoli, og det er strengt Chianti Classico.

  • Antinori
  • Castellare
  • Badia a Coltibuono
  • Gabbiano
  • Machiavelli
  • Barone Ricasoli
  • Ruffino
  • Selvapiana
  • Villa Cafaggio