CDMA (Code Division Multiple Access)

CDMA (Code Division Multiple Access)

Hvad er CDMA?

CDMA står for Code Division Multiple Access og er en af ​​de to primære cellulære netværkssystemer gennemført i USA og Canada. Den anden store system er GSM, som bruges af sådanne udbydere som Rogers Wireless. CDMA kan skelnes fra TDMA-baserede teknologier (som GSM) på den måde, det bruges til at distribuere båndbredde (eller størrelsen af ​​netværket transmission dedikeret til at sende dine taleopkald, SMS-beskeder og lignende).

Hvordan CDMA Works Sammenlignet med GSM

CDMA opdeler båndbredde ved at skære op transmissionen pie baseret på "kode". I en nøddeskal, telefoner få et stykke af båndbredde, når de har brug for det, og disse "adgangskoder" (jeg gætte, du kan kalde dem), er genanvendt. CDMA kan opfattes som værende mere effektiv, at TDMA / GSM, fordi CDMA kun overfører data, når det skal (det aldrig transmitterer stilhed). Derimod TDMA distribuerer båndbredde baseret på tid (TDMA står for Time Division Multiple Access). Hver båndbredde cyklus divideres med antallet af brugere, og du - med en enkelt håndsæt - får en del af cyklussen, hver cyklus, om det er stilhed, der sendes eller faktiske stemmedata.

Take-Home Message

Det vigtige ting at huske er, at CDMA er markant anderledes end GSM, og som en generel tommelfingerregel, vil enhver mobiludbyder abonnere enten CDMA-baserede standarder eller GSM-baserede standarder. Der er nogle få undtagelser (som Alltel Wireless), men disse er mere almindeligt som følge af fusioner end som planlagt infrastruktur.

CDMA-baserede mobiltelefon Technologies

Den nuværende (grundlæggende) CDMA teknologi, der anvendes af virksomheder som Telus Mobility, Sprint, og Verizon Wireless kan enten simpelthen blive omtalt som CDMA, som CDMAone eller det officielle navn, IS-95. Som vi bevæger os mod højere båndbredde behov (til overførsel af ringetoner, XM Satellite Radio, spil og endda mobil-tv), der er behov for hurtigere dataoverførsel bliver altafgørende. Her et par af udviklingen, der enten allerede er gennemført eller ikke langt væk i horisonten:

  • CDMA2000 / 1xRTT: 1xRTT (én gange radiotransmission teknologi), også kendt som CDMA2000, er ikke helt 3G-teknologi og er normalt anses for at være en del af den 2,75 generation af mobile data. Det er fuldt ud i stand til at håndtere WAP mobile web og sende simple tekst- og billedbeskeder, men hvis du har tungere båndbredde behov, bør du nok overveje fuld på 3G-teknologi som ...
  • 1xEV-DO / IS-856: EV-DO står for Evolution-Data Optimized, og er en 3G standard implementeret i en række lande, herunder Canada, Japan, Rusland, New Zealand, og Brasilien. Meget hurtigere dataoverførselshastigheder Med, kan kunderne nyde mobil-tv, streaming mobil radio, og meget mere.

Nordamerikanske CDMA Service Providers

I Canada er der to primære CDMA trådløse udbydere:

  • Telus Mobility: Telus er måske bedst kendt for deres unikke marketing kampagne (som de har arvet, da de købte Clearnet Kommunikation i 2000), og byder på en række farverige, tropiske dyr i finurlige situationer. For mere om Telus Mobility, så tjek vores artikel her.
  • Bell Mobility: Når olympiske vinterlege i 2006 rullede ind i Italien, Bell Mobility rulles ud sin nye reklamekampagne med Frank og Gordon, et par uadskillelige mandlige bævere "i en tvetydig forhold." For mere om Bell Mobility, få et kig på vores LoveToKnow artiklen her.

I USA, er der også to vigtigste CDMA mobiloperatører, selv om der er flere regionale udbydere, der opererer på CDMA-baseret teknologi så godt.

  • Verizon Wireless: Verizon er virkelig skubber deres V CAST Music tjeneste, fremvisning deres seneste erhvervelse, den dejlige LG Chocolate Telefon. Det er sødt, det er kraftfuld, og det er kun tilgængelig via Verizon. Læs mere på deres håndsæt og celle planer.
  • Sprint PCS: Sprint har fusioneret med Nextel, og mens sidstnævnte er stærkt fremme dens Push-to-Talk walkie-talkie tjeneste (baseret på Motorolas iden standard), Sprint er en CDMA udbyder igennem. Vær sikker på at tjekke vores artikel på deres telefoner og planer.