Catnip

Catnip


Catnip, alias catmint, er en urt, som de fleste katte gå amok på. Du kan dyrke det i din urtehave for en rigelig forsyning, men bliv ikke overrasket, hvis du finder kvarterets katte nyder din afgrøde.

Hvorfor katte elsker Catnip

Ifølge Web MD, katte reagerer den aktive ingrediens nepetalactone, en æterisk olie ligger i plantens stængel og blade. Når de fleste katte snuse denne æterisk olie, bliver stimuleret som olien forårsager en effekt, der er hallucinogen og varer typisk fra fem til ti minutter. Men når en kat spiser katteurt, urten virker mere som et beroligende middel.

Hvordan Katte React

Når katte først stødt på katteurt, de normalt har følgende reaktion på det:

 1. Først de snuse det.
 2. Dernæst de normalt gnide deres kroppe op imod det, sparke på det eller rulle i den.
 3. Derefter begynder de at slikke det.
 4. Endelig de spiser det.

Da det er sniffing af nepetalactone der stimulerer kattene kan du spekulerer på, hvorfor de gnider mod det, slikke det og spise det. Det gør de for at knuse den katteurt, som gør det frigive mere af sin nepetalactone. Videoen nedenfor viser en kats reaktion på en sok fyldt med tørret katteurt. Hun er naturligvis glad med det.

Sikker for katte og mennesker

I en artikel skrevet for PetMeds, Dr. Michael Dym, VMD, at i de fleste tilfælde, har han fundet giver katteurt til katte er meget sikkert. Der er dog sjældne tilfælde af katte, der har anfald, så han opfordrer katteejere til altid overvåge deres kæledyr, når de giver dem katteurt.

Så i de fleste tilfælde, katteurt er typisk uskadelige, både katte og mennesker. Faktisk har det længe været anvendt til at gøre en te menes at være godt for forkølelser og luftvejssygdomme. Det er endda sikkert nok for børn. Nogle mennesker sætter catmint greens i deres salater som en retter.

Nogle Kattefamilien berøres ikke

Catnip har en euforisk virkning på nogle, men ikke alle, katte. Det karakteristiske ved at blive foretaget af katteurt synes at være arvelig, så du kan have en kat, der er fuldstændig ligeglade med urten.

 • Killinger under en alder på otte uger gamle ikke reagerer på nepetalactone i katteurt. Hvis du tilbyder din nye killing en katteurt legetøj og han spurns det, ikke føler sig dårligt - han er bare for ung til at nyde det.
 • Senior katte bliver uigennemtrængelig for de effekter.

Den katteurt-elskende kat, vil dog gå vild for lidt katteurt. Hvis du gnider nogle af de tørrede urter i et kradsetræ, vil han kind-rub og slikke stillingen.

Ideer til brug af Catnip

 • Køb katteurt legetøj - Mange producenter vil proppe nogle af urter inde blødt legetøj for at gøre dem attraktive for katte. En kat tygge på sin katteurt legetøj er en glad kat faktisk. Legetøj således behandlede ofte har en meget kort play-liv, og du kan have til at erstatte dem ofte.
 • Køb tørret katteurt - Du kan købe løs katteurt og smuldre nogle på jorden for dine katte til at nyde. De vil rulle i mint, slikke det af deres frakker, vælling deres ansigter i det og opfører sig som berusede tåber. Den brummer varer kun et par minutter, og så bliver de mættede og ligeglade med urten i et stykke tid, indtil deres sensorer nulstilles, og de kan nyde det igen.
 • Lav dit eget katteurt legetøj - Stuff enden af en gammel sok med nogle katteurt og enten binde det af med en knude eller sy den lukket. Dette kan blive en form for komfort-legetøj til dit kæledyr, og han kan bære det med sig fra sted til sted og sove med hovedet på det som en pude.
 • Dyrk din egen catmint - Grow katteurt og høste toppen af planten, når den er blomstringen, og binde dem i bundter til tørre hængende med hovedet nedad. Sørg bundterne hænger godt utilgængeligt for din kat; nogle katte vil skalere alle højder for at komme til det. Så sørg for at der ikke er nogen praktiske møbler, at katten kan bruge som en affyringsrampe.
 • Gemme nogle til senere -store enhver ubrugt urt i en plastik balje med et tætsluttende låg - en forseglet plasticpose giver ikke tilstrækkelig beskyttelse for den "NIP-sulten kat. Selv i en balje, kan du nødt til at holde det i køleskabet for at holde katte fra at forsøge at bat beholderen åben.

Del Fun

Uanset om du beslutter dig for at nyde en kop katteurt te, mens din lodne feline nyder glæden ved en katteurt høj er et spørgsmål om personlig præference. En ting er sikkert, giver denne urt til din kat og ser som over anlæggets effekter vil være underholdende for jer begge.