Cat Vet Interview

Cat Vet Interview


Lær om arbejdet i en katte specialist i LTK kat dyrlæge interview med Dr. Sarah Caney, en certificeret specialist i katte medicin. Hun er også grundlægger af Cat Professional, en hjemmeside helliget felin sundhedsspørgsmål. Dr. Caney besvarer spørgsmål om at arbejde med katte og giver tips om fodring, vaccinationer og finde en kat dyrlæge i nærheden af ​​dig.

Cat Vet Interview med Dr. Sarah Caney

Baggrund

LTK: Dr. Caney, hvor længe har du været en kat dyrlæge, og hvad der førte dig til at specialisere sig i katte?

Dr. C.: Jeg har arbejdet udelukkende med katte siden 1994. Jeg er uddannet dyrlæge (University of Bristol, UK) i 1993, og efter at have tilbragt et år at behandle alle små dyr, jeg tog op en kat kun speciallægeuddannelse stilling ved universitetet af Bristol. På det tidspunkt vidste jeg ikke, at jeg kun skulle arbejde med katte evigt - jeg var bare at tage en mulighed for at lære mere om arten. Men efter kun et par måneder, jeg faldt i kærlighed med det job, beslutter at katte medicin var mit kald. Siden da har jeg kun arbejdet med katte.

LTK: Har du nødt til at studere katte medicin som speciale i veterinær skole, eller er meget af den ekspertise kommer fra on-the-job erfaring?

Dr. C.: I Storbritannien, alle dyrlæger betegnes som stand til at behandle alle dyr. Selv om der er "cat-only" praksis, og til at arbejde i en af ​​disse ikke kræver, at du gøre ekstra eksamener, jeg valgte at gøre specialuddannelse og ekstra kvalifikationer til at blive registreret Specialist i Feline Medicine. Jeg gjorde min speciallægeuddannelse ved University of Bristol (UK), som er verdensberømt for sine katte medicin eksperter, herunder professor Tim Gruffydd-Jones, som menes af mange at have startet det veterinære interesse og ekspertise i kat pleje. Min grunduddannelse periode var sponsoreret af en britisk kat velgørenhed kaldet Feline Advisory Bureau (www.fabcats.org). Under min uddannelse og de følgende par år, jeg passeret flere eksamener - den vigtigste af som var Royal College of Veterinary Surgeons Diploma in Small Animal Medicine (Feline). Dette er en specialist kvalifikation, og der er kun otte mennesker i Storbritannien, der har bestået denne eksamen. Min karriere har involveret både første udtalelse og henvisning katte medicin, så jeg har set en lang række af både simple og komplekse sygdomme hos katte. Det har været en uvurderlig del af min uddannelse til at blive en specialist.

Omsorg for Katte

Cat Vet Interview

LTK: Er behandle katte meget anderledes end at behandle hunde, og hvis ja, kan du uddybe?

Dr. C.: Yes! Katte er helt anderledes, og så er deres ejere. Katte er meget mere af en udfordring at behandle siden, i modsætning til en hund, vil de ikke "sidde" eller "ophold" når du bliver spurgt. For at undersøge en kat, er du nødt til at vinde sin tillid og respekt - du kan ikke tvinge en kat til at gøre noget, at den ikke ønsker at gøre. Jeg tror, ​​det skal være ens arbejde med meget små børn; du er nødt til at overbevise katten, at den ønskede at åbne munden i stedet for at du er den person, der har tvunget det på den.

LTK: Hvad er de mest almindelige sundhedsmæssige problemer, du observerer med din kat patienter?

Dr. C.: Katte er meget sårbare over for smitsomme sygdomme, og Cat Flu er en af de mest almindelige sygdomme, vi ser. Mange katte i UK har adgang til det fri, så desværre, kat kampe og bilulykker er en almindelig årsag til katte skader. Heldigvis er mange katte bor nu til avancerede aldre. Det er ikke usædvanligt at behandle 20-årige katte i disse dage, men det betyder også, at vi ser flere katte med geriatriske sygdomme som nyresygdom og skjoldbruskkirtel sygdom.

LTK: Er der en bestemt type kattefoder du føler giver den bedste ernæring? Hvis ja, hvorfor?

Dr. C.: Feline ernæring har indtastet nogle kontroversielle gange for nylig, og jeg er ikke sikker på, at der er nemme svar, der opnås. Der er fordele og ulemper ved både våd og tørfoder. For eksempel, tørfoder er meget praktisk og sikkert hjælper med at holde tænderne rene, men nogle katte spiser en tør kost ikke drikker nok vand, og det kan være dårligt for katte sårbare for nyre- og vandladningsproblemer. Våd fødevarer er bedre for katte med vandladningsproblemer, men det er mindre bekvemt at udelade til din kat, hvis du er ude at arbejde. Mange mennesker føler også, at vådfoder er værre for tænderne. Mange katte i Storbritannien fodres en blanding af dåsemad (eller poser) og tørre kiks. Dette er sandsynligvis et godt kompromis. Generelt hvis du er tilfreds med din kats helbred på diæt den modtager, ville jeg ikke råde ændre det. Hvis du ønsker at skifte fra våd til tør mad (eller omvendt), skal dette altid ske gradvist.

LTK: Hvad er din filosofi om vaccinationer? Hvilke vaccinationer skal hver kat har, og hvor ofte de virkelig skal revaccineres?

Dr. C.: Infektionssygdomme er meget vigtige hos katte, og der er mange, der kan være dødelig, så jeg er en stærk tilhænger af vaccination. Der er ingen tvivl i mit sind, at vaccination har reddet livet for millioner af katte. Vaccination mod kat influenza (herpes og calicivirus) og panleukopeni (også kendt som katte parvo og smitsom enteritis) er vigtigst - ofte benævnt "kerne" vacciner. Jeg anbefaler, at alle katte får en primær af disse vaccinationer når de er killinger med en booster vaccination et år senere.

Cat Vet Interview

Efter dette, mit råd afhænger af den enkelte kat og dens situation. Til katte der har adgang udendørs og dermed kan komme i kontakt med andre katte, katte der deltager katteudstillinger eller boarding katterier eller katte, der hører til personer, der arbejder med katte (som mig selv), er de årlige boostere til kat influenza anbefales. Dette er især vigtigt, da immunitet til influenza virus ikke begynder at aftage med tiden forlader katten sårbare over for sygdom. Immunitet til panleukopeni er meget længere, så boostering med tre års mellemrum er acceptabel. De fleste vacciner har influenza og panleukopeni kombineret i en enkelt injektion betyder, at det ikke altid er muligt at adskille de forskellige komponenter og give disse på forskellige intervaller.

Hvis katten er indendørs-only og aldrig nødt til at deltage i et boarding katteri, kan mindre hyppig vaccination være berettiget såsom at administrere en booster vaccination hvert tredje år. Der er andre vacciner til rådighed, såsom dem, der beskytter mod FeLV, FIV, Chlamydophila, og brugen af ​​disse skal være i overensstemmelse med kattens risiko. For eksempel bør en indendørs kun kat bor på eget ikke være i fare for nogen af ​​disse tre infektioner.

(Redaktionel note: Rabies vaccinationer er ikke påkrævet i Storbritannien, men de er nødvendige i USA Kontakt din dyrlæge om reglerne i din tilstand..)

LTK: Er dit klinikkens hele praksis afsat specifikt til felin pleje, og hvis ja, hvordan er dette miljø anderledes end standard dyrlægeklinik, der behandler hunde og andre kæledyr? Er der en fordel for det?

Dr. C.: I Storbritannien katte-only praksis er stadig i mindretal - der er sandsynligvis mindre end ti i alt. Som specialist, jeg arbejder på klinikker, der behandler katte og andre små dyr, men der er altid separate faciliteter til at katte, som jeg anser for væsentlige. En kat, der skal sidde i et venteværelse fuld af støjende hunde bliver sandsynligvis meget stresset, og det påvirker det på så mange måder. Katten er vanskeligere at behandle, er øget hjertefrekvens og blodtryk og lab tests (f.eks blodsukker) er også almindeligt berørt. Alle de former for praksis, hvor jeg har arbejdet har separate afdelinger for kattene, og det er også afgørende for at tilskynde til en hurtigere bedring efter sygdom. Det gør også en mere stress-fri tid for dyrlæger og ejere også!

LTK: Samlet set hvor godt tror du gennemsnitlige ejere omsorgen for deres katte? Er der områder, du specifikt mener kunne bruge nogle forbedringer?

Dr. C.: Standarden for kæledyr pleje er forbedret enormt siden jeg uddannet dyrlæge i 1993. Et vidnesbyrd til dette er, at mange katte lever så meget længere. Men der er områder, der kunne forbedres. For eksempel er der nu mere fede katte, og dette fører til en stigning i hyppigheden af ​​diabetes mellitus - en alvorlig medicinsk tilstand. Også dyrlæger har brug for at uddanne ejere om pleje af geriatriske katte. Mange er arthritisk, men det kan være svært at få øje på, fordi katte er normalt ikke halt, de bare bruge mere tid på at sove og bevæger sig mindre til at klare deres smerte. Der er behandlinger for gigt, og det ville være godt, hvis vi kunne hjælpe flere katte føre en komfortabel, smerte-frit liv.

Afsluttende anbefalinger

LTK: Som en dyrlæge, hvad er de ting, du vil anbefale alle katteelskere skal gøre for at tage den bedste pleje af deres kæledyr?

Dr. C.: Find en god dyrlæge, som du kan have et godt forhold vedrørende din kat. Hvis i USA, kan du bruge American Association of Feline Praktiserende hjemmeside for at finde en kat-interesserede dyrlæge: CatVets.com. I Storbritannien har Feline Advisory Bureau (FAB, en kat velgørenhed) har en tilsvarende facilitet på sin hjemmeside, der dirigerer folk til cat-interesserede dyrlæger i Storbritannien og i udlandet: FabCats.org. FAB har også en fremragende dokument om at give din kat livslang pleje kaldet WellCat for Life, der er værd at læse.LTK vil gerne takke Dr. Caney til deling hendes tid og ekspertise gennem denne kat dyrlæge interview. Hvis du gerne vil vide mere, kan du besøge hendes hjemmeside på CatProfessional.com