Cat hudallergi

Cat hudallergi


Cat hudallergi kan gøre katte og katteelskere elendigt. Lær, hvordan allergier udvikles og hvad der kan gøres for at håndtere dem.

Hvordan Allergier Udvikle

Ingen kat er faktisk født med allergi. De er udviklet med gentagen eksponering for et eller flere stoffer, som udløser en respons fra kattens eget immunsystem.

Denne immunreaktion er helt forskellig fra den type reaktion, der er monteret mod bakterier og vira. I de situationer, immunsystemet lærer at genkende angriberne og producerer antistoffer til at ødelægge dem.

I tilfælde af allergener, immunsystemet identificerer et bestemt stof som fremmede. Dette stimulerer system til at producere en type antistof kaldet immunglobulin E (IgE), som lægger sig til allergenet at neutralisere det. Her ligger gnide - når den oprindelige immunreaktion er blevet provokeret, en proces kendt som overfølsomhed, er allergi etableret.

Hver gang en kat gentagne gange udsat for allergenet, udløser immunsystemet til at producere store mængder af IgE, som igen forbindes med det allergen. Disse agglomerationscentre sejler gennem blodet, indtil de støder på mastceller. Under dette møde er membranen af ​​mastcelle kompromitteret, og det begynder at lække et stof kaldet histamin. Histamin i sig selv er årsag til kløe, hævelse og inflammation forbundet med hudallergi.

Typer af Cat hudallergi

Der er grundlæggende tre typer af allergier, der producerer en reaktion, der påvirker en kats hud.

 • Loppeallergi: Denne hudallergi er forårsaget af en overfølsomhed over for spyt efterladt, da en loppe bider katten for at fodre på blod.
 • Inhalant / kontaktallergi: Denne type allergi er forårsaget af inhalation eller absorbere et allergen, såsom pollen, skæl og skimmel gennem huden. Det producerer en tilstand kendt som atopi eller allergisk dermatitis.
 • Fødevareallergi: En immunreaktion til visse fødevareingredienser i en kat formel producerer også samme immunrespons og efterfølgende problemer huden.

Kliniske tegn

Cat hudallergi typisk producerer et eller flere af følgende symptomer, der alle er en del af en tilstand kendt som pruritus.

 • Overdreven skrabe
 • Licking
 • Skrå

Pruritis igen frembringer sekundære symptomer såsom:

 • Rødme / Inflammation
 • Hævelse
 • Alopeci (hårtab)
 • Udslæt
 • Lip sår
 • Hud sår
 • Skalering
 • Kroniske øreinfektioner

Det meste af irritation er koncentreret omkring kattens hoved og forreste fjerdedel af kroppen, men den allergiske reaktion har tendens til at strække sig over kroppen som tiden går.

Diagnose

Indsnævring en diagnose ned til en allergisk reaktion er ikke en nem proces, fordi andre forhold såsom svampeinfektioner, mide skadedyrsangreb, skjoldbruskkirtel og hormonelle forhold også præsentere nogle af de samme symptomer. Hud afskrabninger bruges ofte mod at udelukke andre årsager til en allergisk reaktion er den eneste fornuftige diagnose venstre.

Når det er fastslået, at en allergi er i spil, er det tid til at diagnosticere årsagen til allergi over for a) forsøge at begrænse udsættelse for allergenet, hvor det er muligt, og b) at bestemme den bedste behandlingsforløb.

Test

Der er flere måder at bestemme, hvad en kat er allergisk over for. En måde er at analysere en blodprøve for niveauer af allergen specifik IgE s. Denne test kan afsløre mange allergier, du kan ikke engang være klar over dit kæledyr har fordi alle de allergiske reaktioner er årsag samme symptoms.Another måde at isolere specifikke allergier er gennem hud test. Trin et er at injicere en lille mængde saltvand på ét sted som en kontrol. Histamin indsprøjtes derefter i et andet sted, som dyrlægen ure at se, om en welt vises.

Hvis histamin ikke producerer en reaktion, så resten af ​​test er ikke gennemført. Hvis histamin ikke producerer en Welt talrige formodede allergener nu injiceres, og reaktionerne registreres. Ethvert stof, der frembringer en welt sted mellem størrelsen af ​​saltvand og histamin rande betragtes som en bekræftet allergen.

Testning for fødevareallergener ofte indebærer at sætte katten på en hypoallergen diæt for at finde ud af, hvilke fødevarer udløse allergisk reaktion, som de er genindført til kosten.

Behandling

Behandlingen er mest effektiv, når en allergi indregnes tidligt. Den første linje i behandling indebærer at fjerne eller reducere eksponeringen for de identificerede allergen (er). Gode ​​husholdning vil også reducere mange inhalant allergener, samt loppe befolkninger.

Medicin anvendes til behandling kat hudallergi omfatter:

 • Antihistaminer: Disse lægemidler hæmme produktionen af histaminer.
 • Kortikosteroider: Disse lægemidler reducerer kløe og inflammation.
 • Allergi skud: Disse indsprøjtninger kan tilpasses til dit kæledyr specifikke allergier til at yde nødhjælp fra kløe.
 • Fedtsyrer kosttilskud (EFA s): Skønt teknisk næringsstoffer og ikke en medicin, EFA s kan reducere kløe i nogle tilfælde og hjælper huden reparere sig selv hurtigere.

Yderligere medikamenter, som kan anvendes, omfatter antibiotika og antifungale midler til behandling sekundære hudinfektioner. En række af topiske cremer og salver kan også anvendes til hudlæsioner at lindre kløe og betændelse, bringer tiltrængt relief.

Konklusion

I sidste ende, kan katte hudallergi ikke kureres; de kan kun styres med henblik på at reducere et berørt kattens lidelser. Tidlig allergi opdagelse er nøglen til at holde problemet i at komme ud af hånden.