Carbs og Dairy: Er det virkelig sikkert at springe dem?

Som barn lærte jeg, at mine måltider er nødvendige for at komme fra 4 enkle fødevaregrupper: korn, fisk og skaldyr / kød (herunder bønner), mejeriprodukter (mælk, yoghurt, ost) og frugt / grøntsager. Siden da har USDA udstedt adskillige versioner af ideelle måltid planer, herunder Food Pyramid og sin seneste inkarnation, MyPlate. Selv med alle de ændringer, har de anbefalede fødevarer grupper været forholdsvis den samme (fedt gjort en udseende i Pyramid, men blev fjernet i MyPlate). Alligevel er der fortsat debat om, hvorvidt det korn gruppe (dvs. kulhydrater) bør indgå som en del af en rutinemæssig kost.

Bidrag til denne debat er antallet af kost, der reducerer mængden af ​​korn / kulhydrater indtages som en hurtig måde at tabe sig. I de senere år har disse kostvaner eksploderet i markedet, hvilket endnu mere forvirring for offentligheden med hensyn til, hvad der betragtes som "sund". En sådan kost, der fortsætter med at vinde popularitet er Paleo Diet, en kostplan baseret på, hvad hulemænd spiste tusinder af år siden. Troen er, at hvert måltid bør indeholde masser af fede kød eller fisk, grøntsager og frugt, men minimale mængder af korn / kulhydrater, bønner, og mejeri.

Carbs og Dairy: Er det virkelig sikkert at springe dem?
Sandheden: Mens en kost med frugt og grøntsager kan bidrage til at reducere højt kolesteroltal og risiko for hjerte-kar-sygdom, en afbalanceret kost af alle fødevaregrupper er ideel til at bevare den samlede ernæring status. Ud over frugt og grøntsager, har fuldkorn (f.eks fuldkornsbrød) også vist sig at forbedre kolesterolniveauer og reducere risikoen for hjertesygdomme. Middelhavet kost - som understreger hele korn, frugt, grøntsager, fisk og magert kød - der ofte ses som den mest fornuftige og sund kost til at følge på grund af dens dokumenterede fordele for at mindske risikoen for forskellige helbredsproblemer, herunder cancer og hjertesygdom.

Foods i gruppen mejeri er afgørende for knogle sundhed. Mælk, ost og yoghurt har rigelige mængder af calcium, som, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC), er godt for tænderne, hjerte, muskler og nerver. Desuden calcium øger knoglemasse, hvilket er særligt vigtigt for børn og kvinder. Det kan medvirke til at reducere risikoen for osteoporose, en sygdom, der kan bidrage til knoglebrud. For folk, der er laktose intolerant, bønner er gode kilder til calcium. Denne "superfood" er også høj i fiber og protein og lavt fedtindhold. En tilgængelig og billig mad, bønner er nemt og billigt valg for alle.

Måske det største problem burde egentlig ikke være, om vi spiser korn / kulhydrater, men det beløb, som vi forbruger på daglig basis. Dele serveret i restauranter er typisk mindst to gange den anbefalede mængde en person har brug for på en dag. Som et resultat, oplever vi overforbrug af kulhydrater og fødevarer med højt indhold af fedt. For at opretholde en sund vægt, er det vigtigt at udøve portion kontrol, mens de stadig forbruge kulhydrater. Husk på, at en servering af korn = ½ kop ris eller pasta, 1 kop tør korn, eller 1 skive brød. Check med USDA hjemmeside Choosemyplate.gov for konkrete anbefalinger om, hvor mange portioner af kulhydrat din krop har brug for på en dag. Spise en række fødevarer, herunder korn / kulhydrater, vil bidrage til en sund kost, der giver dig med vitaminer og mineraler og hjælpe dig med at opfylde dit mål vægt.