Canine Valley Fever

Canine Valley Fever

Canine Valley Fever nærmer epidemiske proportioner i den amerikanske ørken sydvest region. Læs mere om denne sygdom, og hvordan det kan påvirke dig og din hund.

Hvad er Canine Valley Fever?

Canine Valley Fever (CVF) er den fælles betegnelse for kokcidioidomykose en svampeinfektion, der kan påvirke både mennesker og deres hunde. Infektionen er indgået ved at indånde cocci sporer, der er blevet ophidsede ved at forstyrre jorden. Når luftbåren, kan sporerne i lungerne, og det er der, at de begynder deres livscyklus.

Life Cycle i kroppen

Når en spore kommer i lungerne, begynder det at morph i en multi-celle enhed kendt som en spherule. Da de nåede modenhed, den spherule brister ligesom en frø pod, forstøvning en batch af bittesmå endosporer der igen vil udvikle sig til mere kugler. Processen gentager sig igen og igen.

I en primær tilfælde af CVF, er infektionen indeholdt til lungerne, og er undertiden overvindes ved immunsystemet. I en dissemineret tilfælde, de kugler reproducere ukontrolleret og smitte af i blodbanen, hvor de kan migrere til andre organer i kroppen. Uanset hvor de indgiver, fortsætter de med at reproducere sig selv, hvilket fører til massiv infektion.

Hvem er på de fleste Risk?

Som tidligere nævnt kan CVF inficere hunde og mennesker, men i de fleste tilfælde infektionen forbliver primære med milde symptomer, der i sidste ende aftage. Men visse grupper har større risiko for progression til formidles CVF.Dogs generelt kontrakt denne infektion på et langt højere tempo end mennesker, fordi deres næser er så meget tættere på jorden. Tilføj til, at en tilbøjelighed til at grave og snøfte, og du har den perfekte transportsystem for cocci sporer for at indtaste en hunds næse og oprette husholdning. Derfra er det normalt tager omkring tre uger før tegn på infektion blive mærkbar.

Blandt hunde, vil visse grupper have en mere vanskelig tid kæmper for at undgå infektion. Disse omfatter:

  • Unge hvalpe
  • Senior hunde
  • Hunde med nedsat immunforsvar, såsom dem med nyresygdom

Disse højrisikogrupper afspejles i mennesker.

Er det Contagious?

Den gode nyhed er, at CVF er ikke smitsom i enhver henseende. En hund kan ikke give infektionen til andre hunde eller en person, og ingen person kan overføre infektionen til andre, eller hunde.

Symptomer

Primær CVF viser forholdsvis milde symptomer, der ligner en lys tilfælde af influenza eller en forkølelse.

Tidlige tegn / symptomer på infektionen hos hunde omfatter:

  • Feber (temperatur på over 102 F hos hunde)
  • Tør hoste
  • Manglende appetit
  • Sløvhed

Som infektionen udvikler sig til dissemineret status, er leddene påvirket, og hunden bliver halt.

Diagnose

Din dyrlæge kan bruge en række diagnostiske værktøjer til at bekræfte tilstedeværelsen af ​​Canine Valley Fever.

Disse omfatter:

  • Kontrol af ydre tegn på infektion
  • Kørsel af en blodprøve for at bekræfte niveauerne af CVF antistoffer
  • Visning røntgenbilleder af hundens led og bryst

Behandling

Uden behandling vil mange hunde bukke under for infektionen. Men der er ikke umiddelbart kur mod CVF, og behandlingen kan vare et år eller længere. I tilfælde, hvor kugler har invaderet hjernen vil en hund skal være på medicin for liv, så nøglen til en vellykket behandling ligger i tidlig påvisning.

Behandling af infektionen består normalt af at sætte en hund på en anti-svampe medicin såsom Diflucan eller Nizoral. Medicinen er let tilføjes til hundens fødevarer og er typisk ordineres på en to gange daglig dosering. Medicinen kan kun afbrydes efter opfølgning blodprøver viser blodet til at være fri for CVF antistoffer.

Hunde generelt reagerer meget godt til denne behandling, og symptomerne kan forbedres dramatisk inden for de første par uger af medicin, selv om nogle hunde oplever bivirkninger såsom opkastning og appetitløshed. Den virkelig gode nyhed er, at hunde, der lever gennem infektion og komplet behandling er immune over for sporerne resten af ​​deres liv.

Er Forebyggelse muligt?

Mens der er ingen måde at helt forhindre din hund fra at få CVF, kan du sænke sin risiko for at få sygdommen ved at holde ham ud af snavs så meget som muligt og begrænse ham fra at grave.

.