Canine Mastitis

Canine Mastitis

Canine mastitis er typisk forbundet med hunde, der ammer hvalpe, men det er ikke altid tilfældet. Læs mere om denne betingelse, dens årsager og behandling.

Om Canine Mastitis

Mastitis er hovedsagelig en bakteriel infektion i mælkekanalerne i en hunds mælkekirtler. Når en hund bliver gravid, hendes krop gear op for at støtte kuld, og dette inkluderer at producere mælk til hvalpene til sygeplejerske.

Efter hvalpene fødes og begynder sygepleje, sår, revner og ridser undertiden dannes som brystvorterne bliver bud fra aktiviteten. Dette åbner en vej for bakterier at indtaste en eller flere kanaler. Under normale omstændigheder immunsystemet, er i stand til at bekæmpe de invaderende bakterier, men nogle gange immunsystemet er overvældet og bakterier få fodfæste i vævet og en mastitis infektion udvikler. Chancer for at pådrage en infektion er højere, hvis den kvindelige er opdræt sit kuld i uhygiejniske forhold. Venstre ubehandlet, kan infektion føre til septisk shock og død.

Alt dette sagt, enhver kvinde kan indgå mastitis infektion. Dette omfatter ikke-gravide kvinder og ældre kvinder. I tilfælde som det foreliggende, kræft i mælkekirtlerne er en anden mulig årsag til den tilstand, og det er en, der bør kontrolleres for det samme.

Symptomer

Spotting tegn på en mastitis infektion er afgørende for at give tidlig behandling, der vil ikke kun spare din kvindelige megen ubehag, kan det redde hende fra en mere alvorlig blodforgiftning.

Symptomer at se efter, er:

 • Pludseligt tab af appetit
 • Feber og sløvhed
 • Aggressiv opførsel (forårsaget af smerter)
 • Ømhed af en eller flere bryster
 • En byld eller inficeret udseende bunden nær brystvorten
 • Rødme, varme, hævelse og hårdhed af det berørte bryst (s)
 • Mørk misfarvning af det pågældende bryst (s)
 • Misfarvet mælk
 • Ildelugtende pus udflåd fra brystvorten

Hvalpe selv vil vise tegn på at drikke inficeret mælk. Symptomerne omfatter:

 • Distressed adfærd (Crying, rastløshed)
 • Dehydrering
 • Vægttab
 • Eventuel apati efterfulgt af døden

Diagnose

Diagnosticere et tilfælde af hunde mastitis er forholdsvis ligetil. Dyrlægen vil blidt undersøge hundens bryster til at afgøre, om en eller flere patter er inficeret. Ud over at se efter tegn nævnt ovenfor, kan dyrlægen forsøge at omhyggeligt udtrykke brystet for at kontrollere for tilstedeværelsen af ​​pus, hvis det ikke allerede er synlig på grund af lækage.

Behandling

Hvis du har mistanke om din hund kan have en mastitis infektion, tilkald straks din dyrlæge til at rapportere, hvad du har observeret. Behandling for en hund mastitis infektion i høj grad afhænger af, hvor langt infektionen er nået. Hvis det er fanget i de tidlige stadier, kan gentagne udtryk være nok til at fjerne forureningen, men det er bedst at lade din dyrlæge afgøre, hvad din hund har brug for.

Almindelige behandlinger omfatter en eller flere af følgende:

 • Anvendelse varme, fugtige komprimerer til de berørte bryst - Det øger omsætning og kan gøre det nemmere at udtrykke brystvorten og få mælken flyder. Dette vil til gengæld aflaster og reducerer smerte.
 • Slikke inficerede mælk og enhver pus udledning med et stykke køkkenrulle og smide det væk - Det er en vigtig sundhedsforanstaltning.
 • Administrationen antibiotika - Dette hjælper med at fjerne alle resterende spor af infektion.
 • Udførelse af en mastektomi - Dette er en sidste udvej for at fjerne alvorligt inficeret væv og sætte en stopper for kroniske mastitis infektioner.

Hospitalsindlæggelse og understøttende tiltag kan være nødvendige i forbindelse med nogen af ​​disse behandlingsmetoder.

Omsorg for kuldet

Fodring

Da den inficeret mælk gør hvalpene syge, er det nødvendigt at vænne hvalpene fra mor og begynde flaske-fodre dem med hvalp mælk udskiftning formel, medmindre de er gamle nok til at blive vænnet til hvalpefoder. Næsten alle kæledyr levering butikker sælger denne formel samt sygepleje kits, der kommer med en flaske, brystvorte og nippel pensel. Formlen etiketten indeholder blande retninger samt oplysninger om, hvor meget du skal fodre hver hvalp, efter sin vægt, og hvor langt fra hinanden til rummet disse fodringer.

Rengøring

Derudover kan du også nødt til at overtage rengøringen hvalpene, hvis deres mor mister interessen for dem. Det betyder, at du bliver nødt til at hjælpe dem med at lindre sig selv, indtil deres organer er udviklede nok til at fjerne affald på egen hånd. Du kan nemt gøre dette ved at tørre deres kønsdele og anus med en baby tørre at stimulere elimination. Dette er kun nødvendigt i de første par uger af livet, indtil du observere hvalpene begynder at fjerne uden din hjælp.

Prognose

Med den rette behandling, er det muligt for en kvinde at komme sig og gå videre til bageste andre kuld. Men en hund er mere modtagelige for fremtidige mastitis infektioner, når hun har haft en, og spaying kan blive nødvendig på et tidspunkt.Et anfald af hunde mastitis kan have ødelæggende virkninger på en hund og hendes kuld, hvis det ikke opdages i tide. Nu hvor du kender de afslørende tegn at se efter, vil du være bedre forberedt til at håndtere situationen, hvis det nogensinde opstår.