Canine Gum Over-vækst

Canine Gum Over-vækst

Spørgsmål Visitor om Canine Gum Over-vækst

  • Kære Eksperter,

Min hund er seks år gammel, og jeg har bemærket hans tandkød vokser og vokser. De synes opsvulmet, men ikke betændt.

Jeg har konsulteret med tre forskellige dyrlæger. Man fortalte mig at holde øje med dette emne bare i tilfælde det kunne være en tumor. Sagde De to andre tilsyneladende det ikke generer ham, og det er bare tyggegummi-tilgroning. Hans hals ikke er inficeret, så jeg ved ikke, hvad der kunne være sket. Jeg har nævnt dette problem til opdrætteren fik jeg min hund fra, og hun troede, det kunne være en fødevareallergi, men han har spist den samme mad for de seneste fem år.

Nogen idéer?

Tak så meget ~~ Loppi

Ekspert Svar

Hej Loppi,

Nå du har helt sikkert været flittig tage din hund til tre forskellige dyrlæger, men jeg har tænkt mig at anbefale dig at søge råd hos en veterinær tandlæge.

Betingelsen du beskriver bare kan være gingival hyperplasi, en fancy ord for tyggegummi i vækst, og tilstanden er undertiden forårsaget af visse medikamenter, men det kan også opstå spontant i ældre hunde. Du nævner ikke din hunds race, men visse racer som Boxers og Bulldogs kan være tilbøjelige til tyggegummi i vækst.

Tandkødet kan faktisk vokse i de tænder, der tilbyder bakterier et sted at vokse, hvilket i sidste ende kan føre til tandkødssygdomme og tandtab. Kirurgisk reduktion i tandkødet kan være nødvendig, men tandkødsvævet kan stadig fortsætte med at vokse tilbage efter operationen, så det er ikke en sikker løsning. Lad det veterinære tandlæge hjælp du beslutter den bedste handlingsplan.

Håber denne info vil hjælpe. ~~ Kelly