Canine Acid reflux: Symptomer, diagnose og behandling

Canine Acid reflux: Symptomer, diagnose og behandling


Canine acid reflux ligner sure opstød hos mennesker, og det kan medføre, at din hund smerte og ubehag, hvis de ikke behandles.

Årsagerne til Canine Acid Refluks

Acid reflux er forårsaget af en svag eller beskadiget lukkemuskel i det nedre spiserør. Mavesyrer skubbe mod ventilen og ind i spiserøret. Mens maven er beskyttet fra disse syrer, foring af spiserøret ikke, og de stærke mave syrer irritere delikat. Dette sker oftest efter dit kæledyr har spist et måltid, der er meget højt indhold af fedt. Det kan også ske, når din hund spiser for meget og hans mave er meget fuld.

Acid reflux kan også være et resultat af kirurgi. Forkert fastende før operationen, samt dårlig positionering af dyret under kirurgi kan også resultere i acid reflux. Den anden mulighed er, at din hund har en hiatal brok, der kan være til stede ved fødslen.

Symptomer på Acid Refluks i din hund

En hund kan ikke fortælle dig, når han er ubehageligt. Acid reflux hos hunde frembringer en smerte ligner halsbrand hos mennesker. Brystet begynder at brænde og kvalme kan være til stede. Du vil måske bemærke nogle eller alle af følgende symptomer:

 • Din hund kan være mere inaktive end normalt efter måltider. Han foretrækker at ligge stille i en periode, efter at have spist.
 • Han kan gag efter at have spist.
 • Dit kæledyr kan mistet sin appetit eller spiser mindre end normalt.
 • Han kan tabe sig.
 • Hunden kan synes at være i smerte eller lidelse; brus, bøvsen eller pacing.
 • Din hund kan klynke når han sluger.
 • Han kan kaste op.
 • Hvis reflux er alvorlig, kan din hund savle eller savle, eller han kan endda køre en feber.

Yngre hunde synes at være mere udsatte end ældre hunde, formentlig fordi deres muskler ikke kan være totalt udvikles.

Hvordan Acid Refluks diagnosticeres

Den mest effektive metode til bestemmelse acid reflux i hunde ved anvendelse af et esophagoscopy. Denne undersøgelse bruges en lille kamera for at se hele spiserøret. Når dette kamera er indsat i din hunds hals det ser foring af spiserøret og kan vise dyrlægen eventuelle uregelmæssigheder eller blødning i spiserøret. Med denne eksamen, kan dyrlægen se, om der er ændringer i vævet og slim af spiserøret, som er i overensstemmelse med esophagitis, eller refluks.

Der er andre forhold, der efterligner acid reflux hos hunde. Disse omfatter:

 • Indtagelse af et toksin
 • Tumor
 • Absces
 • Hiatal hernia
 • Kræft i mund eller hals
 • Mega-oesophagus

Behandling

Behandling af hunde acid reflux er enkel og ligetil. Fødevarer er normalt tilbageholdt for en dag eller to, og derefter dyret skal have en streng diæt, der indeholder små, hyppige måltider. Dietary fedt og protein er begrænsede, da disse stoffer øger mavesyre. Mave pro-kinetiske midler er stoffer, der kan anvendes til at forbedre den måde, hvorpå indholdet af maven bevæger sig gennem resten af ​​fordøjelsessystemet. De menes også at styrke lukkemusklen ved åbningen af ​​maven. Din hund har brug for mig overvåget for reflux. Det er vigtigt at holde ham på kost og fodring tidsplan, din dyrlæge antyder. Hver episode af gastrisk refluks vil yderligere svække spiserøret og øge chancerne for, at der fortsat vil være problemer.Anytime du har mistanke om, at dit kæledyr er i nød, er det en god ide at have din dyrlæge tjekke ham ud. Acid reflux symptomer ligner symptomer på andre sygdomme, så din hund skal undersøges snarest possible.By fodre en sund kost og ikke lade dit kæledyr til slugten på mad, kan du være i stand til at holde ham i nogensinde at udvikle dette problem. Hvis han er overvægtig, så tal med din dyrlæge om en reducerende kost. Ekstra vægt kan øge muligheden for, at dit kæledyr vil udvikle sure opstød.