Brok Fundet i preemies

Brok Fundet i preemies

Alle nye forældre naturligvis bekymre sig om sundheden for deres nyfødte spædbarn, og et fælles problem står, er, at brok findes i preemies. Heldigvis er sådan et fælles problem, hvis det er nødvendigt det kan fastsættes i de tidlige dage eller måneder af livet.

Typer af brok

En brok er et fremspring af et organ eller en anden indre struktur gennem væggen af ​​musklen, hvor den ikke hører. En brok vil ligne en simpel klump som klart ikke ment til at være der. Det vil hverken være røde eller øm i udseende. De to almindelige typer af brok fundet i preemies er:

Navlebrok

Dette er, når fremspringet vises på det sted, navlestrengen. Det er ofte mest fremtrædende, når barnet hoster, skrig eller stammer. På grund af tilstedeværelsen af ​​mange organer i bughulen, kan en preemie være i risiko for navlebrok grund af sin mindre velformede kropslig struktur, afhængig af graden af ​​præmature. Umbilical brok er mere almindelige i lav fødselsvægt babyer.

Brok er ofte optrækkelige, hvilket betyder at de kan reducere simpelthen når trykket (dvs. af skrigende) er lettet. På grund af tilstedeværelsen af ​​navlestrengen eller stub som er tilbage, når ledningen falder ud, er det undertiden ikke altid indlysende, at en brok er til stede, og det er ofte kun en chance observation af en usædvanlig klump, der advarer forældre til noget, der er ikke helt normal.

Lyskebrok

Denne type brok viser i et eller begge lyske. Det er sjældent, at begge groins herniate samtidig. Mens barnet vokser i livmoderen, der er en åbning mellem bughulen og scrotum, at hvis født for tidligt, kan ikke helt tæt, således at skabe en risiko for, at en lille løkke af tarmen kan glide (herniate) gennem hullet, hvilket resulterer i en lyskebrok. Lyske brok er mere almindelige i:

  • Preemie spædbørn.
  • Dem med cystisk fibrose.
  • Drenge med un-nedstammer testikler.
  • I nogle tilfælde, når urinrøret åbner i en usædvanlig område af penis.

Som med navlestrengen brok, fremspringet ofte opstår, når barnet stammer. Lyske brok kan være mere oplagt at opdage, da de optager mindre plads, og når de er fremtrædende er der ingen fejl af noget er ikke meningen at være der.

Problemer i forbindelse med Brok

Det er sjældent, at problemer opstår med brok i preemies og andre spædbørn; dog er risikoen stadig er til stede, og forældre bør være fuldt informeret om dem. Omend lav, er der en risiko for, at brok kan incarcerate, og dette sker normalt, når diskusprolaps væv ikke at trække tilbage gennem hullet i musklen. En brok er den mest oplagte kirurgiske risiko. Dette sker, når der påføres tryk til den fremspringende væv og blodforsyning er kompromitteret. Barnet vil sandsynligvis opleve stærk smerte, opkastning og generel irritabilitet. I tilfælde af at dette sker, kirurgi er den eneste måde at løse problemet. Dette er så udføres som en hastesag.

Behandling Påkrævet

I preemies og andre spædbørn, hvis en brok er til stede, vil det blive opdaget inden for dage eller uger efter fødslen. Det er almindelig praksis, at operationen vil blive udført at afhjælpe det problem, simpelthen på grund af den lille risiko for indespærring. Operationen er enkel og kræver spædbarnet til at være på hospitalet for en dag eller højst natten over til observation.

På grund af enkelhed og mangel på forstyrrelser forårsaget, er operationen udføres ofte, når barnet anses godt og stærk nok til at klare det. Dette er ofte inden for de første par måneder af livet. Et brok fundet i preemies behandles ikke anderledes, og derfor spædbørn født tidligt forventes også at have kirurgi i et tidligt stadium.

Alternativer til kirurgi

I nogle tilfælde brok kan fastgøres ved manuelle opløft- metoder. Kun udføres af en erfaren kirurg eller børnelæge, er det muligt at lokke nogle brok tilbage i deres rette plads ved manuel manipulation. Det er ofte kun en midlertidig foranstaltning, og over tid brok har en tendens til at vende tilbage. Tilbagetrækning af en brok kan være en kortsigtet løsning, især hvis et spædbarn (især en preemie) anses for ung til at blive opereret.

Selv om der har været megen polemik i det kirurgiske område vedrørende elektiv kirurgi på spædbørn og preemies er det næsten altid konkluderet, at forebyggende operation er langt sikrere end at udføre akut kirurgi. Infektion og bedøvende risici er langt lavere, når kirurgi er planlagt og godt organiseret. Det giver også forældrene tilstrækkelig tid til at forberede sig følelsesmæssigt og praktisk for, hvad deres dyrebare spædbarn er ved at gå igennem.