Brittany Spaniel

Brittany Spaniel

Mød Brittany Spaniel, en af ​​verdens foretrukne sportslige racer.

Brittany Spaniel History

Bretagne Spaniel begyndte sin eksistens over 1.500 år siden i det nordlige Frankrig, regionen racen har sit navn fra. Selvom der ikke er væsentlige poster til at fortælle os, hvordan racen blev udviklet, tror mange Brittanies er resultatet af avl mellem Engelsk setter racer og franske Spaniels. Disse hunde sikkert vise karakteristika begge, så ræsonnementet virker logisk.

Disse hunde blev udviklet til at spore og opsamling spil. De gør deres arbejde så godt; de blandt de foretrukne jagt racer.

Hvad er et navn?

Selvom Bretagne blev omtalt som en Spaniel fra begyndelsen har det navn gennemgået en lille ændring i USA. Den amerikanske Kennel Klub faldt ordet Spaniel fra navnet i 1982, fordi de følte disse hunde lignede setter og pointer type hunde nærmere. I dette land navnet er simpelthen Bretagne, selvom resten af ​​verden refererer stadig racen ved sin fulde fornavn.

Helhedsindtryk

Bretagne Spaniel er en solid, mellemstor hund, der er firkantet, når den ses fra siden. Racen er meget energisk, men de er sikker på benene og typisk kun klodset som hvalpe. Disse hunde kan være haleløse eller har korte haler forankret til en længde på mindre end fire inches hvor docking er tilladt.

Der er ingen sand størrelse skelnen mellem hunde.

 • Højde: 17,5-20,5 inches
 • Vægt: 30 til 40 pounds

Bretagne pels kan være flad eller bølget, og bærer nogle udtynding omkring benene og bag.

Farver:

 • Orange og hvid
 • Lever og hvid
 • Trefarvet
 • Roan i enten farve

Freckling er også helt almindeligt i denne race.

Personlighed

Den typiske Bretagne Spaniel temperament er godmodig og udadvendt. Racen elsker at tilbringe tid sammen med mennesker så meget som det elsker at arbejde i marken.

Brittanies kan være meget uregerlige og har brug for en stor øvelse for de lange ben, så have nok ejendom til at lade dem køre på bliver afgørende for at holde disse hund sund i krop og sind. En Bretagne er ikke en hund, der er tilfreds med at tilbringe mange timer trængsel i en lejlighed.

Sammen med at være så godmodig, disse hunde er også intelligente og naturligt samarbejdsvillig, villige til at gøre, hvad du beder om dem, så længe de forstår, hvad du ønsker.

Bretagne brillerer ved:

 • Pege
 • Henter
 • Lydighed
 • Agility

Som med den engelske Springer Spaniel, skal du være forsigtig med ikke at irettesætte en Bretagne for alvorligt eller din hund bliver bange for dig. Sørg for at du giver dit kæledyr klare signaler om, hvad du vil have det til at gøre, og der bør aldrig være et behov for stærk skælde. Disse hunde er ivrige efter at behage dig på enhver måde, de kan.

Grooming

Denne race har en tæt pels, men det er en forholdsvis let virusudskiller så holde det velplejet er en forholdsvis nem opgave.

Børstning bør finde sted en gang eller to gange om ugen, eller når som helst hunden har været i området. Dette vil hjælpe dig med hurtigt at finde og fjerne eventuelle grater, der har knyttet sig før de kan forårsage dit kæledyr ubehag.

Badning kan udføres på en bi-månedligt eller efter behov, og ørerne bør renses en gang om ugen.

Sundhed

Den gennemsnitlige Bretagne vil leve et godt tolv år, hvis du tager ordentlig pleje af det. Disse er hårdføre hunde, der klarer sig godt i al slags vejr.

Visse helbredsproblemer gør poppe op i denne race, herunder:

 • Canine hofteledsdysplasi
 • Canine epilepsi
 • Kroniske øreinfektioner

Et godt råd

Medmindre du kan give den type atletisk liv denne race er beregnet til, bedre at passere det. Brittany Spaniels brug for masser af motion i det fri for at trives.

Holde dem i et hjem situation, der kan passe til mere afslappede racer ville føre til en stor frustration for disse hunde og simpelthen ville ikke være fair. Besøg en opdrætter og se disse prægtige hjørnetænder på området, så vil du forstå.

Eksterne links

 • Den amerikanske Brittany Club
 • Bretagne Club of Great Britain
 • American Brittany Rescue