Britiske teenagere til Tekst for Nødprævention

I juli indeværende år, seks skoler i Oxfordshire, England, er at deltage i initiativet tillader skolepiger i alderen 11 år og ældre til tekst til deres skole sygeplejerske for nødprævention. Denne ordning har allerede trukket kritik fra mange eksperter, hvis pointe er, at tilgængeligheden af prævention kan øge seksuel aktivitet blandt teenagere.

Britiske teenagere til Tekst for Nødprævention

Ved udviklingen af ​​projektet, dets forfattere - Oxfordshire County Council og Oxfordshire Primary Care Trust - var drevet af ønsket om at hjælpe seksuelt aktive skolepiger at undgå uønsket graviditet. Ifølge forfatterne, vil praksis med at sende sms'er til skole sygeplejersker i høj grad hjælpe sundhed specialister til at opbygge kontakter med teenagere, der er naturligt genert til at læsse sådanne problemer til læger og apotekere.

I den forbindelse er det bemærkelsesværdigt, at Oxfordshire oplevede en stigning på 10% i antallet af graviditeter blandt piger under 18 år i løbet af de seneste år. Især i 2006 var der 320 tilfælde af teenagegraviditeter, mens 2007 rekord avanceret til 350.

Samtidig, Oxfordshire Amt initiativ rejst bekymring blandt nogle familie og religiøse grupper. Antagonister hævder, at ordningen vil gøre tingene endnu værre, fordi mere let tilgængelige nødprævention kun kan opmuntre teenage seksuel aktivitet.

Som svar, eksperter på Oxfordshire Primary Care Trust lovede til omhyggeligt at analysere alle anmodninger om nødprævention.