Brænde midnat olie, ikke de ting, du lave mad med

Olier er afgørende for vores velbefindende og udnyttes af kroppen på en række måder. Olier defineres som fedtstoffer, der er flydende ved stuetemperatur. Olier omfatter vegetabilsk madolie og olierne findes i nødder, oliven, avocado, fisk og animalsk fedt. Du ønsker at forbruge olier, der er højt indhold af enkeltumættet og flerumættet fedt fordi mængden giver vitaminer og hjælpe dig absorbere fedtopløselige vitaminer A, D, E og K. De leverer også essentielle fedtsyrer, der er nødvendige for vækst og sundhed i vores hud, hjernen og nervesystemet. Olier er en kalorie-tætte fødevarer på 120 kalorier pr spiseskefuld (ca. det samme som faste fedtstoffer som margarine / smør), og du har brug for at begrænse, hvor meget du spiser at holde sig inden dine daglige mål.

Brænde midnat olie, ikke de ting, du lave mad med

En virkelig vigtig ting at overveje om hvilke olie du ønsker at forbruge er, hvordan du vil bruge det til at lave mad. Ved tilberedning med olie, du har brug for at huske på røgen punkt har olie, du bruger, fordi olier har alle en bred vifte af temperaturer, hvor de begynder at ryge. Når olien begynder at ryge eller nå røgpunkt, egenskaberne af olieskift. På røgpunkt sker olieoxidation og kræftfremkaldende frie radikaler dannes. Så nogle olier er bedre for høj varme madlavning og andre for lav varme madlavning, dressinger eller tilsat smag.

Jo mere raffineret olie er, desto højere røg punkt for olien. For let vurdering kan man se på farven af ​​olien, den lysere farve højere røg punkt. Vegetabilske olier har højere røg point end animalske fedtstoffer og olier, bortset fra hærdet vegetabilsk afkortning. Husk høj røg punkt = god til madlavning. Lav røg point = god til dressing.

Alle de følgende olier har en række fordele og sundhedsmæssige virkninger. Vegetabilske olier har ikke kolesterol, men stadig har varierende mængder af andre fedtstoffer, herunder mættede, flerumættede og enkeltumættet fedt. Du ønsker også at omfatte fedt, der indeholder omega-3 og omega-6 fedtsyrer, da disse fedtstoffer er forbundet med hjerte sundhed. Omega-3 fedtsyrer findes i sojabønneolie, hørfrøolie og rapsolie samt valnødder. Omega-6 fedtsyrer findes i sojabønne, saflor og majs olier.

Coconut Oil

Denne olie har et højt indhold af mættet fedt og relativt lav i mono- og flerumættede fedtstoffer, hvilket begrænser den fra at være det sundeste valg. Medium røgpunkt og stærk smag er gode til madlavning en række fødevarer. Det har også jern, vitamin E og K.

Canola Oil

Canola er populær for sin mild smag, og det er det er en god kilde til både mono- og flerumættede fedtstoffer. Det er også lavt indhold af mættet fedt og indeholder omega-3 fedtsyrer. Det er en god olie til brug til madlavning, stegning og bagning, da det har en medium-høj røg punkt.

Palm Oil

Denne olie er fra frugten af ​​palme og medmindre det er raffineret, kan denne olie være rød fra den høje beta-caroten indhold fundet i frugten. Denne olie har en mild smag og et højt røgpunkt. Men denne olie er lav i mono- og flerumættede fedtstoffer og højt indhold af mættet fedt, hvilket gør det til et af de unhealthier valg.

Saflorolie

Denne olie er rig på vitamin E og er en god kilde til monoumættede fedtstoffer. Saflorolie ofte raffinerede, og har derfor en høj røg punkt for tilberedning af mad. Brug denne olie, når du ønsker at røre-yngel eller bage fødevarer på høj varme.

Solsikkeolie

Denne olie er en favorit i mange steder i verden. Den har en mild smag og en høj røg punkt så du kan tilberede næsten alt i denne olie. Rundt om i verden, denne olie har en tendens til at være en af ​​de billigere valg. Det er en god kilde til mono- og flerumættede fedtstoffer og lavt indhold af mættet fedt. Det er også en god kilde af fedtopløselige vitaminer E og K.

Olivenolie

Når du læser etiketter til olivenolie, er der ofte forvirring. Du ønsker at kigge efter etiketter, der læser "ekstra jomfru olivenolie" eller "ren olivenolie." Disse er normalt de mindst raffinerede og bedste vinsmagning olivenolie. Olivenolie, der hedder "Light" er at beskrive den lyse farve af olien, ikke fedtindholdet. Grundlæggende jomfruolivenolie er næstbedste, men ofte mere overkommelige, fordi det stammer fra en blanding af vegetabilske olier.

Olivenolie (ekstra jomfru og Virgin): stærk smag, medium høj røg punkt, god kilde til fedtopløselige vitaminer E og K, lavt indhold af mættet fedt og en god kilde til mono og flerumættede fedtstoffer.
Olivenolie (lys / raffineret): mildere smag, men stadig en god kilde til mono- og flerumættede fedtstoffer og lavt indhold af mættet fedt. Denne olie er populært, fordi det har en høj røg punkt, som gør den til en af ​​de bedste olier til at bruge til høj varme stegning, sviende eller brunfarvning af fødevarer.

Hørfrøolie

Hørfrøolie skal nedkølet og er meget letfordærvelige, så du bliver nødt til at bruge det hurtigt, før den udløber. Denne olie har en stærk smag og lavt indhold af mættet fedt. Det er en af ​​de bedste olier til at forbruge for omega-3 og omega-6 fedtsyrer, og er også en god kilde til mono- og flerumættede fedtstoffer. Denne olie er meget lavt på røgen skalaen og bør anvendes mere for dressinger eller aroma end for stegning fødevarer.

Grape Seed Oil

Sommetider vindruekerneolie kan være meget dyrt, men det milde smag og medium-høj røg punkt er et salgsargument. Det er en god kilde til omega-6 fedtsyrer, mono- og flerumættede fedtstoffer og lavt indhold af mættet fedt.

Peanut olie

Denne olie har en medium-høj røgpunkt, lavt indhold af mættet fedt og er stadig en god kilde til mono- og flerumættede fedtstoffer, men ikke så godt som olivenolie eller solsikkeolie.

Sesame Oil

Denne olie har en meget stærk smag, som tilføjer til den traditionelle smag af mange etniske køkkener. Det er lavt indhold af mættet fedt, en god kilde til mono- og flerumættede fedtstoffer og er høj i antioxidanter. Den har en medium røg punkt, så bruge det til lav varme bagning, saucer eller lys sautering.

Soja Oil

Denne olie er normalt en af ​​de mere prisbillige olier og har en høj røg punkt. Det har en mild smag kombineret med det er en god kilde til omega-3-fedtsyrer og vitamin E. Det er også en god kilde til flerumættede fedtstoffer. Vær omhyggelig med at kontrollere flasken under køb at se, at du ikke køber sojaolie, der er blevet hydrogeneret, hvilket begrænser de transfedtsyrer i din kost.

Brænde midnat olie, ikke de ting, du lave mad med

Portion din plade at kontrollere din vægt