Blyforgiftning

Definition

Blyforgiftning opstår, når en person sluger, absorberer, eller indånder bly i nogen form. Resultatet kan være skadelig til hjernen, nerver, og mange andre dele af kroppen. Akut blyforgiftning, hvilket er noget sjælden, opstår, når en forholdsvis stor mængde af bly er taget i kroppen i løbet af en kort periode. Kronisk blyforgiftning er et fælles problem i børn, der opstår, når små mængder bly indtages over en længere periode. Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) definerer barndommen blyforgiftning som helhed-bly i blodet koncentration lig med eller større end 10 mikrogram / dl.

Beskrivelse

Bly kan beskadige næsten alle systemer i den menneskelige krop, og det kan også forårsage forhøjet blodtryk (hypertension). Det er især skadeligt for hjernens udvikling af fostre og småbørn. Jo højere niveau af bly i et barns blod og jo længere denne forhøjede niveau varer, jo større er chancen for skadelige virkninger. På lang sigt kan blyforgiftning i et barn føre til indlæringsvanskeligheder, adfærdsmæssige problemer, og selv mental retardering. Ved meget høje niveauer, kan blyforgiftning forårsage krampeanfald, koma og endda død.

Mange børn med forhøjede blodniveauer udsættes for fører gennem skrælning maling i ældre huse. Andre er eksponeret via støv eller jord, der er blevet forurenet af gammel maling eller tidligere emissioner af blyholdig benzin. Da børn i alderen 12 og 36 måneder er tilbøjelige til at sætte ting i munden, er de mere tilbøjelige end ældre børn til at tage i bly. Gravide kvinder, der kommer i kontakt med bly kan give det videre til fosteret.

Over 80 procent af amerikanske boliger bygget før 1978 har bly-baseret maling i dem, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC). Den ældre hjemmet, jo mere sandsynligt er det at indeholde bly maling, og jo højere koncentrationen af ​​bly i malingen er tilbøjelig til at være. Nogle boliger har også føre i vandrørene eller VVS. Uden at vide det, kan folk have bly i malingen, støv eller jord omkring deres hjem eller i deres drikkevand, da bly ikke kan ses, lugtes eller smages. Fordi bly ikke nedbrydes naturligt, kan det fortsætte med at give problemer, indtil den fjernes.

Demografi

Ifølge agenturet for giftige stoffer og sygdom Registry, cirka en ud af hver seks børn i USA har et højt niveau af bly i blodet. Ifølge National Center for Environmental Health, var der omkring 200 dødsfald som følge af blyforgiftning i USA mellem 1979 og 1998. De fleste af dødsfaldene var blandt mænd (74%), afroamerikanere (67%), voksne over en alder af 45 (76%), og sydstatsfolkene (70%).

Blyforgiftning årsager og symptomer

Før forskerne vidste, hvor skadeligt det kunne være, var bly i vid udstrækning anvendes i maling, benzin, vandrør, og mange andre produkter. I begyndelsen af ​​2000'erne huset maling er næsten blyfri benzin er blyfri, og husholdningernes VVS ikke længere lavet med bly materialer. Alligevel resterne af de gamle farer tilbage. Følgende er nogle kilder af bly eksponering:

 • Bly-baseret maling: Dette er den mest almindelige kilde til eksponering for store mængder bly blandt førskolebørn. Børn kan spise maling chips fra ældre huse, der er faldet i forfald. De kan også tygge på malede overflader, såsom vindueskarme. Desuden kan maling forstyrres under remodeling.
 • Støv og jord: Disse kan være forurenet med bly fra gammel maling eller tidligere emissioner af blyholdig benzin. Desuden kan forurening fra drift eller forladte industriområder og smelteværker finde vej i jorden, hvilket resulterer i jordforurening.
 • Drikkevand: Udsættelse kan komme fra bly vandrør, der findes i mange hjem bygget før 1930. Endnu nyere kobberrør kan have bly loddemetal. Også nogle nye boliger har messing vandhaner og armaturer, der kan udvaskes bly.
 • Job og fritidsinteresser: En række aktiviteter kan udsætte deltagerne for at føre. Disse omfatter lave lertøj eller farvet glas, møbler lakering, laver reparationer i hjemmet, og brug indendørs skydebaner. Når voksne deltager i sådanne aktiviteter, kan de uforvarende udsætte børn for at føre rest, som er på deres tøj eller på skrot.
 • Mad: importerede fødevarer dåser har ofte bly loddemetal. Bly kan også findes i blyholdig krystal glas og nogle importerede keramik eller gamle keramiske fade (fx keramiske fade fra Mexico). En undersøgelse fra 2003 af tilfælde af blyforgiftning hos gravide kvinder fandt, at 70 procent af de ramte mennesker var latinamerikanere, hvoraf de fleste havde absorberet føringen fra deres keramik. Desuden kan mad være forurenet med bly i vand eller jord.
 • Folk medicin: Visse folkemusik medicin (f.eks Alarcon, alkohl, azarcon, bali Goli, koral, ghasard, greta, liga, pay-loo-ah, og Rueda) og traditionelle kosmetik (kohl, for eksempel) indeholder høje koncentrationer af bly .
 • Moonshine whisky: Blyforgiftning fra at drikke ulovligt destilleret spiritus er stadig en dødsårsag blandt voksne i det sydlige USA.
 • Skudsår: Giftige mængder bly kan optages fra kugler eller stående fragmenter, der forbliver i kroppen efter akut kirurgi.

Dokumentation fra 2004 foreslog, at bly kan være skadeligt for børn, selv ved lave niveauer, som engang blev anset for at være sikker, og risikoen for skader stiger som blodets indhold af bly stigning. Symptomerne på kronisk blyforgiftning tage tid at udvikle, men. Børn kan forekomme sunde trods høje niveauer af bly i blodet. Over tid, dog problemer som følgende kan opstå:

 • indlæringsvanskeligheder
 • hyperaktivitet
 • mental retardering
 • langsommere vækst
 • høretab
 • hovedpine

Det er også kendt, at visse genetiske faktorer øger de skadelige virkninger af blyforgiftning i modtagelige børn; Imidlertid er disse faktorer ikke helt forstået.

Bly forgiftning er også skadeligt for voksne, i hvem det kan forårsage højt blodtryk, fordøjelsesproblemer, nervesygdomme, hukommelsestab, og muskel- og ledsmerter. Desuden kan det føre til problemer under graviditeten, samt forårsage reproduktive problemer i både mænd og kvinder.

I begyndelsen af ​​2000'erne, har kronisk eksponering for bly i miljøet er fundet til at fremskynde udviklingen af ​​nyrelidelser i mennesker uden diabetes.

Akut blyforgiftning

Akut blyforgiftning, mens mindre almindelige, dukker op hurtigere og kan være dødelig. Symptomer som den kan opstå:

 • alvorlige mavesmerter
 • diarré
 • kvalme og opkastning
 • svaghed i lemmerne
 • anfald
 • koma

Hvornår skal ringe til lægen

CDC anbefaler at teste alle børn på 12 måneder og om muligt igen efter 24 måneder. Test bør starte efter seks måneder for børn med risiko for blyforgiftning.

Diagnose

Et højt niveau af bly i blodet kan detekteres med en simpel blodprøve. Faktisk test er den eneste måde at vide med sikkerhed, om børn uden symptomer er blevet udsat for bly, da de kan virke raske selvom langvarig skade opstår. Baseret på testresultater og et barns risikofaktorer, vil lægen derefter beslutte, om yderligere testning er nødvendig, og hvor ofte. I nogle stater er hyppigere kontrol påkrævet ved lov.

Udsatte børn

Børn med en øget risiko for blyforgiftning omfatter dem, for hvem følgende er sandt:

 • De bor i eller besøger regelmæssigt et hus bygget før 1978, hvor tilhugget eller skrælning maling er til stede.
 • De bor i eller besøger regelmæssigt et hus, der blev bygget før 1978, hvor ombygningen er planlagt eller i gang.
 • De har en bror eller søster, housemate eller legekammerat der er blevet diagnosticeret med blyforgiftning.
 • De har for vane at spise snavs eller er blevet diagnosticeret med pica.
 • De lever med en voksen, hvis job eller hobby indebærer udsættelse for bly.
 • De bor i nærheden af ​​en aktiv bly smelter, batteri-genbrugsanlæg eller anden industri, der kan skabe blyforurening.

Voksne at Risk

Test er også vigtigt for voksne, hvis job eller hobby sætter dem i risiko for blyforgiftning. Dette behov gælder for personer, som deltager i følgende aktiviteter:

 • glaseret keramik eller farvet glas produktion
 • møbler lakering
 • renovering af boliger
 • målskydning på indendørs skydebaner
 • batteri videreudnyttelse
 • ædle metaller raffinering
 • radiator reparation
 • kunst restaurering

Behandling

Det første skridt i behandling af blyforgiftning er at undgå yderligere kontakt med bly. For voksne, dette betyder normalt at foretage ændringer på arbejdet eller i hobbyer. For børn, betyder det, at forældre og værger har brug for at finde og fjerne kilder til bly i hjemmet. I de fleste stater, kan den offentlige sundhed afdeling hjælpe med at vurdere hjemmet og identificere blykilder.

Hvis problemet er bly maling, bør en professionel med særlig uddannelse fjerne det. Fjernelse af bly maling er ikke en gør-det-selv-projekt. Skrabning eller slibning blyholdig maling skaber store mængder af støv, der kan forgifte folk i hjemmet. Dette støv kan bo omkring længe efter arbejdet er afsluttet. Desuden kan varme bly maling frigive bly i luften. Af disse grunde bør blyholdig maling kun fjernes af en person, der ved, hvordan at gøre arbejdet sikkert og har udstyr til at rydde grundigt op. Beboerne, især børn og gravide kvinder, skal forlade hjemmet, indtil oprydningen er færdig.

Sundhedspersonale skal tage alle nødvendige skridt til at fjerne kugler eller stående fragmenter fra folk med skudsår skader.

Hvis blodets indhold af bly er høje nok, kan lægen også ordinere chelatbehandling. Dette refererer til behandling med kemikalier, der binder til bly og hjælper kroppen passere det i urinen i et hurtigere tempo. Der er fire kemiske midler, som kan anvendes til dette formål, enten alene eller i kombination. Edetatcalciumdinatrium (EDTA calcium) og dimercaprol (BAL) gives via en intravenøs linje eller i skud, mens succimer (Chemet) og penicillamin (Cuprimine, DEPEN) træffes af munden. (Selv om mange læger ordinere penicillamin for blyforgiftning, denne brug af stoffet er ikke blevet godkendt af Food and Drug Administration).

Ændringer i kosten kan ikke erstatte medicinsk behandling. Dog kan få nok calcium, zink og protein bidrage til at reducere mængden af ​​bly i kroppen absorberer. Jern er også vigtig, da mennesker, der er mangelfuld i dette næringsstof absorbere mere bly. Hvidløg og thiamin, et B-kompleks-vitamin, er blevet anvendt til behandling af blyforgiftning i dyr. Deres anvendelighed i mennesker til dette formål har imidlertid ikke fra 2004 blevet påvist. Nutritional, botaniske, og homøopatisk medicin kan administreres, når kilden er fjernet for at hjælpe rette eventuelle skævheder anlagt den af ​​bly toksicitet.

Prognose

Hvis akut blyforgiftning når den fase af anfald og koma, er der stor risiko for død. Selv hvis personen overlever, er der en god chance for permanent hjerneskade. De langsigtede effekter af lavere niveauer af bly kan også være permanent og svær. Hvis kronisk blyforgiftning er fanget tidligt, disse negative virkninger kan begrænses ved at reducere fremtidig udsættelse for bly og få en ordentlig lægebehandling.

Forebyggelse

Kan forhindres Mange tilfælde af blyforgiftning. Følgende trin kan hjælpe:

 • Hold de områder, hvor børn leger så rent og støvfrit som muligt.
 • Vask sutter og flasker, når de falder til gulvet og vask udstoppede dyr og legetøj ofte.
 • Sørg børn vaske deres hænder før måltider og ved sengetid.
 • Mop gulve og tørre vindueskarme og andre tyggetabletter overflader, såsom vugger, to gange om ugen med en opløsning af pulveriseret opvaskemiddel i varmt vand.
 • Plant buske ud for en ældre hjem med malede ydervægge til at holde børn på afstand.
 • Plant græs eller andet bunddække i jord, der er potentielt kontamineret, såsom jord omkring et hjem bygget før 1960 eller beliggenhed nær en større highway.
 • Har husstand postevand testet for at finde ud af, om det indeholder bly.
 • Brug kun vand fra det kolde vand hanen til at drikke, madlavning, og gøre baby formel, da varmt vand kan indeholde højere niveauer af bly.
 • Hvis der ikke er brugt det kolde vand i seks timer eller mere, skal du køre det i flere sekunder, indtil det bliver så koldt, som det vil få, før du bruger den til at drikke eller madlavning. Jo mere tid vand har siddet i rørene, des mere føre det kan indeholde.
 • Må ikke opbevares mad i åbne dåser, især importerede dåser.
 • Opbevar eller serverer mad i keramik beregnet til dekorative brug.
 • Mennesker, der arbejder med bly i et job eller hobby bør ændre deres tøj, før de går hjem.

Vigtige vilkår

 • Kelationsbehandling-A behandling med chelaterende midler, forbindelser, der omgiver og binder til målstoffer tillader dem at blive udskilt fra kroppen.
 • Dimercaprol-A kemisk middel, der anvendes til at fjerne overskydende bly fra kroppen.
 • Edetatcalciumdinatrium-A kemisk chelateringsmiddel anvendes til at fjerne overskydende bly fra kroppen.
 • Penicillamin (Cuprimine, DEPEN) -A lægemiddel til behandling af medicinske problemer (såsom overskydende kobber i kroppen og rheumatoid arthritis) og for at forhindre nyresten. Det er også nogle gange ordineret at fjerne overskydende bly fra kroppen.
 • Pica-Et ønske, der nogle gange opstår i graviditeten til at spise ikke-spiselige stoffer, såsom snavs eller ler.
 • Succimer-A chelateringsmiddel, der bruges til at fjerne overskydende bly fra kroppen. Solgt under handelsnavnet Chemet.

Ernæringsmæssige Bekymringer

Undgå at forberede eller betjener fødevarer i beholdere, der har ført i deres ruder. Må ikke forbruge hjemmelavet spiritus, der er blevet destilleret.

Forældrekontrol Bekymringer

Bly smager sødt. Forældre, der bor i boliger bygget før 1978 skal være på vagt med hensyn til at fjerne alle afskalning eller afskalning af maling. Du skal blot re-maleri sådanne overflader vil ikke løse problemet. Forældre skal overvåge det miljø, deres børn lege og de genstande, der går ind i deres børns mund. Renlighed er et must, hvis gamle maling er i en børns omgivelser. Fjernelse (stripping maling på bart metal eller nøgne træ) af bly er den bedste måde at forhindre bly eksponering hos børn.

Ressourcer

Bøger

Goto, Collin S. "Heavy Metal Forgiftning." I Nelson Lærebog of Pediatrics, 17. udg. Redigeret af Richard E. Behrman, et al. Philadelphia: Saunders, 2003, pp 2355-7..

. Gupta, SK, et al Emergency Toksikologi: Forvaltning af den fælles Poisons Boca Raton, FL:. CRC Press, 2003.

Klaasen, Curtis D., og John Doull Casarett og Doull s Toxicology:. Basic Science for Poisons, 6. udg. New York: McGraw Hill, 2001.

Markowitz, Morrie. "Blyforgiftning." I Nelson Lærebog of Pediatrics, 17. udg. Redigeret af Richard E. Behrman, et al. Philadelphia: Saunders, 2003, pp 2358-61..

Tidsskrifter

Clark, S., et al. "Betydningen af ydre støv og jord bly på indvendige støv blyindhold i boliger, der havde gennemgået blybaseret maling risikostyring." Journal of Occupational and Environmental Hygiene 1, nr. 5 (2004): 273-82.

Dietert, RR, et al. "Developmental immunotoksikologi af bly." Toksikologi og Applied Pharmacology 198, no. 2 (2004): 86-94.

DOREA, JG "kviksølv og bly under amning." British Journal of Nutrition 92, no. 1 (2004): 21-40. Kwong WT, et al. "Samspillet mellem jernmangel og blyforgiftning:. Epidemiologi og patogenese" videnskaben om alt Environment 330, no. 1-3 (2004): 21-37.

Sandel, M., et al. "Effekten af boligtiltag på børns sundhed." Pædiatrisk Annals 33, no. 7 (2004): 474-81.

Stretesky, PB, og MJ Lynch. "Forholdet mellem bly og kriminalitet." Journal of Health og social adfærd 45, no. 2 (2004): 214-29.

Organisationer

American Academy of Clinical Toxicology. 777 East Park Drive, PO Box 8820, Harrisburg, PA 17105-8.820. Websted: http://www.clintox.org/.

American Academy of Family Physicians. 11400 Tomahawk Creek Parkway, Leawood, KS 66211-2672. Websted: http://www.aafp.org/.

American Academy of Pediatrics. 141 Northwest Point Boulevard, Elk Grove Village, IL 60007-1098. Websted: http://www.aap.org/en-us/Pages/Default.aspx.

. American Association of Poison Control Centers 3201 New Mexico Avenue NW, Washington, DC 20016. websted: http://www.aapcc.org/.

American College of Occupational and Environmental Medicine 55 West Seegers Road, Arlington Heights, IL 60005. websted:. Http://www.acoem.org/.

Websteder

"CDC Barndom blyforgiftning forebyggelsesprogram: Fokus på Lead." Centers for Disease Control og Forebyggelse tilgængelig online på http://www.cdc.gov/nceh/lead/ og tidligere tilgængelig på http://www.cdc.gov. /nceh/lead/factsheets/leadfcts.htm (adgang November 11, 2004).

"Bly-baseret maling risikostyring Grant Program." Amerikanske boliger og byudvikling. Tilgængelig online på http://www.hud.gov/offices/lead/ (adgang November 11, 2004).

"Bly i Paint, støv og jord." US Environmental Protection Agency. Tilgængelig online på http://www.epa.gov/lead/ (adgang November 11, 2004).

"Blyforgiftning." National Library of Medicine. Tilgængelig online på http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/leadpoisoning.html (adgang November 11, 2004).

"Occupational blyforgiftning." American Academy of Family Physicians. Tilgængelig online på http://www.aafp.org/afp/980215ap/stauding.html (adgang November 11, 2004).