Blære-ureterrefluks

Definition

Blære-ureterrefluks (VUR) er en tilstand, hvor urinen strømmer fra blæren tilbage op urinlederen, og tilbage ind i nyrerne.

Beskrivelse

Den normale strøm af urin begynder i kloaknettet af hver nyre. Urin strømmer derefter ud af hver nyre og ind i et rør kaldes ureter. Hver ureter fører ind i blæren, hvor urinen indsamler indtil det er gået ud af kroppen. Normalt urin flyder kun i denne retning. I blære-ureterrefluks imidlertid urin, der allerede er opsamlet i blæren er i stand til at strømme bagud fra blæren op urinlederen og tilbage i kloaknettet i nyrerne. VUR kan være til stede i enten den ene eller begge urinledere.

Blære-ureterrefluks forårsager skade på nyrerne på to måder. Nyren er ikke designet til at modstå meget pres. Når VUR er til stede, modtryk af urinen på nyrerne er betydelig. Dette kan beskadige nyrerne. For det andet, nyrerne normalt sterilt, hvilket betyder, at ingen bakterier er normalt til stede i det. I VUR, kan bakterier, der kommer ind gennem urinvejene tilbageføres op urinlederen med urinen. Disse bakterier kan komme ind i nyrerne, der forårsager alvorlig infektion.

Demografi

VUR oftest forekommer i prænatal scenen og kan observeres ved fødslen (medfødt), selv om det ikke kan påvises, før en infektion varsler sin tilstedeværelse. VUR kan køre i familier. Betingelsen påvirker omkring 1 procent af alle børn. Flere drenge end piger har VUR.

Blære-ureterrefluks årsager og symptomer

De fleste tilfælde af VUR skyldes en defekt i den måde ureter er implanteret ind i blæren. Vinklen kan være forkert eller ventilen (som bør tillade urin kun envejs indgangen til blæren) kan være svage. Strukturelle defekter i urinvejene kan også forårsage VUR. Disse omfatter en situation, hvor to urinlederne efterlade en nyre, i stedet for den sædvanlige (duplikerede urinlederne), og hvor ureter er stærkt forstørret ved enden fører ind i blæren (ureterocele).

VUR alene normalt ikke forårsage symptomer. Symptomerne udvikler når en infektion har sat i. De sædvanlige symptomer på infektion er hyppig vandladningstrang, smerter eller brændende med vandladning, og blod eller pus i urinen. Lejlighedsvis, er VUR mistanke, når et barn har svært ved at blive toilet uddannet. I disse tilfælde kan blæren blive irritabel og spastisk, fordi det er aldrig helt tømt for urin. Når nyrerne er blevet beskadiget, kan højt blodtryk udvikle sig. Over tid, alvorlig skade og ardannelse i nyrerne fører til nyresvigt.

Diagnose

Urinvejsinfektioner er diagnosticeret gennem laboratorieundersøgelse af urinprøver. Nyre størrelse og ardannelse kan vurderes ved ultralydsundersøgelse af nyrerne.

VUR selv er diagnosticeret af en test kaldet en tømme cystourethrogram. Denne test indebærer indsættelse et lille rør (kateter) ind i blæren. Blæren fyldes derefter med en farveopløsning, som lyser på røntgenbillede. En række billeder er taget med det samme, efterfulgt af røntgenstråler, der er truffet, mens patienten er tisser. Denne sporing giver reflux skal demonstreres og afslører også, om niveauet for reflux stiger, når trykket stiger under vandladning. Refluks derefter klassificeres som følger baseret på højde og virkningerne af VUR:

  • Grade I: VUR træder kun den del af ureter tættest på blæren. Ureter fremtræder normal i størrelse.
  • Grade II: VUR ind hele ureter og går op i kloaknettet i nyrerne. Ureter og kloaknettet synes normal i størrelse og struktur.
  • Grade III: VUR ind hele ureter og nyre kloaksystem. Enten ureter eller kloaknettet er unormal i størrelse eller form.
  • Grade IV: Ligner grad III, men ureter er stærkt forstørret.
  • Grade V: Ligner grad IV, men ureter er også unormalt snoet / buet, og kloaknettet er stærkt forstørret, med fravær af de sædvanlige strukturelle detaljer.

Når VUR er blevet diagnosticeret, kan dens fremskridt følges med en nuklear scintigram, hvor et radioaktivt stof er sat ind i blæren via kateteret, og et gammakamera tager billeder, der afslører tilstedeværelsen og graden af ​​VUR. Denne test udsætter barnet til mindre stråling, end en standard VCUG. Doppler ultralyd teknikker var fra 2004, der undersøges som en stråling-fri alternativ til VCUG.

Behandling

Behandlingen afhænger af den lønklasse, der er diagnosticeret. I kvaliteter I og II, er den sædvanlige behandling indebærer langvarig brug af en lille daglig dosis af antibiotika for at forhindre udviklingen af ​​infektioner. Urinen testes regelmæssigt for at sikre, at der ikke opstår infektion. Nyrerne regelmæssigt evalueres via ultralyd og VCUG (hver 12 til 18 måneder) for at sikre, at de vokser normalt, og at der ikke nye ardannelse har fundet sted. Kvaliteter III, IV og V VUR kan behandles med antibiotika og nøje overvågning. Nye infektioner, ardannelse, eller nedsat vækst af nyre vækst kan medføre behovet for kirurgi. Kvaliteter IV og V er ekstremt sandsynligvis kræve kirurgi.

Kirurgi for VUR består af reimplanting urinlederne til blæren på en mere normal vinkel. Denne justering normalt forbedrer funktionen af ​​ventilen fører ind i blæren. Når strukturelle defekter i urinvejene er til stede, vil kirurgi næsten altid være nødvendigt at reparere disse defekter.

Prognose

Prognose afhænger af graden af ​​VUR. Omkring 80 procent af børn med kvaliteter I og II VUR blot vokse ud af problemet. Efterhånden som de vokser, urinlederen forlænger, ændre sin vinkel træder i blæren og løse reflux. Gennemsnitsalderen for VUR opløsning er omkring seks til syv år. Omkring 50 procent af børn med klasse III VUR kræver operation. Næsten alle børn med karakterer IV og V VUR kræver operation. I disse tilfælde er det sædvanligvis bedst at udføre kirurgi, når patienten er forholdsvis unge, med henblik på at undgå skader og ardannelse til nyrerne.

Forebyggelse

Mens der fra 2004 var der ingen kendt metode til at forhindre VUR, er det vigtigt at bemærke, at et stort antal søskende til børn med VUR har også VUR. Mange af disse søskende (ca. 36%) har ingen symptomer, men opdages gennem rutineundersøgelser foranlediget af deres brors eller søsters problemer. Det er vigtigt at identificere disse børn, så antibiotisk behandling kan anvendes til at forhindre udvikling af infektion og nyreskader.

Forældrekontrol Bekymringer

Det er vigtigt, at forældre til børn med VUR forstå vigtigheden af ​​at følge instruktionerne for antibiotika administration. Selv om deres barn ikke kan vises på alle syge, antibiotika er afgørende for at beskytte forbrugernes sundhed og udvikling af deres barns nyrer. Børn med VUR bør også monitoreres for udvikling af forstoppelse, hvilket kan komplicere VUR. Problemer med blæretømning kan gøre toilet undervise en langsommere proces hos børn med VUR.

Vigtige vilkår

  • Blære-Den muskuløse sæk, som modtager urin fra nyrerne, gemmer det, og i sidste ende arbejder for at fjerne det fra kroppen under vandladning.
  • Reflux-The baglæns strømning af et fluidum eller sekretion krop. Fordøjelsesbesvær er undertiden forårsaget af refluks af mavesyre i spiserøret.
  • Ureter-røret, der bærer urin fra nyren til blæren; hver nyre har en ureter.

Ressourcer

Bøger

Atala, Anthony, og Michael A. Keating. "Blære-ureterrefluks og megaureter." I Campbells Urologi, 8. udg. Redigeret af Meredith F. Campbell et al. St. Louis, MO: Elsevier, 2002.

"Blære-ureterrefluks." I Nelson Lærebog of Pediatrics Redigeret af Richard E. Behrman et al.. Philadelphia: Saunders, 2004.

Tidsskrifter

Austin, J. "blære-ureterrefluks: kirurgiske metoder." I Urologi Clinics i Nordamerika 31 (august 2004).

Cooper, C. "blære-ureterrefluks: Hvem har gavn af kirurgi?" I Urologi Clinics i Nordamerika 31 (august 2004).