Biotin: Hvor meget skal du bruge? Hvor meget er for meget?

Biotin, også kendt som vitamin H, er afgørende for normal cellefunktion, vækst og udvikling. Det primært hjælper kroppen til at metabolisere og bruge den mad, du spiser. Mens en biotin mangel hos raske personer er sjældne, er det vigtigt, at du opretholde en tilstrækkelig indtagelse niveau (AI). Anbefalinger til tilstrækkelig daglig biotin indtagelse afhænge af flere faktorer som køn, alder og graviditet.

Hvor meget biotin?

For raske voksne, der er 19 år og ældre, The Food and Nutrition Board for Institut for Medicin anbefaler en AI i 35 mcg af biotin per dag. For dem mellem 14 og 18 år, er en AI på 35 mcg anbefales. Disse krav normalt opfyldes gennem en normal kost. Undersøgelser af Food and Nutrition Board for Institut for Medicin fastslået, at den gennemsnitlige person bruger omkring 40 til 60 mcg af biotin dagligt. Æggeblomme, lever, avocado og laks er blandt de rigeste kilder til biotin.

Nyere forskning udgivet af American Journal of Clinical Nutrition har vist, at gravide kvinder er lidt mangelfuld i biotin. Nogle eksperter har foreslået en udbredt anvendelse af biotin kosttilskud til gravide kvinder. Men der er ikke nok forskning, der støtter denne anbefaling. Den daglige AI anbefaling til gravide kvinder i alle aldre er 30 mcg per dag. En højere AI på 35 mcg anbefales til ammende kvinder.

Hvor meget er for meget?

Der er i øjeblikket ingen offentliggjorte medicinske rapporter om biotin toksicitet. Selv ifølge National Institute of Health, doser så høje som 200 mg er blevet anvendt uden væsentlige bivirkninger. National Institute of Health anbefaler dog, at der ikke skal tages højere doser end den anbefalede AI uden lægeligt tilsyn.