Bikram Hot Yoga: Værd sved?

Bikram Hot Yoga er en af ​​de nyere former for yoga, og den blev indført ved dygtig yogi Bikram Choundury næsten 30 år siden. Denne form for yoga kræver, at du foretage åndedrætsøvelser og yogastillinger i et miljø, der har en temperatur på 105 ° Fahrenheit og en luftfugtighed på omkring 60%. Bikram Hot Yoga kan bringe en lang række fordele for din krop og sind, men det er også kendt som en risikabel praksis, der kan forårsage skader.

Hvordan Bikram Hot Yoga Works

Typisk en Bikram Hot Yoga session varer 90 minutter, og du er nødt til at udføre en række 26 asanas under sessionen. Da det betragtes som en form for Hatha Yoga, understreger Bikram Hot Yoga betydningen af ​​vejrtrækning og meditation, når du udfører hver udgør. Den høje temperatur vil gøre dine muskler og led mere fleksible, og det giver dig mulighed for at opretholde vanskelige rejser i længere tid.

Fordele ved Bikram Hot Yoga

Da det involverer omfattende strækning af kropsdele og muskler, kan Bikram Hot Yoga forbedre fleksibiliteten i din krop. Varmen vil løsne dine muskler og led, og du vil være i stand til at strække dem ud over deres sædvanlige grænser. Dine muskler bliver mere tonet og stærkere, og du vil også udvikle en stærkere ryg.

Den høje temperatur vil få dig til at svede voldsomt, og sveden har en rensende virkning på din krop. De toksiner i din krop vil blive skyllet ud gennem huden, og du vil blive mindre modtagelige for hudsygdomme. Også Bikram Hot Yoga er effektiv til at fremme vægttab, fordi det kan hjælpe din krop at opnå en mere afbalanceret stofskifte.

Det er kendt, at Bikram Hot Yoga kan forbedre blodcirkulationen og styrke hjerte sundhed. Udførelse vanskelige rejser i en høj temperatur giver dig en fremragende hjerte-kar-træning, som vil gøre dit hjerte mere modstandsdygtige over for sygdomme. Derudover kan Bikram Yoga styrke dit immunforsvar, fordi det øger kernetemperatur i kroppen og rejser T-celle niveauer. Høje niveauer af T-celler kan være en fordel for HIV / AIDS-patienter.

Øve Bikram Hot Yoga giver dig bedre disciplin, fokus og koordinering. Det er også en god måde at lindre stress, fordi det kan berolige dit sind og sjæl. Desuden kan du få bedre kendskab til dig selv.

Risiko for Bikram Hot Yoga

Brugen af ​​høj temperatur i Bikram Hot Yoga gør din krop mere sårbare over for dehydrering, og du kan ikke indlæse på for meget vand, fordi en fuld mave, vil gøre det vanskeligt for dig at udføre yogastillinger. Også, da nogle af stillingerne er ikke let at gøre, kan du skade dig selv, mens du prøver at fuldføre dem.

Når du har strakt dine ledbånd til nye grænser, kan de ikke være i stand til at vende tilbage til deres oprindelige størrelser og former, og dette vil resultere i lempelse af leddene. Du kan også opleve kortsigtede bivirkninger, såsom kvalme, svimmelhed, kramper og muskelsvaghed, mens du øver Bikram Yoga.

Selv om det er lidt risikabelt, Bikram Hot Yoga er godt værd at prøve. Det kan forbedre din fysiske og mentale sundhed, og også hjælpe dig med at genoprette fra skader og sygdomme.