Bichon Frises

Bichon Frises

Bichon Frises er kendt som happy-go-lucky pudderkvaster i hundens verden. Læs mere om dette meget animerede endnu viljestærke race.

Historie Bichon

Bichon'er udviklet som et race i Middelhavet, og var en favorit af europæisk royalty og adelige i århundreder. Disse hunde gjorde deres vej over kontinentet rejser med sejlere, der brugte dem til byttehandel.

Dagens Bichon er en efterkommer af en Water Spaniel kaldet Barbet, selv om nogle mennesker tror, ​​at der er en vis Poodle i avl historie. I de tidlige dage, var der fire grundlæggende typer af Bichon, herunder Teneriffe, Bolognais, Maltais og Havanais. Den Teneriffe sorten blev især populær i Frankrig, og det var dette land, der officielt gav hundene navnet Bichon Frise med henvisning til deres bløde fuzzy frakker. Racen opnåede officiel anerkendelse fra den amerikanske kennel klub i 1973.

Helhedsindtryk

Den Bichon er en robust lille hund med en lidt firkantet omrids. Den oppustede hvide pels er den første funktion til at fange opmærksomhed, efterfulgt af hundens dybe brune eller sorte øjne. Øjnene er meget runde og synes mere fremtrædende mod den hvide baggrund af pelsen. Næsepartiet er sløv med blot en lille mængde af stop som den møder panden. Halen er sat højt og holdt en bue op over ryggen.

Gennemsnitsvægten kører mellem syv og tolv pounds, og de fleste hunde står mellem ni og tolv inches høj ved skulderen. Disse hunde har en meget livlig skridt, og de kan flytte med ur-lignende præcision.

Personlighed og uddannelse

Efter sin karakteristiske pels, denne race er mest kendt for sin sprudlende personlighed. Bichon'er er et bundt af lystighed i et relativt lille pakke, og de elsker intet bedre end at tilbringe tid med folk. Disse hunde elsker at lege, løbe og udforske, men de er også lige så kærlig. Samlet set gør de udestående ledsagere for børn og voksne. Derudover får mest sammen godt med andre kæledyr i hjemmet.

Selv intelligent, Bichon'er tendens til at være langsom til at modnes, og det betyder præsentere nogle vanskeligheder i uddannelse, især interne uddannelse. Deres lystige temperament til tider overskygger det faktum, at disse hunde har stærke viljer. Enhver form for uddannelse kræver konsekvens indtil hunden forstår, hvad du ønsker fra ham. Til sidst, vil din indsats blive belønnet.

Barking kan også være et problem for denne race. Bichon'er ikke gø bare af hensyn til gøen, men de føler et behov for at gøre dig opmærksom på noget, de tror, ​​du bør vide om. Nogle ejere finde denne foruroligende, så overdreven gøen, bør afskrækkes fra en tidlig alder.

Bichon Frises Behov Grooming

Holde op sådan en stilfuld hund kræver en hel del af grooming. Selv om denne race er en lav virusudskiller, Bichon'er skal grundigt børstet ud mindst flere gange om ugen, hvis ikke dagligt. Ellers vil pelsen danner måtter. Holde pelsen hvid kan også være en udfordring. Hundene skal have en fuld bad hver anden uge med en shampoo til hvide hunde. Håret omkring øjnene skal holdes trimmet til at forhindre tåreflåd, og området bør renses med en mild øjenskyller at fjerne enhver farvning.

Bortset fra rutinemæssige hjem vedligeholdelse, Bichon'er brug for en professionel klipning hver fire til seks uger. Du kan vælge den standard show klippet racen er anerkendt for eller vælge en kortere hvalp trim, der er lettere at håndtere på en aktiv kæledyr.

Fælles Sundhed Issues

I det store og Bichon Frises er langlivede hunde, ofte nå 12 til 15 år. Alligevel gør de står over for nogle sundhedsmæssige udfordringer, som ejere bør være opmærksom på.

  • Loppe allergi: Lopper forårsager de fleste hunde til at kradse, når bidt, men Bichon'er kan være særligt følsomme over for allergenet fundet i loppe spyt. Uophørlige skrabe kan efterlade huden åben, irriteret og underlagt sekundære infektioner. Det er meget vigtigt, at disse hunde til at være på en loppe management program.
  • Grå stær: Grå stær er mest sandsynligt forårsaget af untrimmed pels gnider mod øjnene gennem årene. Det er vigtigt at holde området trimmet tilbage for at undgå irritation.
  • Øre infektioner: En stor del af pels fylder øregange disse hunde, og det forhindrer tilstrækkelig luftstrøm. Håret skal trækkes ud af ørerne hver gang hunden klippes for at forhindre fugt og bakteriel opbygge.
  • Glider patellas: Denne betingelse indebærer en svag forskydning af ledbånd, der holder knæskallen på plads, og dette kan føre til pludselig dislokation og smerte, når en hund tumler rundt.
  • Blæresten: Disse er generelt struvit eller calcium oxylate krystaller, der danner i blæren og forårsager problemer med vandladning.

Yderligere info

  • Bichon Frise Club of America
  • Bichon Frise Rescue