Betydningen af ​​livslang motion og hvordan det kan påvirke dit helbred

Da den almindelige befolkning i verden fortsætter med at leve længere og længere, betydningen af ​​livslang motion bliver mere og mere indlysende. Motion er ikke kun en måde til at øge din humør, men det har også vist sig at være effektive til at moderere vægtøgning og forebyggelse af osteoporose, hjerte-kar-sygdomme og cancer. Hvis du allerede har været diagnosticeret med en af ​​disse betingelser, skal du tale med din læge for at sikre, at du er rask nok til at starte en øvelse program.

Vægtøgning

En af de vigtigste måder, hvorpå livslang motion kan påvirke dit helbred er i sin evne til at hjælpe med at styre din vægt. Vægtøgning eller tabe er underlagt to ting - kalorier forbruges versus kalorieforbrænding. Mens du kan kontrollere mængden af ​​mad, du spiser som du alder, har forskning konstateret, at naturlige forandringer i dit stofskifte kan medføre ændringer i, hvordan din krop håndterer fedt og kalorier i den mad, du spiser. Derfor starter en øvelse program i en ung alder, og holde sig til det hele dit liv, er afgørende for at hjælpe dig med at kontrollere din vægt. Kardiovaskulære træning, styrke og fleksibilitet uddannelse bør alle udføres regelmæssigt for at opnå optimale resultater.

Hjerte-kar-sygdom

Livslang motion kan også bidrage væsentligt til i forebyggelsen af ​​hjerte-kar-sygdomme. Typisk er hjerte-kar-sygdom forårsaget af en række risikofaktorer, herunder fedme, forhøjet blodtryk, diabetes, og en stærk familie historie. Som diskuteret ovenfor, kan fedme i høj grad blive forhindret ved at deltage i en kraftig motion program. Ligeledes kan forhøjet blodtryk og diabetes behandles og forebygges gennem fysisk aktivitet. Mens du kan ikke gøre noget om din familie historie af hjerte-kar-sygdom, styring af de andre risikofaktorer vil få din samlede risiko for sygdommen at falde drastisk.

Osteoporose

Dernæst begynder og holder sig til en øvelse program kan være en vellykket måde at hjælpe dig med at behandle og forebygge knogleskørhed. I modsætning til fedme og hjerte-kar-sygdom, som generelt strejke uanset alder eller køn, osteoporose typisk sker kun for kvinder, der er tidligere alder af overgangsalderen. Mens nogle af de fysiologiske ændringer, der sker for kvinder i denne periode af livet ikke kan forhindres, hvilket øger din samlede knoglemasse, mens du stadig er ung, kan foretage fald i knoglemasse mindre alvorlig. Brækkede og brækkede knogler er en af ​​de førende dødsårsager blandt ældre, og derfor enhver metode, der kan bruges til at forhindre tilstanden bør følges nøje.

Kræft

Endelig er deltagelse i en øvelse program vist sig at have mange fordele, når det kommer til behandling og forebyggelse af en række typer af cancer. Nogle kræftformer forhindres gennem de faktiske virkninger af motion, mens andre kan blive undertrykt af fald i vægt, blodtryk, og andre sekundære risikofaktorer skyldes en mangel på motion. Mens styrketræning kan være effektiv i forebyggelsen af ​​kræft, er hjerte-kar-motion vist sig at give de bedste resultater.