Betydningen af ​​C-vitamin

Betydningen af ​​C-vitamin


C-vitamin er afgørende for korrekt funktion af kroppen og forebyggelse og behandling af en række sygdomme og tilstande, der spænder fra diabetes til hjertesygdomme. Fordelene ved tilstrækkelig C-vitamin forbrug udvides til alle dele af din krop, og kan endda bidrage til en sund mental tilstand.

10 måder C-vitamin er vigtigt for din krop og sind

Kritisk til kollagenfremstilling

Collagen er et stof, din krop har brug for at gøre mange af sine væsentlige strukturer, herunder knogler, hud, ledbånd, organer og blodkar. Ifølge en artikel i tidsskriftet Nutrition anmeldelse, C-vitamin er en af ​​de tre vigtigste ingredienser, der er nødvendige for at gøre kollagen. Som din krop skaber kollagen til at støtte sine væsentlige strukturer, det bruger op vitamin C. Det betyder, du har brug for en konstant tilførsel af dette vitamin bare for at bevare din krop. Til sidst, hvis du ikke har nok C-vitamin til at producere kollagen, kan du udvikle sygdommen skørbug, almindelig på sejlskibe i 1700-tallet.

Essential for beskyttelse af celler

Ifølge Oregon State University, C-vitamin fungerer også som en antioxidant i kroppen. Det betyder, at det beskytter sårbare celler fra skadelige stoffer, kemisk eksponering, og endda nogle af virkningerne af aldring. Når molekylerne i disse celler er under angreb af frie radikaler, kan C-vitamin komme til undsætning. Dette kan reducere din risiko for kræft og måske endda bremse aldringsprocessen.

Vigtigt for et stærkt immunsystem

Selv om folk engang troede, at tage C-vitamin ville forhindre dig fra at indgå en almindelig forkølelse, sandheden er, at denne vigtige vitamin ikke tilbyder fuldstændig beskyttelse. Men ifølge National Institute of Health, er det forkorte varigheden af ​​sygdomme og kan resultere i mildere symptomer. For at få denne fordel, er du nødt til at tage C-vitamin, før du kontrakt den kolde virus.

Vital for Quick Wound Healing

Ifølge WebMD, C-vitamin er vigtigt for sårheling samt. Faktisk kan supplere med vitamin C og andre vigtige næringsstoffer forårsage et sår at hele 20% hurtigere, end det normalt ville.

Nødvendig for sunde øjne

Ifølge Pharmacy Times, C-vitamin forhindrer også grå stær. Den okulære væv, eller væv, der gør op dine øjne, har en højere koncentration af C-vitamin end andre dele af din krop. Langsigtet tilskud hjælper det at opretholde denne høje koncentration og forhindrer forekomsten af ​​grå stær hos ældre befolkningsgrupper.

Vigtigt for Cardiovascular Health

C-vitamin spiller også en vigtig rolle i hjerte-kar-sundhed. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Scientific Research, folk, der har modtaget en C-vitamin supplement oplevede et målbart fald i deres LDL-kolesterol, eller "dårlige" kolesterol. Vitamin C kan også forhindre plak dannes på væggene i arterier, forebyggelse af hjertesygdomme, ifølge LifeExtension Magazine.

Essential for Diabetes Management

I en undersøgelse offentliggjort i Journal of American College of Nutrition, fandt forskerne, at C-vitamin spiller en meget vigtig rolle i glukose og insulin balance for patienter med diabetes. De, der tog C-vitamin kosttilskud havde færre diabetesrelaterede komplikationer.

Vital for god Prænatal Sundhed

På grund af sin antioxiderende virkning, C-vitamin er et vigtigt supplement under graviditet, en tid med stor oxidativ stress på kroppen. Ifølge en koreansk undersøgelse, mødre, der tog en C-vitamin supplement under graviditet havde babyer, som viste færre tegn på oxidativ stress og var sundere end dem, der ikke havde modtaget supplementet. En anden undersøgelse, offentliggjort i Journal of American for Respiratory og Critical Care Medicine, fandt, at C-vitamin kosttilskud beskyttede lungerne af babyer, der blev udsat for cigaretrøg i livmoderen.

Kan være vigtige for Cancer Prevention

Ifølge National Institute of Health Office af kosttilskud, kan C-vitamin også hjælpe med at forhindre en række kræftformer, herunder brystkræft, tyktarmskræft, mavekræft, og mange andre. Mens mange undersøgelser støtter denne idé, der er en vis debat i det videnskabelige samfund om, hvorvidt det er simpelthen en sammenhæng, snarere end en årsag-virkning-sammenhæng. Der er også nogle spørgsmål om de metoder, der anvendes til testning. Mere forskning er nødvendig, før videnskabsmand kan sige endegyldigt, om C-vitamin spiller denne rolle.

Nødvendigt for god mental sundhed

C-vitamin spiller også en rolle i at bevare god mental sundhed, især når det kommer til stress. Ifølge Psychology Today, vitamin faktisk reducerer følelser af stress og produktion af cortisol, stresshormonet, i kroppen. Artiklen anbefaler at tage en time-frigivet supplement for at få den største mentale sundhed fordel.

Kom nok C-vitamin for din krop

Selvom forbrugende fødevarer med højt C-vitamin kan gå en lang vej mod at få nok af denne vigtigt næringsstof, WebMD anbefaler, at de fleste mennesker tager et tillæg på 500 mg til at se de reelle fordele forbundet med dette vitamin. Fra hurtigere sårheling til bedre mental sundhed, dette vitamin er afgørende for en sund krop og sind.