Beskæring rosenbuske

Beskæring rosenbuske


Beskæring rosenbuske er en vigtig del af omsorgen for roser, men der er en vis debat om, præcis hvornår og hvordan roser skal beskæres. Den gode nyhed er, det er meget vanskeligt at dræbe en rose ved beskæring det forkert, og fordelene ved beskæring opvejer eventuelle risici.

Fordele ved Beskæring Roses

Den væsentligste årsag fleste mennesker beskære deres rosenbuske er at fremme ny vækst, især blomstrer. Beskæring giver dig også mulighed for at slippe af med nogen døde vækst, hvilket giver en sundere plante samlet.

Andre årsager til beskæring rosenbuske omfatter at ændre deres form eller kontrollere deres størrelse, og for at forbedre luftcirkulationen i planten. Åbning planten også lader mere lys trænge ind i planten, som vil gøre det stærkere.

Beskæring Værktøj

Det vigtigste, når det kommer til at beskære roser er, at du bruger meget rene, skarpe værktøjer. En bypass beskæreren og langskaftede grensakse er de mest almindelige beskæring værktøjer.

Grunden til at du har brug for at holde dine værktøjer rene er, at hvis en af ​​dine steg planter er syg, og du beskære det, kan du videregive problemet til andre planter ved beskæring dem med saks, som ikke er blevet renset.

Hvis du ved, at din skærende værktøjer har været udsat for en usund rose, rense dem med lidt gnav alkohol før man går videre til dine sunde planter. Ellers kan du bare rense dem med vand og tør dem tørre før opbevaring.

Skarpe værktøjer er nødvendige, fordi anvendelse af en kedelig værktøj kan føre til en ujævn snit på anlæg, der ikke er sund.

Andre værktøjer, du gerne vil for beskæring roser omfatter kraftige handsker, fortrinsvis lange, beskytter dine hænder og arme fra tornede ridser, en langærmet skjorte, og måske endda beskyttelsesbriller, hvis du laver en masse beskæring og kan være skære noget, der kunne falde ind i dit ansigt. En skraldespand eller blad taske er en handy sted at sætte afpudsning, som du går.

Hvornår skal Prune Roses

Den sværeste del af beskæring roser er at vide, hvornår det skal gøres. Svaret vil afhænge af, hvilken type rose du har. De fleste af de almindelige sorter af roser, med undtagelse af nogle klatring og vandreture roser, er bedst beskæres i foråret.

De sorter af roser, der blomstrer på gamle vækst skal beskæres, når de blomstrer. Roser, der blomstrer på ny eller nyere vækst kan beskæres i det tidlige forår, omkring samme tid den Forsythia blomstrer.

Hvis du ikke har en forsythia bush handy, kigge efter en hævelse af bladknopper på dine roser (de får lidt bumpier og rødlig leder).

Tips til Beskæring rosenbuske

Som nævnt tidligere, er det svært at virkelig skade rosenbuske ved beskæring dem. Du har måske et år med meget få blomster, hvis du beskærer hårdt på det forkerte tidspunkt af året for den plante, du har, men du vil lære aldrig at gøre det igen.

Det vigtigste, når det kommer til beskæring rosenbuske er at vide, hvor de skal skære. Det er nemt at se, hvor at fjerne dødt træ, men når det kommer til at skære ud sunde dele, kan det være svært at vide, hvor du skal starte.

Nedskæringer bør gøres omkring en fjerdedel af en tomme over en knop, der vender til ydersiden af ​​anlægget. Nedskæringer bør også gøres i en 45 graders vinkel. Alt dette lyder som en masse af specificitet, men du får hænge af det hurtigt.

Tage form af anlægget i betragtning som du beskærer, men beskære fra bunden af ​​planten snarere end oppefra og ned. Hvis du ser nogen vækst, der er endnu ikke så tyk som en blyant, gå videre og trimme det væk så godt.

De fleste roser kan tage beskæring så meget som en halv til to tredjedele af deres højde hvert forår og vil belønne dig med en sæson fuld af stærk vækst og smukke blomster.