Beskæring hortensia

Beskæring hortensia
Beskære i efteråret Efter Flowers Fade

Emnet for beskæring hortensiaer er en af ​​varm debat. Mange hævder buske gør bedst helt overlades til deres egne enheder, der producerer større blomster og mere kraftige vækst naturligt, end de gør med menneskelig indgriben. Andre hævder, at de fleste hortensia gavn af lidt årlig oprydning. Hvis du vælger at beskære dine hortensiaer, så gør det bevæbnet ikke blot med et par beskæringssaks, men også med en grundig forståelse af de vækst vaner denne udsøgte blomstrende busk.

At beskære eller ikke at beskære

I modsætning til nogle blomstrende buske, de fleste hortensia ikke kræve beskæring for kraftig vækst eller optimal blomst udvikling. Faktisk kan nidkære beskæring faktisk hindrer blomstre formation. De fleste hortensiaer danner blomstrer på andet vækstår. Skære ned for meget af den etablerede træ kan øge skyde udvikling, men det vil også reducere antallet af blomster på hortensia.

Beskæring hortensia
Encyclopedia af hortensia

Dette synes at være tilfældet for de fleste hortensia, men nogle gartnere citere undtagelser fra denne regel. I 2006 bogen Encyclopedia of hortensia, forfattere Gelderen og van Gelderen påpege, at Hydrangea paniculata reagerer positivt på beskæring. Forsigtigt beskæres, vil denne art producere større blomster på mere energiske skud, end det ville, hvis efterladt alene. Forfatterne advarer dog, at der vil være færre blomster på en beskåret busk end en naturlig busk, men disse få vil vise spektakulære størrelse og blomstre udvikling, der gør op for den reducerede samlede antal blomster.

Hvornår skal Prune

I varme klimaer, kan du slippe af sted med beskæring hortensiaer på ethvert tidspunkt i vækstsæsonen, men det er normalt at foretrække at beskære, når anlægget ikke er aktivt voksende. Ideelt set en sen efterår beskæring efter alle årets blomster er falmet, eller en tidlig forår trim før nye skud udvikler vil maksimere anlæggets anvendelse af ressourcerne samtidig med at du fulde nydelse af blomsterne hvert år.

I koldt vejr, den ekstra vækst ser ud til at yde en vis beskyttelse fra vinterkulden. I disse regioner udskyde beskæring hortensiaer indtil den kolde vinter er gået til at reducere skader på anlægget. Beskær tidligt i foråret, før busk viser tegn på vækst.

Beskæring hortensia

Beskær hortensiaer på næsten samme måde, som du beskære roser, men med øje for den fase af de udvalgte grene vækst. Vælg beskæring sites baseret ikke kun på størrelse og form du ønsker at opnå med Bush, men også af løbetiden for de potentielle kandidater. Undgå trimning alle grene, der endnu ikke er fremstillet blomster, da disse vil være kilden til blomster til det kommende år. Ligeledes ikke skære nogen gamle, grå træ, da det sandsynligvis vil reducere blomster, især hvis gentages igen på hinanden følgende år. Vælg i stedet frisk, grøn vækst for beskæring, og følge disse enkle trin:

  1. Beslut hvor meget du vil fjerne fra bushen, og dividere dette volumen med tre. Udfør en tredjedel af denne beskæring hvert år over tre på hinanden følgende år til at reducere stød til anlægget.
  2. Sørg for, at beskæring sheers er rene og skarpe for at minimere skader på plantevæv.
  3. Vælg grene, der vises lang eller ranglet forhold til tilstødende filialer eller skåret dem, der vokser uden for den ønskede form.
  4. Følg længden af ​​grenen indtil du finder et par bladknopper på hver side af stilken.
  5. Skær cirka en fjerdedel af en tomme over disse knopper.
  6. Må ikke anvendes beskæring maling eller andre stoffer til den afskårne kant. Planter er naturligt tilpasset browsing fra planteædere, og vil vokse nyt væv over såret websted uden indblanding udefra.

Renovering Beskæring

Beskæring hortensiaer til at håndtere uønskede vækst vaner kræver en anden metode end grundlæggende vedligeholdelse beskæring. Hvis dine planter ikke blomstrer godt og har taget på en spinkel udseende, kan renovering beskæring være forpligtet til at genoprette busket vækst og rigelige blomst udvikling. I dette tilfælde er der behov for en hård beskæring. Som med simpel beskæring, skæres tilbage til lige over et par bladknopper, men gør det lige i nærheden af ​​bunden af ​​busken, skære ned det meste af højden af ​​anlægget. Denne type beskæring udføres bedst om vinteren, når planten er hvilende. Forvent at vente en hel sæson eller to, før du ser forynget blomstrer på ny vækst.Beskæring hortensia eller andre bush er lige så meget en kunst som en videnskab, og du vil opdage, at som årene fremskridt, vil du udvikle dine egne teknikker til at opnå de ønskede resultater. Når det er muligt, beskære konservativt og se, hvordan dine planter reagerer på behandlingen. I årenes løb, vil du udvikle et forhold til dine hortensiaer, som vil tillade dig at bringe det bedste frem i dem, mens du opretter en haverum, der fylder dig med en følelse af fred og realisering.